אפויות רכות 640x410 - קציצות בשר רכות אפויות

קציצות בשר רכות אפויות

אפויות רכות 1 - קציצות בשר רכות אפויותקציצות בשר שמנמנות עדינות מאד -אפויות
וביום העצמאות תמנגלו אותם.
וגם……מתכון לקבב של השף ספדי דוחול.

תחילה: המלצה
מהמלצות בבלוג על המתכון
"נפלאות ,פשוט נפלאות,קצת מזכירות קציצת המבורגר ומאידך נמסות בפה וכל ביס הוא הנאה צרופה.
שבוע טוב יקירה
המון מתכונים עוד בדרך
והעבודה כה רבה.
17:24 17 ינואר 2009"

קציצות בשר אפויות עדינות במיוחד רכות מאד בטעמים נפלאים בזכות
אופן ההכנה המיוחד והתיבול הנפלא.
מקור:פירגה

שמים בקערה:
בצל קצוץ ותפוח אדמה מקולף חתוך קטן (שמים את שניהם בכלי למיקרו עם 1/4 כוס מים ל-8 דקות עד לריכוך)
מסננים ומועכים את תפוח האדמה לפירה.

מוסיפים לקערה של הבצל ותפוח האדמה:
1/2 קילו בשר טחון
1/2 עגבנייה בשלה מגוררת
שן שום קצוץ
2 כפות שמן זית או כף סלט טחינה
ביצה
כפית רוטב צ'ילי או קטשופ
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית סילאן או דבש
1/4 כפית חרדל
מלח ופלפל וקורט קינמון לניחוח נהדר.
להכין כדורים די גדולים ולהעביר לצלחת עם פירורי לחם /קמח מצות מסונן מתובלים בכפית פפריקה מתוקה
לשמן ה י ט ב את ניר האפייה (כדי שהקציצות לא יידבקו) ולהניח את הקציצות .לשטחם מעט.
לחמם היטב תנור לחום 175 מעלות
לאפות 20 דקות , להפוך ולאפות עוד 10 דקות או הזהבה יפה עד שמוכנות.
אפשר להוסיף לעיסה 2 כפות צנובר .
אפשר להוסיף ירק טרי קצוץ.
להגיש מיד ולהנות מקציצות רכות להפליא.
———————————————————————————————————–

ספדי דוחות השף מביא מתכון נהדר לקבב טלה

מצרכים:
1 ק"ג בשר טלה טחון גס או קצוץ – ירך או כתף
2 בצלים גדולים קצוצים דק
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
כף פלפל שחור גס
כפית בהרט לבנוני
כף מלח או לפי הטעם

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת עיסה אחידה, משפדים על שיפוד רחב וצולים על גריל פתוח. ניתן ליצור כדורים קטנים ולאפות בתנור בחום גבוה מאד. מגישים עם טחינה.
חג שמח

41 תגובות על “קציצות בשר רכות אפויות

  1. יצא מצוין, תודה!
    אני בישלתי אותם אח"כ 20 דקות ברוטב עגבניות מתקתק ויצא מעולה.
    בכל אופן- הרבה תודה על המתכונים הנהדרים שלך, כל שבת הם מככבים אצלינו בשולחן שבת.

    • שלום לך פירגה,
      ראשית עליי לציין שרק לפני שבוע שמעתי לראשונה את שמך וכבר אפיתי את עוגת הפרג עם התפוזים – נפלאה ממש.
      שאלה לי בקשר לקציצות האפויות: את כותבת "להגיש מייד", האם ניתן גם לשמור במקרר ולהגיש למחרת? האם הטעם נשמר או שצריך באמת לאפות ולהגיש מייד?

      • רוטב עגבניות מתקתק:
        רב רוטב אדום פיקנטי

        מאת:פירגה

        לטגן 2 בצלים קצוצים דק ולהזהיב.(אפשר לגרר במגררת גסה)
        שן שום לגרר במגררת גסה
        להוסיף 2 כפות סילאן
        כף פפריקה מתוקה
        כף אבקת מרק עוף
        קופסה רסק קטנה
        לרסק 2 עגבניות בשלות במגררת גסה (בלי הקליפה-רק התוכן)
        3 כפות קטשופ
        להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולערבב.
        להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל.
        תהנו

  2. פירגה היקרה ערב טוב
    העדכון השבועי אחרי שבת (עדיין לא הספקתי)
    הכנתי את הקציצות לשבת והן פשוט מעולות, אפילו סרבנית הבשר בת -6 אכלה ואמרה שטעים לה, זו האינדיקציה הטובה ביותר לאוכל טעים. ( יש לי "סרבנית בשר"ו"סרבן חלב" ועוד אחד קטן יותר שעדיין לא החליט…)
    הכנתי גם את הקציצות של גיל חובב שהבאת וגם הן היו טעימות מאוד (לכתוב שם?) וגם עוף במלח שלך.
    הכל היה טעים, בקיצור רוב שולחן השבת היה ממך.
    כל כך טוב שיש על מי לסמוך, הכל תמיד מדויק וטעיםםםםםםםםםם
    בהערכה רבה smile
    ורד

    • ערב טוב ורד יקרה
      בעיקר כשאני קוראת שהילדים אהבו זה עושה לי את זה. חיבוקים לקטנים המקסימים.
      אם בא לך לכתוב מתחת למתכונים את ההמלצה שלך,זה יהיה נחמד.מבחינתי זה מאד רצוי אבל כמובן לא כופה על אף אחד ומי שרוצה יוסיף.
      תודה על המחמאות,זה באמת משמח אותי מאד ומעלה את האגו והרצון להמשיך ליצור ולשתף
      smile

  3. הי פירגה,

    הכנתי את הקציצות בסוף שבוע האחרון ללא ביצה (עקב אלרגיה) ובמקום שמתי קישוא מגורד…
    טעים טעים…

    תודה ויום נעים

  4. בוקר טוב פירגה אפשר לטגן את הקציצות..בגלל שאני לא יכולה לשים בתנור כי יש לי להכין פשטידה חלבית. ואני לא משתמשת בתנור אחרי בשרי לחלבי רק אחרי יום מותר. ראיתי שהם טעימות ורציתי להכין לצהורים.. :lol: :lol: smile

  5. פירגה הכנתי עם קצת שינוי. לא שמתי חרדל ולא צילי.כן הכנסתי תפוח אדמה מגורגד.ויצא מעולה מעולה כולם שאלו אמא מה זה אמרתי זה של פירגה…את גדולה. :lol: :lol: :lol:

  6. שלום פירגה.
    הכנתי היום את הקציצות לארוחת צהריים. יצא טעים מאד, תודה! smile
    שאלה קטנה: העיסה יצאה קצת רטובה (בתחושה שקצת רטובה מדי) והקציצות קצת התפרקו :?
    יש לך רעיון מה הסיבה? אולי להוסיף קצת פרורי לחם לעיסה? או אולי לשים תפוח אדמה יותר גדול?
    אני רוצה להכין אותן בשבוע הבא למסיבה משפחתית ורוצה שהן ייצאו מ-ו-ש-ל-מ-ו-ת…
    תודה מראש!
    נעמי smile

    • נעמי,רק להוסיף עוד קצת פירורי לחם.
      תרגישי את העיסה. לא רטוב.
      בהצלחה ושבת שלום smile

  7. הקציצות יצאו מצויין. למרות שאיני אוכלת בשר, המשפחה התענגה והקציצות נגמרו במהירות. אכן הגדלתי את כמות פירורי הלחם לעיסה וכשהפכתי בתנור שוב הוספתי עוד קצת פרורים דבר שהוסיף "נמשים" על הקציצות.
    תודה פירגה את נפלאה ויצירתית.

    • לגבי טיגון תכיני ותראי איך יוצר
      לגבי פירורי לחם שימי כמות קטנה ותוסיפי לפי הצורך

  8. היי, מה התפקיד של המיפוי בפירורי לחם? אני רואה את זה בהרבה מתכונים ורציתי לדעת למה. תודה.

  9. הקציצות מצויינות. קלות להכנה.
    בלי ריחות טיגון ובלי שומן מיותר.
    מתכון מנצח!

  10. צהריים טובים!
    חושבת להכין מבקר והודו.
    אפשר לרסק את הבצל, העגבניה והשום?
    בתגובות אני רואה שמוסיפים פירורי לחם בעיסה, אכן?
    בדרך כלל כשאני אופה קציצות, מצטברים נוזלים בתבנית, מה עושים? כאן זה גם עלול להרטיב את הציפוי.
    פירורי לחם מוזהבים, יתאימו?
    תודה רבה !

    • הי דבי, את יכולה להכין מבקר והודו ואפשר לרסק את הירקות. אפשר גם פירורים מוזהבים.
      בגלל שאת טובלת את הקציצות בפירורי לחם (בלי ביצים כמובן) הם יישארו קריספיות.
      תהנו kiss

  11. תודה לך על תשובתך!

    הכנסתי כבר נגלה לתנור על תכנית פס עליון ופס תחתון, עדיף טורבו?

    בקשר לשאלתי על פירורי הלחם, התכוונתי לאחת התגובות שבה המלצת לגולשת להוסיף פירורי לחם לעיסה רטובה מדי..

    זה בסדר להוריד מעט מהשמן ומתפוח האדמה?

    הרבה תודה!

    • דבי הי,
      לא טורבו. עדיף חום תחתון וחום עליון.
      אם תעשי שינויים במצרכים שכתבת. שימי לב……לעיסה רכה תוסיפי מעט פירורי לחם.
      מקווה שתהנו kiss

  12. שלום לך פירגה!
    הפעם יש לי הודו אדום טחון, אפשר?
    חשוב לרכך את הבצל קודם?
    תודה רבה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *