עוגת מוס תמרים חלבה קפוצ'ינו –קפואה
הכנתי את העוגה לשבת והיא בפריזר בשלבי הקפאה .
טעמתי את המוס והתמוגגתי.
רוצים להתמוגג גם? אין ברירה אלא להכין ולטעום.
הכנתי בתבנית עגולה מספר 30 אבל אפשר להכין במרובעת או מלבנית בינונית.
מקור המתכון:פירגה
הכנתי את העוגה לשבת והיא בפריזר בשלבי הקפאה .
טעמתי את המוס והתמוגגתי.
רוצים להתמוגג גם? אין ברירה אלא להכין ולטעום.
הכנתי בתבנית עגולה מספר 30 אבל אפשר להכין במרובעת או מלבנית בינונית.
מקור המתכון:פירגה
צילם את התמונה היפה:נועם
מצרכים והכנה:
חבילת "פתי-בר"כפולה
להקציף במיקסר 2 מיכלי שמנת מתוקה
שקית אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס חלב עם כפית אבקת נס קפה. אפשרי לחמם מעט את החלב כדי להמיס את האבקה,
אבל לפני שמכניסים למיקסר על החלב להיות קר.
כשהקרם יציב להוסיף:
3 כפות גדושות ממרח תמרים
150 גרם חלבה מפוררת
ולהפעיל במהירות הכי נמוכה
להוסיף:
6 תמרים מיובשים קצוצים קטנטן
2 כפות ליקר או יין מתוק מכל סוג שיש לכם בבית
להקציף לאט לאט לקרם אחיד.
לצקת בין שכבות של "פתי-בר" מורטבות באיזשהו נוזל כמו:חלב,מים,יין+מים וכו'.
אני הכנתי רק 2 שכבות ו"הגזמתי" קצת כי זיגגתי בין השכבות גם סירופ שוקולד.
3 כפות גדושות ממרח תמרים
150 גרם חלבה מפוררת
ולהפעיל במהירות הכי נמוכה
להוסיף:
6 תמרים מיובשים קצוצים קטנטן
2 כפות ליקר או יין מתוק מכל סוג שיש לכם בבית
להקציף לאט לאט לקרם אחיד.
לצקת בין שכבות של "פתי-בר" מורטבות באיזשהו נוזל כמו:חלב,מים,יין+מים וכו'.
אני הכנתי רק 2 שכבות ו"הגזמתי" קצת כי זיגגתי בין השכבות גם סירופ שוקולד.
אפשר להכין יותר שכבות ולצמצם את הקרם בין השכבות.
אפשר לצפות את העוגה בגנאש או סירופ שוקולד או כמוני לגרר שוקולד מריר
שומרים בהקפאה עד כחצי שעה לפני האירוח
"טיפים"
1.כשמכינים את העוגה בתבנית עגולה אין ברירה אלא לשבור חלק מהביסקוויטים ולמלא את כל המרווחים.
כמובן שמרטיבים גם את שברי העוגיות.
2. מי שלא אוהב ממרח תמרים יש המון ממרחים חלופיים על המדפים .תגוונו .
תהנו
אפשר לצפות את העוגה בגנאש או סירופ שוקולד או כמוני לגרר שוקולד מריר
שומרים בהקפאה עד כחצי שעה לפני האירוח
"טיפים"
1.כשמכינים את העוגה בתבנית עגולה אין ברירה אלא לשבור חלק מהביסקוויטים ולמלא את כל המרווחים.
כמובן שמרטיבים גם את שברי העוגיות.
2. מי שלא אוהב ממרח תמרים יש המון ממרחים חלופיים על המדפים .תגוונו .
תהנו
היי פירגה,
אתר מקסים!! תודה אחת ענקית על כל ההשקעה הזאת.
האם ממרח נוטלה- במקום התמרים- יעשה עבודה טובה? או המרקם שומני מדי
הילדים לא אוהבים תמרים
רוני שלום רב
כל ממרח אחר יעשה את העבודה והטעם יהיה מעולה
לבריאות
כרגע סיימתי להכין את המוס השתמשתי בקצפת ריצ במקום שמנת מתוקה כי רציתי קינוח פרווה, מקווה שזה לא משנה הרבה… תגובות אני אכתוב אחרי שהאורחים שלי יטעמו בנתיים תודה! :P
שולי מקסימה מאחלת שיהיה טעים כמו שטעים לנו.
קצפת ריץ' מתאימה וטעימה וזה לא ישנה את טעמי העוגה
מחכה לשמוע,בכיף ותודה
היי פירגה אחרי ארוחת ערב שבת פינקתי את אורחיי במוס חלבה, הם התמוגגו מהטעם הנפלא.
בכדי למתן את המתיקות השתמשתי בארבע שכבות ביסקויט, ופזרתי מעל אגוזי לוז קלויים.
תודה!
היי פירגה אחרי ארוחת ערב שבת פינקתי את אורחיי במוס חלבה, הם התמוגגו מהטעם הנפלא.
בכדי למתן את המתיקות השתמשתי בארבע שכבות ביסקויט, ופזרתי מעל אגוזי לוז קלויים.
תודה!
שולי תודה.גם אני אכין 4 שכבות נראה שיהיה באמת נפלא
תודה על השידרוג והתגובה הטעימה
אם רוצים להכין את זה פרווה, למה ממירים את החלב?
אולי מים?
היי פירגה,
הצטערתי לקרוא שאת נמצאת בחופשה מאולצת.
שמתי לב שלאחרונה אינך עונה במהירות כפי שהיה עד לא מזמן.
מקווה שאת ויקירייך בקו הבריאות. :|
בכל מקרה מחזיקה לכם אצבעות ומקווה שכולם בריאים…..
אתמול הכנתי את עוגת המוס וכרגיל היא מאוד מוצלחת.
שולחת לך חיבוק
קבלת המיילים היומיים שלך מאוד תחסר לי.
חזרי אלינו במהרה