d797d799d7aad795d79bd799d795d7aa d7aad79ed7a8d799d79d d797d793d7a9 - חיתוכיות תמרים או פרג בבצק גבינה

חיתוכיות תמרים או פרג בבצק גבינה

תמרים חדש - חיתוכיות תמרים או פרג בבצק גבינה

בחג פורים אפשר להכין מלית פרג. מתכון למלית למטה.

חיתוכיות תמרים/פרג

פתאום בא לי רעיון להכין כחיתוכיות ולגוון מהשטרודלים/כרוכיות וכו'.
אתם מוזמנים לנסות ולהכין בצורה הזו ובאמת לגוון לפחות בצורה אם לא בטעם.

ולפורים תכינו שלל מאפים כמו אזני המן או עוגיות (גם ממולאות) סהרונים וכו'….והבצק? ריפוי בעיסוק ופשוט כייפי.

מצרכים בקערה להכנת בצק:
200 גרם קוביות חמאה /מרגרינה רכה
250 גרם גבינה טוב-טעם (אפשר במקום שמנת חמוצה)
3 כוסות קמח תופח ולהכין עוד ללישה
2 כפות אבקת סוכר
2 חלמונים
קורט קינמון או קליפת לימון
2-4 כפות מיץ קלמנטינות/תפוז
ללוש לבצק נעים תוך הוספת קמח ולאשפז מכוסה בניילון שעה במקרר.
להוציא מהמקרר ולחלק ל-2

מצרכים למלית:
2 חלבונים מוקצפים במיקסר עם 2 כפות אבקת סוכר
להוסיף :
מיכל ממרח תמרים אפשר בטעמים לפי בחירה(יש בתוספת:שוקולד,אגוזים,פרג….)
קינמון
2 כפות ליקר או יין מתוק/ברנדי (מה שיש בבית)
לערבב ביחד
שברי אגוזים (קטן)
אפשר להוסיף פירורי חלבה או שוקולד

אופן הכנה:
לשמן תבנית 27X33
לרדד חלק אחד על שיש כמלבן בגודל התבנית ולהדק אותו על פני התבנית
למרוח את כל המלית עם התוספות
לרדד את החלק השני בגודל התבנית ולכסות את המלית.
להדק קלות את פני הבצק
לסמן בעדינות ריבועים או מעויינים – לא עד לתחתית
לחמם תנור מראש לחום 170
לאפות עד שיזהיב בנטייה לחום כ-20 דקות
לקרר
לחתוך לפי הסימנים ולשמור בקופסה סגורה

"טיפים"
1. הבצק מתאים לקריצת אזני המן או עוגיות לעבודה עם ילדים
2. הבצק מתאים להכנת עוגיות סנדויץ' ממולאות במגוון טעמים
כאמור גם לכרוכיות ממולאות.

מלית פרג לחג הפורים:
חצי קילו פרג טחון טרי מהמעדניה
לשים בסיר 2 כוסות חלב ואת הפרג ולבחוש.
להוסיף כוס סוכר. כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3 כפות דבש ו50 גרם חמאה ולהמשיך לבחוש.
כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון —וצימוקים אם רוצים.
אפשר לגרר לימון לטעם. אפשר להוסיף כף יין. אפשר לפזר שוקולד צ'יפס/שוקולד מקופלת או אגוזים.
אפשר להוסיף 100 גרם שוקולד לרוטב החלב ולהמיס ביחד
תהנו

23 תגובות על “חיתוכיות תמרים או פרג בבצק גבינה

  1. אתמול הכנתי והבאתי את החיתוכיות
    למפגש של 20 חברים והן היו הצלחה אדירה. מלאתי בממרח שוקולד וקינמון,
    חתכתי למעוינים לפי הצעת פירגה ועל אבקת הסוכר קישטתי בסירופ קרמל. יצא מאפה אסתטי וטעים מאד. כולם בקשו לדעת את הסוד והפניתי לבלוג שלך. תודה רבה מיעל

  2. יקירתי יעל
    כל כך שימחת אותי שהעוגיות הצליחו וטעמו לכם.
    כל פעם תגווני במלית אחרת ובקישוט אחר.
    נ פ ל א.
    תודה שאת מפיצה את הבלוג שלי.
    רוצה שכולם יהנו.
    פירגה.

  3. פירגה שלום
    נפלא!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    זה עתה זה יצא מהתנור, מה לאמר לך ריח וטעם נפלא תודה מכל הלב הבצק פשוט נהדר אנסה אותו לכרוכיות השתמשתי בבצק בכל הביצה כי הממרח היה מוכן ולא הוספתי לו חלבונים שוב תודה

    • שרית שימי מיכל.
      יש אפשרות ל"שחק" עם הקמח והנוזלים עד לקבלת בצק גמיש ונוח לרידוד.

  4. פירגה היי,

    אני רוצה להכין את המתכון לצאת יום כיפור.

    אם אני מורחת על הבצק ממרח שוקולד,האם עדיין צריך למרוח שני חלבונים מוקצפים לפני כן?

    דבר נוסף, אם אני משתמשת בקמח רגיל ולא תופח, כמה אבקת אפייה לשים?

    תודה על הכל וגמר חתימה טובה,

    אודליה

    • אודליה שלום
      לא צריך את החלבונים.שמרי למאפה אחר.
      שימי שקית שלמה אבקת אפיה.
      חתימה טובה וגמר חתימה טובה smile

  5. פירגה,

    תודה רבה!

    אני מתכוונת להכין גם את הבורקסים שלך.

    אספר לך איך יצא smile

    אודליה

  6. היי פירגה
    רציתי לשאול לגבי המלית האם במקום תמרים אפשר שוקולד השחר או נוטלה והאם לשים את כל הצנצנת
    תודה smile smile smile smile

    • ריקה,בטח שאפשר smile לשים כמה שרוצים. ממש אין כללים.
      ויש באתר גם את מגולגלות השחר את מוזמנת לחפש בחיפוש באתר.

  7. פירגה שלום רב:הכנתי את הבצק קדי להכין עוגיות תמרים,הכפלתי את הכמות לשלוש,ונראה לי שעשיתי אזה שהי תעוט הבצק לא התאים לעוגיות תמרים ,ועכשב אני לא יודעת מה לעשות עם כל הכמות של הבצק,אולי תעזרי לי,כי חבל לי על הבצק ועל התמרים, sad

    • הנאדי יקירתי שלום
      בבצקים כאלה במידה ויבש מוסיפים כמה טיפות מים בהדרגה ולשים שוב.
      במידה ורטוב מדי מוסיפים כפית קמח ולשים שוב עד שמסתדר.
      בהצלחה smile

    • ריקה בקר טוב
      זה מתאים אבל אישית,אני אוהבת את הבצק הלבן במלית לקום :lol:

  8. ערב טוב פירגה. הכנתי את המתכון ואני מבקשת לדעת, התבנית יחסית קטנה האם התחתית של הבצק והחלק העליון צריך להיות עבה. זה כרגע בתנור אין לי מושג איך זה צריך להראות. ושנית רציתי לדעת בבקשה אם כדאי למרוח בביצה טרופה את החלק העליון של הבצק. אודה לך מאוד כשתוכלי לענות לי. בהמשך אספר לך איך נהנינו, כי אין לי ספק שטעים זה יהיה.

    • מרים יקרה,גם פה אין כללים את יכולה לעשות בצק עבה או דק. אני לא מרחתי ביצה.
      בד"כ הבצק למטה טיפה יותר עבה מהעליון.
      אפשר לפזר לפני ההגשה אבקת סוכר.

  9. תודה פירגה על תשובתך. העוגה יצאה טובה מאוד למרות שאפיתי קצת יותר מדי זמן. הבצק נהדר ומתאים גם לכרוכיות ועוד כפי שציינת. בעזרת השם אכין אותה עוד פעם לסוף השבוע והפעם אקפיד מאוד על הזמנים. בתנור שלי יש קפיצה של המעלות לכן קצת קשה לי לכוון בדיוק.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *