מצרכים בקערה:
חבילה גבינה "טוב-טעם"
200 גרם מרגרינה רכה בטמפרטורת החדר-או חמאה
חלמון ביצה (החלבון ישמש להברשה)
3 כפות סוכר
קינמון לטעם
2 כוסות קמח רגיל+כפית אבקת אפיה
ללוש לבצק עדין וגמיש ולהוסיף קמח במידה וצריך
לחלק ל-3 כדורים
מצרכים למלית קרם הגבינה:
לשים בקערה:
חבילה גבינה "טוב-טעם"
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות גבינה לבנה רזה
3 כפות צימוקים+קינמון לטעם
1/2 כוס סוכר
לערבב לטעום ולהוסיף סוכר לטעמכם.
1. לרדד עלה על שיש מקומח קלות
2. לקרוץ עיגולים בעזרת כוס או מכסה של ממרח שוקולד השחר
3. למלא בנדיבות במלית הגבינה או מלית אחרת
4. להכין אזני המן
5. להניח על ניר אפיה
6. להבריש בחלבון+כף מים
7. לאפות בחום 175 כ-25 דקות לצבע זהב חום
8. לצנן היטב היטב
9. להוציא בעזרת מרית את אזני ההמן לקופסה ולהפריד בין השכבות בניר אפיה
10. להקפיא ולהוציא שעה לפני ההגשה
11. לפזר אבקת סוכר
את הכרוכיות האלה הכינה מאותו בצק ומאותה מלית נורית אבישר. תודה נורית.
שלום פירגה,
היכן שאני גרה אין גבינת "טוב טעם" ואני לא זוכרת מה המרקם שלה, האם היא רכה או קשה?
האם המילוי צריך להיות סופו של דבר קשה או רך?
תודה וחג שמח לך ולמשפחתך.
סמדר.
סמדר שלום רב
הגבינה כמעט בלי נוזלים
מליות צריכות להיות סמיכות, אחרת יזלגו החוצה בזמן האפייה.
אולי תסנני במשך הלילה גבינה לבנה 5%? רק קחי בחשבון שהכמות תצטמצם עקב הוצאת הנוזלים.
או אולי יש סוג גבינה קשה אחרת במקום טוב טעם?
בהצלחה.
יש גבינה שמייבאים מרוסיה שנקראת טוברוג
תודה על התגובה המהירה, כרגיל !!!
הלוואי שהיתה כאן גבינה לבנה 5% . אני בדרך כלל קונה יוגורט לא חמוץ, שמה בתוך בד גבינה ותולה מעל הברז ללילה או יותר. דווקא יצאו לי עוגות גבינה נהדרות עד עכשיו.
להבנתי , לצורך העוגיות האלה אני יכולה לבחור אולי מבין ריקוטה שהיא די יבשה, לבין פילדלפיה עם אחוזי שומן יחסית נמוכים. מה את היית בוחרת?
שוב תודה,
סמדר.
פילדלפיה
בהצלחה.
חג שמח – –
רציתי לספר שהכנתי אתמול את אוזני ההמן האלה – עם מילוי גבינה – יצא מדהים.
:lol: כולם ציינו כמה טעים והתעיניינו מאיפה המתכון, ואמרתי שכרגיל, מתכון של פירגה (שגם אחראית לעוף באננס באותה ארוחה – מוצלח כתמיד).
אז מעבירה לך את ההתלהבות של כל הטועמים :P
שבת שלום
פוליאנה יקירה
כיף לקבל מחמאות על אזני הפלא האלה.כמו שכתבתי תוצרת מחלומותי ;)
תודה על ההתלהבות והמחמאות
הכנתי היום את האוזנים האלו. בדיוק מתאים ליום פורים גשום. יש להן ריח משגע של גביניות קטנות שמתפשט בכל הבית. יצאו לי 35 אוזניים ומיתרת הבצק נתתי לגדולה לעשות צורות בחותכנים. טעים מאוד גם בלי המילוי ורק כעוגיה. מה שהדהים אותי שהבצק ממש נוח לעבודה, נעים במרקם שלו וידידותי לאופה. התוספת של הגבינה בבצק פשוט משפרת פלאים את הנימוחות. אגב, בדיוק את המילוי הזה בעלי עושה בתוך בלינצ'ס. החלבון עם המים תורם המון למרקם הסופי וליופי של האוזן / עוגיה.
לא שמתי בהקפאה כי זה פשוט לא הגיע לשם. :P שלפו לי אותם ישר מהתבנית. את היתרה "הברחתי"למקרר לקפה של הבוקר….
פורים שמח ומבדח
נורית יקרה
באמת שמחת לקרוא שהכנת את האזניים המיוחדות האלה.
עוד רעיון מחלומותי שזכה להצלחה ענקית.
תודה
בוקר טוב
המתכון נשמע נהדר. כרגיל. הלואי שהיה לי הזמן לנסות כל מתכון שמוצא חן בעיני באתר שלך…
עכשיו לשאלות:
מה בדיוק הכמות של חבילת גבינה טוב טעם? (אני קונה במשקל)
האם גבינה טבוורג שנמכרת במעדניות זה כמו טוב טעם?
תודה רבה ופורים שמח.
הי גילה
בקר טוב
רק אם את לא משיגה גבינה טוב טעם תכיני עם טבורוג.
אשמח שתעדכני אותנו איך יצא?
פורים שמח :lol:
שלום פירגה.
סיימתי להכין את האוזני המן הללו.
כול כך טעימים וגם הבצק פשוט מדהים.
אין ברירה אני מקפיאה אותם לפורים, מחר עוד מאפים מהאתר שלך.
אפיתי גם את עוגת פרג רכה עם תפוזים…….
תודה לך אישה יקרה על המתכונים המדהימים והטעימים.
ערב טוב אתי,יופי של בחירה לפורים.
מאחלת לכם חג פורים שמח ומתוק
לבריאות והמשך טעים ביחד
היי פירגה .. שאלה , מה זה גבינה רזה למה את מתכוונת ?
גבינה לבנה שיש במקרר. יכול להיות 5% או יותר.