d79ed79ed795d79cd790d799d79d d7a9d79cd79cd79cd799 - ממולאים מבחר מדהים במיוחד

ממולאים מבחר מדהים במיוחד

d79ed79ed795d79cd790d799d79d d7a9d79cd79cd79cd799 - ממולאים מבחר מדהים במיוחד

מבחר ממולאים מדהים בטאץ' שלי.
את המתכון הזה,
התחלתי על הגז בבישול ארוך של שעתיים
והעברתי לתבנית אפיה ל"פינל'ה" לעוד 30 דקות

הירקות שבחרתי: בטטה , תפוח אדמה , קישואים , פלפלים בצבעים , בצל , עגבנייה , חציל קטן .
הירקות נקיים, מקולפים , לא מבושלים , מכינים בכל ירק כיס מספיק גדול למלית.
את תפוחי האדמה בישלתי על קליפתם כ-10 דקות וכך היה לי קל יותר להכין את הכיס.

הכנת מלית הבשר בקערה:
1/2 קילו בשר בקר
3 כפות בצל מטוגן (רצוי לטגן בהכנה של הרוטב יותר בצל ולהפריש לבשר)
עגבנייה גדולה מגוררת גס (בלי הקליפה)
כוס גרגרי חומוס מבושל
1/4 כוס צנובר
1/2 כוס אורז לא מבושל
2 ביצים טריות
1/2 כוס פירורי לחם
פטרוזיליה טרייה, כפית סוכר , מלח , פלפל שחור, קורט קינמון , מעט כורכום , כפית רוטב צ'ילי.

לטגן בצל וצנובר ולהזהיב,להוסיף אורז ובשר ולערבב עד שהבשר ישנה צבע.

לקרר מעט בבחישה, ולהוסיף את יתר המצרכים.

מכינים רוטב עגבניות פיקנטי:
בסיר בינוני מטגנים במעט שמן 4 בצלים ומזהיבים (מפרישים לבשר 3 כפות)
מוסיפים לסיר:
עלה סלרי קצוץ דק
קופסה גדולה של 800 גרם עגבניות מרוסקות (לא רסק) כמו חתיכות קטנטנות.
קופסה קטנה רסק עגבניות
כוס מים ומוסיפים לפי הצורך כשהירקות בסיר
כפית סוכר
כף רוטב צ'ילי
פלפל שחור
מלח וכף מרק עוף
מערבבים ומשפרים טעמים
מסדרים בסיר את הירקות כשהבטטה ותפוח האדמה בחלק העליון.
מכסים את הירקות ברוטב ומרתיחים
(הנחתי מכסה קטן מהסיר שכיסה את הירקות ודחף אותם בעדינות לתוך הרוטב)

מבשלים על להבה הכי קטנה שעתיים.
מעבירים את הירקות לתבנית גדולה בצפיפות כשהמלית כלפי מעלה ויוצקים מהצד את הרוטב
הרוטב מכסה לא יותר מ- 1/2 גובה הממולאים.
אופים עוד 35 דקות ומדי פעם יוצקים מהרוטב על הממולאים.
מגישים חם.

תהנו

34 תגובות על “ממולאים מבחר מדהים במיוחד

    • לימיה יקרה
      את יכולה להוסיף צימוקים/חמוציות קשיו/אגוזי מלך ואת יכולה לוותר ולא להוסיף כלום.
      סוף שבוע נפלא smile

  1. פירגה,

    את יכולה לפרט קצת על יצירת ה"כיסים" בירקות? בתפו"א למשל ולאן בדיוק מכניסים את המלית בבצל?
    עוד שאלה: את יכולה להעריך לכמה ירקות המלית מספיקה בהנחה שהירקות קטנים?

    תודה

    • דפנה
      בתפוחי אדמה אני עושה בור בעזרת סכין או כפית
      ומתוך מתכונים הכנת הבצל למלית

      בסיר מביאים לרתיחה ארבע כוסות המים + כפית מלח
      קולפים את הבצל מן הקליפה החיצונית, קוטמים את הקודקוק ואת התחתית
      חורצים בבצל חריץ אחד לאורך, שחוצה את כל השכבות ומגיע עד למרכז, ללב של הבצל

      כשהמים רותחים, מכניסים פנימה את שני הבצלים בשלמותם, מבשלים ברתיחה 2-3 דקות
      מוציאים את הבצלים בכף-מסננת, מניחים על צלחת שיתקררו

      מפרידים את שכבות הבצל זו מזו, מתקבלים בערך 10 'כלי קיבול' חלולים מכל בצל

      את המרכז שקטן מכדי למלא, קוצצים דק דק למלית

  2. תודה על ההסבר המפורט.
    מחכה כבר לראות את המשפחה זוללת ולשמוע את בעלי אומר: "וואו!! לא צריך ללכת למסעדות הכי טעים לאכול את האוכל של אמא!"
    בעצם הוא מתכוון לאוכל של פירגה… ;)

    • דפנה הממולאים האלה זו יצירה צבעונית ויפהפיה שלא לדבר על הטעם הנפלא.
      תכיני הרבה כי ייגמר בשנייה. חהחהחהחהחה

      מסעדת פירגה שמחה לקבל מחמאות.תודה :lol: ;)

  3. בגלל החורף שמתחיל להגיע, ממש מתחשק לי פעם לנסות להכין ממולאים. המתכון שלך נראה לי לא מסובך מידי ולא דורש יותר מידי עבודה… אני חושבת שאלך רק על פלפלים, שזה יותר פשוט למלא, כדי לא להסתבך. מה דעתך?

    ועוד שאלה, אחד מבני, לא מוכן לאכול בשר בקר. איך זה יוצא עם עוף טחון?

    וכרגיל, תודה על המתכונים הטובים. בשבת יוכנו גם הפרגיות… :!:

  4. מסעדת פירגה שוב זכתה למחמאות!

    אמנם לצור את הכיסים בבצל, בתפו"א ובבטטות היה לא קל (לא ריככתי את התפו"א והבטטות מראש וכל ההתעסקות עם הבצל… :? ) אבל…….
    הכפלתי את הכמויות (אמרת לעשות הרבה) וטוב שכך…
    כולם זללו וזללו… מזל שנשאר לבעלי קצת למשך השבוע. smile

    בקיצור… ציון 5 בלי שום ספק!

    • דפנה יקרה,
      תודה ואת יכולה להכין ממולאים שלא דורשים "התעסקות" רבה
      מבטיחה שיצא טעים ונהדר.
      הסרתי את המתכון ללחמניות ואחזיר אותו "משופץ" בימים הקרובים.
      תודה על השיתוף וחוות הדעת החשובה :lol:

  5. מחמיא לי מאוד שאת מתייחסת לתגובות שלנו.
    זה יתמרץ אותי להמשיך ולתת חוות דעת כנות!

    ד"ש מהנכדים הווירטואליים שרוצים עוד קציצה (ככה הם קראו למילוי של הממולאים) ועוד קציצה ועוד ועוד……. :P

    • דפנה יקרה
      אשמח לחוות דעתכם בכל עת.
      יש מתכונים שמשום מה לא לכולם יצליחו אותו דבר.
      רונית שלחה הבקר ביקורת חיובית על הלחמניות. אני מצידי רוצה להיות בטוחה ולכן הסרתי אותם ואחרי הכנה מחודשת אצרף אותם שוב לאתר.
      smile חיבוק לנכדודס ;) המתוקים.

  6. דחוף !!! מקווה שאת כאן :|

    נתקעתי בתחילת הבישול….פירגה, לא מטגנים את הבשר קודם? ככה ישר ממלאים?

    • ברבורי מתוקי מקווה שהבנת שלא צריך לבשל אלא ללוש לעיסה אחידה ———כמו שרשום.
      גם לא נורא אם טיגנת.גם יהיה נפלא,כך שתרגישי נוח ותהני מתוצאה משובחת וטעימה.
      שלך,פירגה smile

  7. בסוף החלטתי לעשות כמו שכתוב כי תכננתי להשאיר בתנור אח"כ על חום נמוך עד שהחבר'ה התאספו כאן לצהריים (ולהתאספות כאן את אחראית ;) אף פעם לא אכלנו צהריים יחד וגם לא בשישי…אתמול הם שאלו מה יש לצהריים ורגע לפני שאמרתי "כלום" כי שישי בצהריים תמיד היה "כלום" אמרתי "ממולאים" וכבר ישבתי על הקלסר שלך להכין גם את מחר באותה הזדמנות

    כרגע הסיר עובר לתנור
    (משארית העיסה הכנתי קציצה קטנה טעמתי אותה ואני יכולה להבטיח שהממולאים יצאו מעדן :lol: )

    אז…בגלל שהבישולים בגללך ;) להשאיר לך את שטיפת הכלים? laugh

    • כלים עלי? נו, טוףףףףףףףףף.חהחהחהחהחה
      מבטיחה לך שכולם יהיו שבעי רצון והחיוך לא ירד מפניהם הרבה זמן אחרי הטעימה הראשונה.
      בתיאבון ובהנאה smile

  8. הי פירגה יקרה
    שתי שאלות לי אליך:
    1. האם אפשר רק לבשל על הגז את הממולאים ולא לסיים בתנור?
    2. האם הביצים הכרחיים? אם לא יהיו ביצים התערובת לא תתקשה ל מספיק?
    תודה וסוף שבוע מדהים :!:

    • מפרגנת בקר אור חמודה
      אפשר על הגז ואפשר לוותר על הביצים ותכניסי במקומם=2 כפות סלט חומוס/טחינה

      smile

  9. פירגה זאת פעם ראשונה היום שאני מכינה ממולאים.
    יש לי כמה שאלות : :כשאני מעבירה לתבנית של התנור הם לא יתפרקו לי ?
    אפשר לוותר על גרגירי חומוס ?
    ראיתי שרשמת שאפשר לשים חומוס/טחינה במקום ביצים.. אבל, מה עדיף ?אני חייבת שיצא לי טעים !
    תודה-רבה על המתכונים!!!!!!

    • הדס שלום

      תכיני כמו שרשום
      תוותרי על גרגרי החומוס
      להעביר עם מרית חצי עגולה שיישארו שלמים.

      הם נהדרים ומוחמאים מאד

      שנה טובה

  10. שלום,
    מזמן רציתי להכין את הממולאים
    מה יותר עסיסי בעיניך
    לטגן קודם את הבשר או עדיף לא לפורר קודם?
    אין לי סלט טחינה בבית
    כף טחינה גולמית אפשר?

    תודה :shock:

    • סלרי,שמים עלה ולא הרבה כי הוא מאד דומיננטי. יש כאלה שמעדיפים אפילו לוותר בגלל טעמו החזק.

להגיב על דפנה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *