1 640x410 - בשר טחון וחצילים במחבת

בשר טחון וחצילים במחבת

 

.jpg - בשר טחון וחצילים במחבת
מודה, יש מעט "התעסקות" כדי להכין את התבשיל.
תקראו ותמצאו את הזמן המתאים להכין ואל תוותרו.

המצרכים:

חציל גדול מקולף פרוס ל א ו ר ך מוברש בשמן וקלוי בתנור עד שישחים
לשים את הפרוסות המשומנות על ניר אפיה בחלק העליון של התנור בחום 200 מעלות.
כשצד אחד משחים להפוך לצד השני ולהשחים גם אותו.

300 גרם בשר טחון מופשר
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן
2 שיני שום קצוצות

רוטב בצנצנת:
כפית רסק עגבניות
מעט כמון וקינמון
מלח
פלפל שחור
2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה ומעט חריפה
כף רוטב צ'ילי מתוק
כפית אבקת מרק עוף
1/2 1 כוסות מים רותחים
לערבב.

אופן ההכנה:
במחבת רחבה ו ע מ ו ק ה לטגן 2 בצלים ולהשחים
להוסיף את הבשר ולפורר לתוך הבצל תוך ערבוב כ-7 דקות
להוסיף שום ולטגן דקה
להוסיף את הרוטב
לבשל כ-5 דקות ולהוסיף את פרוסות החצילים
מבשלים ביחד תוך כדי שיוצקים מהרוטב על החצילים
טועמים ומשבחים טעמים
מבשלים ביחד עד שהרוטב יצטמצם מעט ולהגיש
"טיפ"
1. אם רוצים ל"נפח" את התבשיל אפשר להוסיף בעת טיגון הבצל :פלפלים צבעוניים חתוכים לקוביות קטנות,פטריות קצוצות,גרגרי חומוס מבושלים.
תהנו

2 תגובות על “בשר טחון וחצילים במחבת

  1. הי פירגה,

    האם צריך להמליח את החצילים? אני מאוד אוהבת חצילים אבל מאותגרת ביותר בלבשל אותם.. :oops:

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *