צלי עוף בארטישוק ירושלמי בטעם מתקתק
בשונה מהטעם המזרחי שהכנתי.
בשונה מהטעם המזרחי שהכנתי.
פה המתקתקות שולטת ולכן גם ילדים אוהבים ונהנים מהחידוש .
ארטישוק ירושלמי או בטטה קסביה ליד עוף רך ונימוח עשו את ההבדל הטעים.מצרכים:
6-8 חלקי עוף
6-8 ארטישוק ירושלמי
בטטה
2 בצלים
שן שום כתושה או יותר לפי טעם
3 כפות סילאן
ארטישוק ירושלמי או בטטה קסביה ליד עוף רך ונימוח עשו את ההבדל הטעים.מצרכים:
6-8 חלקי עוף
6-8 ארטישוק ירושלמי
בטטה
2 בצלים
שן שום כתושה או יותר לפי טעם
3 כפות סילאן
כף חרדל
1/2 כוס יין אדום והיתר מים
פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף ומלח אחרי טעימה או שתיים
כפית רוטב צ'ילי מתוק
1/2 כוס יין אדום והיתר מים
פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף ומלח אחרי טעימה או שתיים
כפית רוטב צ'ילי מתוק
מעט צימוקים וקורט קינמון אם רוצים
אופן הכנה:לטגן את העוף (עם העור) היטב בלי שמן לטגן מכל הצדדים שיהיה ש ח ו ם ולהוציא לקערה
תהליך זה יש לעשות בסבלנות ובאהבה להיות ליד הסיר וכל פעם לנער ולערבב שהעוף לא יידבק לתחתית ויושחם היטב.באותו סיר שהעוף טוגן בלי לשטוף מוסיפים 2 בצלים קצוצים בלי להוסיף שמן.מערבבים ומזהיבים.מחזירים את העוף ומערבבים עם השום
ממלאים 3/4 גובה התכולה בנוזלים ומנענעים את הסיר.
מבשלים כחצי שעה
אחרי 1/2 שעה בישול מוסיפים את הארטישוק הירושלמי
אופן הכנה:לטגן את העוף (עם העור) היטב בלי שמן לטגן מכל הצדדים שיהיה ש ח ו ם ולהוציא לקערה
תהליך זה יש לעשות בסבלנות ובאהבה להיות ליד הסיר וכל פעם לנער ולערבב שהעוף לא יידבק לתחתית ויושחם היטב.באותו סיר שהעוף טוגן בלי לשטוף מוסיפים 2 בצלים קצוצים בלי להוסיף שמן.מערבבים ומזהיבים.מחזירים את העוף ומערבבים עם השום
ממלאים 3/4 גובה התכולה בנוזלים ומנענעים את הסיר.
מבשלים כחצי שעה
אחרי 1/2 שעה בישול מוסיפים את הארטישוק הירושלמי
אפשר להוסיף קצת צימוקים
לבשל עוד ש ע ה על להבה הכי קטנה
לשפר טעמים ולנער מדי פעם את הסיר.
ב-20 דקות אחרונות תוסיפו את הבטטה חתוכה
תהנו
לבשל עוד ש ע ה על להבה הכי קטנה
לשפר טעמים ולנער מדי פעם את הסיר.
ב-20 דקות אחרונות תוסיפו את הבטטה חתוכה
תהנו
וואוו, וואוו, עשיתי את הצלי המדהים הזה, הוספתי קצת קטשופ.
יצא מ-ד-ה-י-ם!! פשוט מושלם!
המון תודה, וחנוכה שמח!
טליה.