d790d7a4d795d7a0d794 d7aad7a4d795d797 d790d793d79ed794 d794d798d798d794 - מרק אפונה עם קוביות תפוחי אדמה ובטטה

מרק אפונה עם קוביות תפוחי אדמה ובטטה

d790d7a4d795d7a0d794 d7aad7a4d795d797 d790d793d79ed794 d794d798d798d7941 1 - מרק אפונה עם קוביות תפוחי אדמה ובטטה

מרק סמיך וטעים מאד.
המצרכים וההכנה:
שמים בסיר מרק גדול (26)  500 גרם אפונה יבשה (ללא השרייה)
וממלאים 3/4 גובה הסיר במים
מבשלים עד לריכוך דייסתי (ממש דייסה) כדאי להשרות תחילה את העדשים לשעה או לילה….משך הבישול יתקצר בהרבה.
במחבת מטגנים בצל קצוץ עם 3 כפות שמן עד להזהבה.
מוסיפים את הבצל לסיר המרק .
מוסיפים לסיר עוד מים ומתבלים:
כפית פפריקה, מלח, כמון, פלפל שחור, אני מוסיפה 2 כפות מרק עוף (אתם לא חייבים)  ואת המלח מוסיפה אחרי טעימה
בינתיים חותכים לקוביות 2 תפוחי אדמה+2 בטטות
מכניסים תחילה את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עד שיתרככו כ-25 דקות
אחר כך מוסיפים את קוביות הבטטה שמתרככות מהר לכ-15 דקות
משבחים טעם בודקים שהירקות רכים
מוזגים לכל צלחת מנה יפה וכותשים שן שום טרי מעל
אפשר להגיש עם כף שמנת חמוצה
תהנו

50 תגובות על “מרק אפונה עם קוביות תפוחי אדמה ובטטה

  1. הי פירגה מזמן לא הגבתי , האמת שהרבה מהמתכונים כבר בראש ויש לנו כבר מועדפים אז אני מכינה בשלוף וגם מעבירה הלאה , הרבה מחמאות !!! בכל אופן קר בחוץ ורציתי להשתדרג במרק חדש אז ניסיתי את מרק האפונה שנראה מעולה בתמונה וצדקתי פשוט מצויין כולם אהבו . בדיוק המתכון ליום קר וגשום.

    תודה , שבת שלום

    מירי :lol:

    • ענת בקר טוב
      אפונה יבשה קונים בשקיות כמו אורז וזה אפילו על אותו מדף בסופר.
      בבקשה smile

  2. אני מכינה מרק אפונה מאוד דומה ,עם אפונה יבשה, בצל מטוגן ,קוביות בטטות,
    ומוסיפה לאחר 1/2 שעה של בישול,גם 2 כוסות אפונה קפואה וצרור כוסברה.(אבל בלי תפוחי אדמה)
    ויכולה לומר שזה יוצא מעולה,
    הוספת האפונה הקפואה יוצרת מרקם קטיפתי למרק הסמיך.
    להגשה:
    חותכת בקערית קוביות מגוש טופו-צוריאל,,
    וכל אחד מוסיף לו למרק כמה קוביות שרוצה.
    ולפעמים לגוון, מגישה עם קרוטונים מתובלים.
    בהזדמנות זו רוצה להחמיא לך פירגה יקרה,
    על כול המתכונים המ ע ו ל ים , והצבעוניים ,
    שאת מגישה לנו ,
    להנאת כול משתתפי הפורום,
    על מגש הכסף .
    ברכת יישר כוח,וכול טוב,
    ממני שרון

    • תודה על המתכון שרון. נקרא נפלא . בהחלט להנאת כולם. smile
      ולאוהבי מרקי האפונה , יש לי עוד סוגי מרקי אפונה בקטגוריה מרקים. smile

  3. שלום פירגה.
    אתמול התחלתי לבשל מרק אפונה בלי תהסתקל במתקונים שלך. שמתי אפונה במים ללילה. ובישלתי
    יותר משעתיים. ובכול זאת אפונה קשה מאוד. אולי עשיתי לא נחון ששמתי במים ללילה?
    תודה אם יש לך תשובה לזה.

    • בלה ערב טוב
      תמשיכי לבשל עו דשעה שעתיים.
      לא צריך היה להשרות . כלומר,זה לא חובה.
      תבשלי על להבה קטנה כמה זמן שיקח. אפילו 3 שעות ואולי יותר.
      האפונה תהיה לגמרי דייסתית ותתמזג עם המים
      בהצלחה smile

  4. אומנם לא הצלחתי להגיע למצב שהאפונה ממש הופכת לדייסה אבל עדיין זה טעים מאד מאוד. תודה רבה.. לא הכנתי אף פעם מרק עם אפונה יבשה.

    • שמחה זה פשוט מאד לבשל יותר זמן עד שהאפונה הופכת לדייסה ממש.
      בהצלחה smile

  5. אהלן, שאלה: כמה כמות צריך לשים מכל תבלין. כתבת כפית פפריקה, זה גם כפית מלח וכמון ופלפל?

    • אסנת שלום
      מלח ופלפל אני לא כותבת אף פעם כמה צריך.
      שימי כמה שאתם אוהבים.
      בטוח שלא כפית זה יצא מלוח וחריף.
      שימי בקורטים ותטעמי עד שתגיעי לטעם
      בהצלחה smile

  6. תודה! אני עכשיו לאחר בישול האפונה כשעה וחצי. לא מובן לי מה כמות המים הדרושה. כתוב מוסיפים לסיר עוד מים..אבל כמה?

  7. אמנם המתכון פורסם לפני מלא זמן, אבל רק עכשיו הכרנו , המתכון ואני smile
    אפשר להכין ולהקפיא את המרק או שהקפאה תהרוס?

  8. בוקר טוב פירגה יקרה smile שנה טובה וגמר חתימה טובה לך ולמיפחתך smile
    הכנתי את המרק הבוקר ,מרק אפונה עם קוביות תפוחי אדמה ובטטה
    והוספתי כוסברה קצוצה בסוף,
    אין מיליםםםםםםםם :lol: טעים מאודדד
    הטעם של האפונה משגע :lol:
    תודה רבה לך :lol:

  9. פירגה יקרה smile
    הכנתי את המרק הנפלא שלך,
    ומאוד טעיםםםםם,הוספתי שמנת מתוקה לעוגות לא לבישול והטעם נהדר,
    smile smile smile תודה רבה יום קסום לך

    • לאה הי חמדתי
      איזה כיף שאפשר כבר להתחיל להנות מהמרקים. הכנתי מגוון גדול שיהיה טעים לכולנו.
      תודה ויום נפלא

  10. אוף פירגה המרק כרגע על הגז וזה לא יצא בכלל כמו בתמונה.. יצא לי אדום ולא סמיך.. sad
    להמשיך לבשל עד שיסמיך? הוספתי כבר את התפ'א ואני מפחדת שיהפכו לעיסה בסוף.. מה עושים?

  11. טוב הסתדרתי, מה שעשיתי זה הוצאתי את התפ'א וטחנתי במוט בלנדר את המרק, יצא בדיוק כמו בתמונה :))))) הוספתי את התפ'א, טעמתי וממממ..טעים טעיםםםם..מחכה לערב לאכול ולחכות לאישור של הפטרון ;)
    אחזור לעדכן בנתיים שתיהיה שבת חמימה וטעימה במיוחד smile

    • מירב,יופי,אני ממש שמחתי לקרוא שהצליח ואני מקווה שכולכם תהנו בעיקר הפטרון.
      שבת שלום ומבורך.

  12. חייבת לחזור ולעדכן שהמרק הזה התחסל, נזלל, נגמר. בעלי אכל בהנאה ולא הפסיק לשבח "יפה, לפעם ראשונה שאת מכינה את המרק הזה יצא מדהים, אמא שלי מבשלת 30 שלה והצלחת להגיע לאותו טעם.." הוא גם הוסיף שהמרק הקודם (מרק עדשים עם בצל) היה חבל על הזמן. בקיצור הוא אהב אני אהבתי מה צריך יותר מזה?? laugh
    תודה לך על מתכונים כ'כ פשוטים וכ'כ טעימים !!! :lol:

    • מירב,המרקים באתר אחד אחד גאוותי עליהם.
      תכיני , תגווני שלכולם יהיה טעים
      תודה רבה והמשך יום נפלא

    • יש מרקים עם אפונה קפואה.תחפשי בין מרקי האפונה.
      אפשר להכין כמה שאת רוצה smile

  13. ועוד שאלה ברשותך-
    כמה יוצא מזה?
    אפשר לעשות חצי כמות?
    תודה ויום טוב laugh

    • אמא של נועיתה בקר טוב
      כתבתי סיר מרק גדול
      הכמות שתכיני כמובן, לשיקולך. smile

      smile

    • רוניתי,תודה רבה שחזרת לשתף בחוות דעתכם הטעימה
      שיהיה לכם שבוע טעים ונפלא smile

  14. תקשיבי פירגה, לא אוהבת לקטול, אבל זה יצא דייסה, לא מרק
    כמות העדשים לא נעכונה. זה היה צריך להיות חופן לא יותר, וגם להוריד את כמות הת]פוא בטטה לחצי :x

    • הי קוקו
      מותר להגיב.
      במתכון מספר פעמים כתבתי דייסתי. זה המרקם הסופי.
      בכל אופן,אם לא מתאים לך מרקם דייסתי מוסיפים מים עד למרקם הנכון לך.
      כל דבר ניתן לפתרון :lol:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *