קציצות קינואה תפוח אדמה ועדשים
מה לא עושים שהקינואה תהיה טעימה לבני המשפחה?
חיפשתי שילוב עדין ולא מדי חדשני שישביע את רצוני
הכנתי וכולם הסכימו פה אחד…נהדר…..
המצרכים וההכנה:
1 כוס קינואה שטופה היטב ומסוננות
3/4 כוס עדשים כתומות
תפוח אדמה מקולף, מבושל ומעוך
צרור בצל ירוק קצוץ בערך כוס
2 ביצים
2 פרוסות לחם קל מושרות,סחוטות ומגוררות
1/2 כוס קמח מלא
מלח ופלפל
3-5 כפות שמן קנולה
לבשל את העדשים והקינואה ביחד בסיר גדול מלא מים רותחים.לבדוק אחרי 15 דקות שהם רכים, אם לא, להמשיך לבשל עוד כמה דקות ולסנן את עודף המים.
לשים בקערה את כל המצרכים כולל השמן וללוש.
1 כוס קינואה שטופה היטב ומסוננות
3/4 כוס עדשים כתומות
תפוח אדמה מקולף, מבושל ומעוך
צרור בצל ירוק קצוץ בערך כוס
2 ביצים
2 פרוסות לחם קל מושרות,סחוטות ומגוררות
1/2 כוס קמח מלא
מלח ופלפל
3-5 כפות שמן קנולה
לבשל את העדשים והקינואה ביחד בסיר גדול מלא מים רותחים.לבדוק אחרי 15 דקות שהם רכים, אם לא, להמשיך לבשל עוד כמה דקות ולסנן את עודף המים.
לשים בקערה את כל המצרכים כולל השמן וללוש.
לטגן במעט שמן לצבע שזוף מ-2 הצדדים.
תהנו.
תהנו.
שלום פירגה.
ראשית, תודה על המתכון – יצא מעולה.
רציתי לעדכן אותך ששמתי את הקציצות במאה שמונים מעלות על תבנית משומנת בתנור למשך עשרים וחמש דקות – ועדיין יצא מעולה.
אני לבד חיסלתי כבר חצי תבנית
עידו ערב טוב
מעולה שכתבת בתגובות את אופן ההכנה.
נראה לי שחלק מהחברים באתר ישמחו לשמוע שאפשר לאפות ולהנות.
הולכת להכין את הקציצות, נשמע מעולה, תודה
גם אנחנו אפינו אותן, והן יצאו מאוד מוצלחות
קציצות הקנואה היו נהדרות, ליוו אותנו אתמול טריות לארוחת הצהריים והיום קרות לצהריים בבריכה. כולם אהבו כולל בת השנה וחצי הבררנית. השתמשתי בתערובת של בורגול וקינואה שהייתה בסופר ובבצל לבן. גם טעים וגם מאד בריא. ואכלנו אותן לפי ההמלצה שבתמונה עם מטבל יוגורט ושום.
שבוע טוב
טלי בקר אור חמודה
זה שהקטנה אהבה שבה את ליבי ועשה לי את היום.
תודה ששיתפת שבוע נפלא לכם :lol:
פריגה היי,
את בטח יודעת שאין הרבה מה לחדש לך את פשוט גדולללללה!!!!!
הקציצות נאכלו כמו גרעינים השליוב של הקינואה והעדשים עשו תפקיד חשוב מאד לבני הבית
במיוחד שהילדים לא כל-כך אוהבים קינואה ועדשים . הפעם זה פשוט עבד….
יישר כח !!!!!! :lol:
אילנה יקרה, נפלא שעבד.חהחהחהחה ראית את כל מתכוני הקינואה שלי? באמת מזמן לא הכנתי משהו חדש מקינואה ואני אקח זאת לתשומת ליבי. תודה
מעורר תאבון ועושה חשק להתחיל לעבוד.
אליה יקירה
דברים טעימים יללללה להכין לא להתעצל…..זה כיף תהני ;)
שלום רב!
דבר ראשון, תודה רבה לך על כל המתכונים.
במתכון הזה, עד כמה פרוסות הלחם חיוניות? מה הן נותנות? והאם ניתן להחליף אותן במשהו אחר או בכלל לוותר עליהן?
תודה!
פומיקי ערב טוב
לא ניסיתי בלי לחם.אולי פירורי לחם.לא יודעת
ועוד שאלה –
האם ניתן להשתמש בעדשים ירוקים במקום הכתומים? או לשלב בין השנים?
תודה!
לא ניסיתי.מה שלא מנסה לא ממליצה.
המצרכים היו לי בבית והחלטתי לנסות.
יצא טעים מאוד.לא הייתי מופתעת כי המצרכים בריאים והשילוב ניראה מנצח.
לכן למתכון הזה מגיע 5 כוכבים.
שיהיה לך המשך רעיונות פוריים לנצח.
כמו תמיד תודה.
תודה פנינתי,אהבתי את התגובה הזו. 5 נקודות זה מעולה זה סימן שטעים
היי פירגה –
האם ניתן להשתמש בקמח לבן רגיל במקום במלא ( פשוט אין לי כרגע )
והם באותן הכמויות ?
אלוירה בקר אור
אפשר קמח לבן באותה כמות.
אשמח לחוות דעתך אחרי שתטעמו
הי פירגה
הכנתי את הקציצות חצי תערובת עם טונה וחצי בלי.
עם טונה יותר טעים – פשוט בעלי לא מת על טונה.
אבל יצה ממש טעים.
במקום שמן שמתי כף של מזולה בטעם טבעי. הוספתי מעט כורכום. והכנסתי לתנור עד להשחמה. יצה מוצלח תודה על המתכון.
את ממש נפלאה….
יצא ממש טעים – יצא לי יצא עם "ה" טעות חייבת לתקן ;)
גליתוש,יופי שעדכנת.
אני כ"כ אוהבת אותם בתוספת הטונה,איך אפשר לא לאהוב? ;) :lol:
נחמד שהכנת חצי חצי שכולם יהנו
ושוב אני מודה לך מקרב לב! שני הדברים שבעלי לא אוהב – קינואה ועדשים אדומות…. הוא פשוט נדהם כמה שזה טעים, ועוד בלי בשר! גם הילדים אהבו וזה בכלל מחמם את הלב!
אני הוספתי קצת תיבול לקינואה ולעדשים בזמן הבישול, וכמון לתערבות.
:lol: אז שוב תודה!!
טליה יקרה
אני פשוט בשוק :P
חהחהחהחהחהחה זה מפליא ונפלא כאחד.
לבריאות ותמשיכו להנות
העיסה יצאה נורא דביקה – עשיתי משהו לא נכון? :?
זה טוב שכך. אפשר להוסיף כף קמח.
עשיתי את הקציצות הנ'ל ויצאו פשוט טעיומות מאד ובעיקר
בריאות תודה פירגה על המתכון הנהדר ישר כוח!!
גוט שאבס
נטלי הי חמודה
יופי שגם אתם נדלקתם על הקציצות האלה.
יאמי. יופי ששיתפת אותי.
גוט שאבס חמודה :lol:
אכלתי אחד.. ונו- לא משהו תאמת קצת התאכזבתי- -(אל תפגעי)
אבל אז טבלתי אחד ברוטב צ'ילי מתוק ופתאום אני רואה ששבע הלכו לי….
מתכון מעניין. אני חושבת שצריך להתרגל לסגנון. בשביל מתכון צמחוני, טבעי, בריא – זה באמת תחליף לא רע למאכלים התפלים הבריאים.
אבל ביננו – אין כמו קציצה מבשר טחון.. .או טונה (אולי העדשים יצאו דומיננטיות מידי?)
בכ"א- בשביל מה שזה, זה אחלה מתכון. וכשאני במוזה לבשל בריא (קמח מלא, אפיה ולא טגון, שמן זית, קינואה ועדשים..) אני בטוחה שאחזור להכין אותם
אז תודה וסוף שבוע נפלא שיהיה לך מלא בהשראות והגשמת חלומות
לאה
הי חמודה
ברור לי שלא כל העולם יאהב את אותו אוכל,גם אני לא אוהבת הכל ;)
כל אחד וטעמו שלו. בשבילי הקציצות האלה טעימות ברמות.
לפחות אני שמחה שניסית והגבת.
בכיף וסוף שבוע נפלא
היי פירגה..
חולה על האתר הזה
הבאתי את הקציצות לחמותי לשבת – וכולם התפעלו מהנועזות שלי להכין משהו כל כך "בריא" ;)
זה התחסל בלי ששמתי לב – זה אחד המאכלים שהגוף מבין לבד שזה טוב לו אז הוא פשוט אוכל בלי לחשוב
ליאת,תודה מתוקה
שימחת אותי מאד.לבריאות ותמשיכי להכין ולהנות
אין לי בצל ירוק, מה אפשר לשים במקום?
פטרוזיליה תלך טוב במקום בצל ירוק
תודה רבה ושבת שלום|4U|
סימה,שמחתי לקרוא את התגובה שאפית ויצא נהדר.
שבוע טוב והמשך טעים
הבן הקטן שלי אהב את זה מאד! יש עוד מתכון של סלט קינואה קר שאני עושה הרבה למשפחה ולחברים מכינים כןס קניואה מבשלים לפי ההוראות מקררים אח"כ מוסיפים עגבניות ומלפפןנים ירוקים חתוכים לקוביות,
ושלושה פרוסות של חציל שנאפה לפני בתמור עם שמן זית לרוטב השתמשתי בטחינה ושמתי 2 גבעולי פטרןזליה קצוצים והרי לך מעדן!
תודה אילנית
סילחה על השגיאות הקלדתי ורק ששלחתי שמתי לב על השגיאות הכוונה היתה לתנור :lol:
פירגה היקרה,
קודם כל ברצוני להחמיא לך על האתר הנהדר. מגוון המתכונים הנפלא, הפשטות, המקוריות, ומעל הכל – רוחך השורה על האתר ומרחפת מעל כל מתכון ומתכון. הסבלנות, רוחב הלב והנועם ניכרים בכל תשובה שלך, דבר שהופך את הביקור באתר למהנה ביותר. תודה לך על התענוג הצרוף.
זכיתי להכיר את האתר לפני כשבועיים והספקתי להכין את עוגת השוקולד קוקוס המענגת. היום הכנתי את המג'דרה ואת קציצות הקינואה המופלאות. כמי שאוהבת יותר לקרוא על מזון בריא מאשר לאכול אותו, הייתי חייבת לכתוב לך. מכיוון שההכנה היתה ספונטנית השתמשתי במה שהיה בבית. עדשים חומות ובצל לבן. את תפוחי האדמה (שניים קטנים) אפיתי במיקרו שלמים, קילפתי ומעכתי. השתמשתי בשני בייגלס קטנים קפואים מחיטה מלאה אותם פוררתי לתערובת (אני מתגוררת בארה"ב). בנוסף לפלפל שחור תיבלתי באבקת מרק בצל ובבהרט (מוסיף המון). אפיתי כ15 דקות מכל צד על נייר אפיה משומן. יצא מעולה. בתי בת השנה ושמונה חודשים לא הפסיקה לאכול (הגדולה לצערי בררנית מדי כתמיד) וגרגרה בהנאה יתירה בקולות של מממממ……. אני אישית הייתי חייבת לגייס הרבה כוחות נפש כדי להפסיק מלאכול. פשוט נהדר. יצאה כמות של כ-30 קציצות. נשארו גם כמה למחר. איזה כיף. את נהדרת!
רחל יקירה בקר טוב
מרגש לקרוא את התגובה שלך ולפתוח איתה שבוע.
התחברתי לשידרוגים שעשית לקציצות. מעולה.
תודה ששיתפת במעשה ידייך ואני מקווה להמשיך בשיתוף העשייה .
שתמיד יהיה טעים ונעים
נשיקות לקטנה שאהבה ;)
נפלא! פירגה פשוט נפלא !
אצלי בבית מאד אוהבים קינואי במיוחד הקטן שלי וזה היה שינוי מאד נחמד וטעים!
מעולה אילנית. שוב שימחת אותי מאד
תודה
אצלי רגילים לאכול את הקינואה בסלט כשזה נחלק לאוהבי קינואה ומתעבי קינואה וטרנד בריאותי, אנסה להכין לשישי בצהריים.
יעל, תמיד אשמח לשמוע חוות דעתך למתכונים חדשים שתכיני מהאתר.
תודה רבה
של פירגה
אני מעוניינת להכין לבתי
את הקציצות אבל היא צליאקית
האם ידוע לך מה אפשר לשים במקום
2 פרוסות לחם קל מושרות,סחוטות ומגוררות
1/2 כוס קמח מלא
אורחת שלום
כנסי לפה:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1895708&r=1
תשאלי את רותה המקסימה
בהצלחה.
היי פירגה
אני רוצה לנסות את הקציצות אך מבלי לטגן. איך היית מציעה לי לאפות אותן? האם יש צורך בהוספה של איזשהו רכיב?
רונה הי,
אני מוסיפה כף סלט חומוס או סלט טחינה. מכל סוג או טעם…..
משמנת ניר אפיה ואופה 20 דקות .
מרססת טיפה שמן ואופה גם את הצד השני כמה שצריך.
בהצלחה והנאה.
פירגה יקרה, עוד מתכון שלך שהפך למעדן קבוע במשפחה שלנו. גם אני אפיתי בתנור וזה פשוט מדהים. כל המשפחה אהבה, גם הקרניבורים. שלא לדבר עד כמה זה בריא ומזין. כל המתכונים שלך מוצלחים מאוד אבל זה גם בריאות צרופה. תודה
הי דריה יקרה,ואני אומרת,שמי שקשה לו לטעום קינואה,שיתחיל עם המתכון הזה ודעתו תשתנה במהירות :lol:
שמחתי שהוספת תגובה למתכון.
תודה על המחמאות
שבוע נפלא
הי פירגה, אני אכין רק לבת שהעא צמחונית, האם אפשר לשמור מה שנשאר במקפיא ולחמם במיקרו?
רחל,עדיף במקרר.תהנו.
גם אני נמנית על חוג מעריציך ועוקבת באדיקות אחר מאכליך. הפעם הכנתי את הקציצות . יצאו טעימות למדי אך מעט יבשות. שאלתי באם אפשר לותר על הקמח ולהשתמש בתחליף אחר במקומו?
יצא לי כמות גדולה ובכוונתי להקפיא חלק מהקציצות האם זה בסדר ?
תודה דינה
תנסי לוותר לגמרי על הקמח ותטגני קציצה אחת.תראי את התוצאה. לפי זה תחליטי אם להוסיף 2-3 כפות. כמובן שניתן להמיר את הקמח בפירורי לחם.
כדאי להכין רוטב צ'זיקי או שמנת+עירית ולהגיש את הקציצות ביחד עם הרוטב.
אני לא בטוחה לגבי הקפאה. שוב, תקפיאי אחת ותראי איך היא מתנהגת אחרי ההקפאה ולפי זה תוכלי להבין לבד אם להקפיא את היתר.
שמחה לחלוק,שמחה שאתם איתי לאורך הדרך.
לילה טוב
שלום פירגה
אני מכינה לילד בן שנה וחצי, במה ניתן להחליף בצל ירוק שיהיה טעים?
מאיה חמודה,תגררי חצי בצל. גם אפשר בכלל לוותר על הבצל.
תהנו וחיבוק לקטנצ'יק
תודה,
את המאכלים "הבוגרים" הראשונים שלו אני מכינה מהאתר שלך.
תודה,מאד מחמיא ומפרגן
הכנתי, במקום בצל ירוק הוספתי פטרוזיליה והוספתי מעט חוויג' (איך שלא כותבים את זה )
יצאה כמות ענקית!
מאיה,אחלה תוספות.
לבריאות ושתהנו תמיד
פירגה יקירה, תודה רבה על המתכון המוצלח. גם אני אפיתי את הקציצות, לאחר שציפיתי בפירורי לחם וקצת שמן זית, יצא פשוט נהדר! מה שיפה שכל אחד יכול לתבל לפי תבלינים שהוא אוהב, אני תיבלתי עם קארי, יצא מאוד מוצלח. דרך אגב, ניסיתי בעבר לבשל קינואה ולא אהבו אצלי. זאת הפעם הראשונה שקינואה התקבלה באהבה אצל בני משפחתי, כולם אמרו פה אחד שנהדר.
אז המון המון תודה, אין כמוך!
תודה יקירתי אורני.
שמחתי לקבל את ההודעה שאהבתם את הקציצות.
שימשיך כך, לבריאות ובאהבה.