0dbd7964 c9fa 4ea5 bd4b 2dca700a63fa 2 640x410 - עוגיות שקדיות יפהפיות-עוגיות 7 הדקות

עוגיות שקדיות יפהפיות-עוגיות 7 הדקות

0dbd7964 c9fa 4ea5 bd4b 2dca700a63fa 1 - עוגיות שקדיות יפהפיות-עוגיות 7 הדקות

 

עוגיות 7 הדקות חלומיות גם לחג הפסח
כך גיסתי קוראת להם וזה השם שנתתי לעוגיות הזהובות השקדיות
האלה.
כמות:30 או יותר לעוגיות ממש שטוחות.

שימת לב מיוחדת לצבע הזהוב מאד עדין ולא להתפתות לאפות מעבר לזה.
אחרי שיתקררו להן הן יישלפו בשמחה מהתבנית.

מצרכים והכנה:
250 עד 300 גרם שקדים מולבנים
חצי כוס סוכר
1 חלבון גדול
את החלבון והסוכר לערבב עם מזלג ולהוסיף את השקדים.
לערבב.
לצפות תבנית בניר אפיה
בעזרת 2 כפיות להעביר גושים מהתערובת
לשטח מעט .
כדאי להשהות מעט את העוגיות בתבנית לפני האפיה לגיבוש החלבון.
אפיה 7 דקות בחום 180 מעלות בתנור שחומם מראש. אם לא מגיע לצבע זהוב יש להמשיך לאפות.
כשהצבע זהוב זה מוכן.
תהנו

57 תגובות על “עוגיות שקדיות יפהפיות-עוגיות 7 הדקות

  1. םירגה אין כמוך !!!
    אין !!!
    לפני כמה שעות אפיתי את העוגיות,אחרי שהן התקררו ,הן סרבו להשתחרר, חיכיתי בסבלנות עד שיצאו לבד, וואוווווווו, הן מעלפות, החבאתי אותן מפני, לבל יתחסלו מיידית .
    תודה !!!
    חג פורם נפלא
    מירה smile

    • מירה הי מתוקה
      גם אין כמוך שטרחת לשתף אותנו בתוצאות הנהדרות של השקדיות.
      תמשיכי להנות ובאמת אולי בפעם הבאה להכין מיד כמות כפולה ;)
      חג שמח ועליז smile

  2. עוגיות קלות להכנה ונהדרות בטעמן.
    מומלצות בכל פה , רק חבל שהפה רוצה עוד ועוד. :lol: :lol:

  3. פירגה זה מתכון שמתאים ללא גלוטן!! אני מכינה את העוגיות האלה, הן פשוט מעולות, קריספיות וממכרות!!

    • ואואואווו יעל,אני שמחה והוספתי גם אותם לקטגוריה ללא גלוטן.
      כן ירבו ;)
      smile תודה

  4. פירגה יקרה שבת קסומה לך ,
    בהתלהבות מחכה ליום ראשון על הבוקר -ליקנות שקדים ,
    שאלה-האם צריך לחצות את השקדים לחצי ,
    תודה והמון תודה על המתכון הנהדר קל ובטח טעים ,
    תודה על שיתוף הפעולה ,
    על הושטת היד והעזרה בכל מטלה♥
    לאה

    • הי לאה
      שקדים מולבנים קונים במעדנייה.
      תבקשי מולבנים,הם כבר פרוסים מאד דק כמו שאת רואה בתמונה של העוגיות המוכנות.
      תהנו וחג שמח smile

  5. פירגה יקרה שבת קסומה לך smile
    הכנתי את העוגיות ממש טעים אין דבר כזה :lol: :lol:
    רק יצאו לי 15 עוגיות מעניין :eek:
    לא נורא מחר נכין עוד ;)
    תודה ושוב תודה אלף תודות על המתכון הטעים :lol: :lol:

  6. פירגה בוקר טוב.
    מתכון נהדר.
    העוגיות ניפלאות,טעימות מאוד קלות הכנה ומיוחדות.
    כל מי שטעם לא הפסיק לאכול.
    תודה………

    • טליה בקר טוב
      נפלא שהוספת עוד תגובה כל כך טעימה לעוגיות השקדים.
      תודוה ויום נעים smile

  7. היי פירגה
    בפסח הכנתי את העוגיות והבאתי אותן גם למקומות שאירחו את משפחתי.
    כולם היללו ושיבחו את העוגיות ולא הפסיקו לזלול.
    מאחר והפכת לחלק מהמשפחה הוירטואלית שלי,
    אני מרשה לעצמי לחבק אותך smile smile

  8. מעולה! מראה של קונדטוריה ובלי עבודה כלל. טעים טעים. אין כמוך :lol:
    אגב, לא הסתכנתי וריססתי את נייר האפיה במעט שמן. האם יש צורך בכך?!

    • אשר ערב טוב
      אני לא נוהגת לרסס ניר אפייה.
      במעט מהמקרים יש צורך ואז אני נוהגת לכתוב במפורש שיש לשמן.
      תודה והמשך ערב טעים smile

  9. היי פירגה חביבה
    לכמות של 1/2 ק"ג שקדים כמה ביצים צריך?
    תודה רבה רבה smile smile
    אני מנסה ביצים שלמות מפני שאין לי מה לעשות עם הצהובים
    זה בסדר?
    מרשה לי ♥

  10. מתכון מעולה שווה כל ביס.
    עבר אצלי בעבודה לכל הבנות.
    ישר כח.

  11. פירגה בוקר טוב בשנית smile
    האם ניתן לאפות את העוגיות הללו מבלי לשים נייר אפיה ?
    יו אין לי בבית ואין לי חשק לצאת :x
    אשמח לתשובה smile
    תודה מראש מזל שיש לנו אותך חביבתי :lol:
    המשך יום נעים

      • מאת רותי:
        17 במרץ 2011 בשעה 16:03 (לערוך)
        היי פירגה,
        חזרתי זה עתה מהגן – אני גננת. אפינו היום עם הילדים את אוזני ההמן לפי המתכון שלך – יצא מעולה. כמו כן עשיתי בבית אתמול את עוגיות השקדים עם החלבון והסוכר ממש סכנת נפשות – אי אפשר להסתפק באחת וגם לא בשתיים…
        חג שמח ,
        רותי

  12. הכנתי את העוגיות המדהימות האלה בשישי האחרון כשהתארחנו אצל חברים לארוחה. שמתי בצנצנת זכוכית גבוהה וקשרתי עם סרט כמתנה והם ממש התלהבו מהן!
    היום חברתי התקשרה להגיד לי שהעוגיות התחסלו במהלך הסופ"ש… אז תודה רבה- עוד מתכון מעולה באתר שלך! :lol:

    • לבנת ערב טוב
      תודה על ההמלצה לעוגיות השקדים הטעימות.
      יופי של מחווה טעימה.
      תודה רבה

  13. פירגה היקרה.
    לא מקציפים את הביצה עם הסוכר ? פשוט מערבבים ? (היתכן זה כ"כ קל??)

    • אני לא יודעת.תקפיאי אחת ותראי. אצלי הן החזיקו המון זמן בארון בקופסה סגורה .לא צריך הקפאה.

  14. יותר טוב בקופסא אטומה ..תודה …(מכינה כבר את המשלוחי מנות … :P )
    תודה על מתכונים מנצחים

  15. יש מצב שאפשר לעשות את זה עם סוכרלוז ללא סוכר ו שקדים לא שטוחים בלי קליפה הרגילים

    • לא ניסיתי עם תחליפי סוכר ולכן אין לי תשובה על כך.

      שקדים פרוסים דק ללא קליפה יש בשקיות בפיצוחים שבסופר.

  16. פירגה (באשר שמך יהיה, מהמילה פירגון)
    מאחלת שנה שכולה דבש , דבש ועוד הפעם דבש……
    עוגיות סוף …………… נפלאות, מתיאמות לכל מיני סובלים ממחלות כגון סוכרת (להחליף בסוכראדייט), רגישים לגלוטן וכמובן הבריאים, שימשיכו כך.
    הכל נפלא………….
    יישר כח!!!!!!!!!!
    שנה טובה וחתימה טובה
    באהבה רבה
    מיקי

    • הי מיקי,ערב טוב
      כמו שכתבת,הכל נפלא….שימשיך כך עוד שנה.
      והעיקר? ביחד כל הזמן.
      עם המון אהבה,
      גמר חתימה טובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *