מהירה בחושה ממצרכים ביתיים זמינים ובעיקר טעימה.
אנחנו אימצנו אותה בשמחה.
אנחנו אימצנו אותה בשמחה.
מצרכים:
5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות מבושלים ללא קליפה (אפשר במיקרו)
2 בצלים קצוצים
6 כפות שמן
3 ביצים
150 גרם גבינת קשקבל או גבינת עיזים מגוררת או חתוכה לקוביות קטנטנות
1/2 מיכל שמנת מתוקה
2 פרוסות לחם לבן מגורר על פומפייה ללא הקרום—– או 3-4 כפות קמח מצה
כפית טימין קצוץ
כפית פטרוזיליה יבשה (תבלין)
לקישוט: פטרוזיליה בתבלון (יבשה) ופפריקה
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
אופן הכנה:
מטגנים את הבצלים בשמן רק עד שקיפות וריכוך קל –לא להזהיב
לשים בקערה ולהוסיף את יתר המצרכים . לערבב .
אם נוזלי להוסיף מעט פירורי לחם לבנים.
לטעום על קצה הזרת זה הזמן לשפר טעמים.
לצקת לתבנית עגולה משומנת
לקשט בפפריקה ובפטרוזיליה
לאפות בחום 155 כ50 דקות
לבדוק שהמאפה זהוב וקצת בגוון חום
"טיפ"
ניתן לגוון במבחר גבינות צהובות אחרות לטעמכם.
תהנו
פירגה הפשטידה ניראית מעולה, האם אפשר גם במחבת?
רחלי.ג.
כרגיל במתכונים שלך, גם מתכון זה יצא נהדר.
הכנה פשוטה וקלה והתוצאה – טעימה להפליא.
פשטידה קלה ומשביעה, שאינה כבדה.
העונג גם שלי.אני מאד שמחה שהצליח ושאהבתם
תודה רבה
בוקר טוב יקירתי! ניסית עם תפ"א מעוך?? את משאירה את תפוח האדמה בקוביות? לבשל בישול מלא?? וחוץ מזה, מה שלומכם ומה שלום דרור בעלך???
יעלי,בישול מלא.
לא יודעת איך יצא לך מעוך.