d7a7d799d7a9d795d790d799d79d d7a7d795d791d799 d791d7a8 - מאפינס קישואים

מאפינס קישואים

 

d7a7d799d7a9d795d790d799d79d d7a7d795d791d799 d791d7a8 - מאפינס קישואים
כמי שמכינה כמעט מכל פשטידה מאפינס
יישמתי הפעם את הפשטידה של קובי בר על תבניות המאפינס שלי.
מי שאוהב את הפשטידה יאהב כמובן גם את המאפינס האישי.
לפני האפיה פיזרתי על חלק פפריקה ועל חלק תבלין פטרוזיליה וקישטתי ברבע עגבניה שרי.
מצרכים:
5 קישואים גדולים קלופים ומגוררים גס
3 בצלים גדולים קצוצים
1/2 1 כוסות קמח תופח
3/4 כוס מים (250 מ"ל)
3/4 כוס שמן (180 מ"ל)
3 ביצים
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח פלפל שחור לפי הטעם
מרגרינה לשימון התבנית
תבנית עגולה מס' 22 ס"מ

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני.

2. סוחטים היטב את הקישואים ושמים בקערה גדולה.

3. מוסיפים את הבצלים, הקמח, המים, השמן, הביצים ואבקת המרק ובוחשים לתערובת אחידה.

4. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ובוחשים שנית.

5. משמנים את התבנית ויוצקים אליה את הבלילה.

6. אופים 50 דקות, או עד שהפשטידה תתייצב
תהנו

10 תגובות על “מאפינס קישואים

  1. היי
    המתכון נראה מבטיח. הכנסתי כרגע את תריסר המאפינס בתבניות סיליקון. נשארה תערובת שהעברתי לתבנית עגולה קטנה. האם תוכנית טורבו מתאימה לפשטידות וניתן להכניס מס' תבניות לתנור תוך הנמכת טמפ התנור?
    דבר שני – לא הוספתי מים, אלא השתמשתי במי הקישואים שניגרו. האם זה יגרע בטעם או במרקם?
    בכל מקרה, תודה, ויש למה לצפות.. בינתיים הריח מבטיח. נקווה שגם יקיים ;)
    אשר

    • אשר שלום
      אני אופה הכל בטורבו אלא אם כן אני מציינת אחרת וזה לא קורה כמעט בכלל.
      נקווה שיצאו טעימים. נקרא טוב. :lol:
      תעדכן smile

    • מעולה. ואואואואו נשאב…חהחהחהחהחה
      טוב ששמת במקפיא שתהנו מדי פעם,בכיף.
      ערב טעים :lol:
      smile

  2. בס"ד

    בוקר טוב

    כרגיל פייגה ה- כ- ו- ל אצלך טעים רק רציתי לדעת האם אני משתמשת בקמח מצה ומוסיפה אבקת אפיה יש לזה אותו אפקט של קמח תופח או לחילופין קמח רגיל תודה :P

    • ליאורה הי,
      אני ממש לא יודעת.
      לא הכנתי עדיין עם קמח מצה.
      בקר נפלא לך.

  3. הי פירגה ,

    בתור בשלנית מתחילה – מה זה טורבו ? מצב של שני פסים ?
    בדרך כלל עוגות אצלי בוקעות או מאבדות איזון חלק גבוה חלק נמוך ….חבל לי על המאפינס ….
    תודה

    • לא חובה טורבו. תאפי היכן שאת אופה בד"כ. לא יודעת מה זה מצב טורבו כי בכל תנור זה מופיע אחרת.
      עוגות בחושות חלקן יוצאות מבוקעות גם לשפים הכי גדולים בעולם.
      אצלי לפעמים כן ולפעמים לא.

להגיב על אשר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *