המתכון דומה למתכון מבית בעלי החלאבי.
המצרכים:
כוס אורז יבש
כוס עדשים ירוקות
2 כוסות פטריות חתוכות גס
5 בצלים פרוסים לעיגולים
5 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור, כמון, קינמון.
2 כוסות מים רותחים
אופו ההכנה:
1. להשרות את העדשים שעה במים ולסנן. לבשל את העדשים בהרבה מים רותחים 20 דקות. בודקים שרכים ומסננים.
2. בסיר בינוני מטגנים את עיגולי הבצלים בשמן הזית עד שישחימו
3. מצרפים את האורז, הפטריות העדשים והתבלינים ובוחשים כ-2 דקות
4. מוסיפים את המים הרותחים ומשפרים טעמים
5. מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומבשלים 20 דקות בסיר מ כ ו ס ה.
6. מכבים את הלהבה ומכסים את הסיר מעל למכסה במגבת מטבח
7. מחכים 5 דקות ומגישים.
8. תהנו
דליה היקרה, אין סוף למתכונים הנפלאים שלך. את מפתיעה כל פעם מחדש !!!
כשאין לי רעיון לארוחת שישי או חג, או כל ארוחה, אצלך אני תמיד מוצאת פיתרון.וכשאני מחפשת מתכון מסויים איך עושים ומה תמיד גם את זה מוצאת אצלך.
אין ספק ניחנת בכישרון נדיר ומדהים.
שיהיה לך חג פסח כשר טעים נעים מלא אור ואהבה.
עדי מקרית אתא.
גם אני הכנתי לצהריים ויצא נהדר,הוספתי קצת עדשים אדומות וכן שבבי בצל מטוגנים ויצא נהדר
יום טוב לך אשה יקרה
מעולה, הכנתי שילשום, הילדים והבעל לא מפסיקים לאכול ולהחמיא. ממש טעים.
בפעם הבאה ינוסה בהוספת פיטריות.
תודה פירגה המקסימה
רחלי
יוצא כל כך טעייםםםםם ממליצהה
מיתר יקרה
תודה על ההמלצה הטעימה
דרך אגב למג'דרה הוספתי גם קצת אבקת מרק,כורכום ופפריקה שרק השביחו את המנה המצוינת הזו.
שקדי,נקרא שידרוג מעולה וטעים.
תהנו לכם שבת שלום
פעם ראשונה שהכנתי מג'דרה, לא ידעתי שזה כל כך קל. פעם הבאה אעיז קצת יותר עם כמויות התבלון ואוסיף גם פטריות (לא היו לי), אבל בכל מקרה התלהבתי.
:lol: :lol: :lol: :lol:
ריקי,מתכון קליל וטעים. שמחה שאהבת ואימצת
תבשיל שאכלתי בילדותי אצל משפחה חלאבית ותמיד התגעגעתי אליו. תמיד התפללתי שאימי (תמנייה ) תכין כזה. אימי הצטיינה במרקים התימניים שלה ואין שני לה ואיני מסוגל להכין מרק כפי שאימי הכינה וצר לי על כך, אבל מג'דרה? היום אני מבשל את זה ולא מפסיק כמעט כל יום שישי ממש תענוג. ותודה לחלאבים
זה מתכון אחד מתוך כמה מג'דרות באתר.
בכיף,תהנו
פירגה יקרה הכנתי את המתכון של המג'דרה הילדים ובעלי מאוד נהנו תמשיכי לכתוב מתכונים טעימים כמו שאת יודעת יישר כוח בברכה כוכבה.(מתכון מנצח)
כוכבה יקרה,מסרי תודה על המחמאות לבעל ולילדים ובעיקר חיבוק לך שטרחת לבוא ולשתף אותי.
את נהדרת :lol:
נהדר טעים ומענין כולם אהבו מאוד.
רחל יקירה
תודה שהגבת גם על המתכון הזה .
יום נהדר לך וחג שמח
פירגה יקרה,
מה שלומך?
אני מכינה עכשיו את תבשיל האורז, ושאלתי היא האם אפשר להוסיף אבקת מרק פטריות או שזה לא מתאים? מה דעתך?
אשמח לתגובה.
שבת שלום
י.כ. שלום
לדעתי אבקת מרק תעשה את כל העסק ד ב י ק
לוותר.
פירגה,
איזה כיף שאת מגיבה מהר וכך אפשר מיד להמשיך בבישול, תודה על הצעתך, לא הוספתי אבקה.
שבת שלום
י.כ.
את לא מבינה איזה מתכון טעים זה.
תהנו בכיף שבת שלום
פירגה,
דרך אגב אני בישלתי עם עדשים קטנים שחורים, לא היה לי עדשים ירוקים.
ואכן יצא טעים מאוד.
י.כ. בקר טוב
מעניין,טוב לדעת
תודה
עשיתי בלי הפטריות וגם השרתי את האורז במשך שעה..
יצא- מעולה! פעם ראשונה שעשיתי מג'דרה!!
תודה
ערב טוב שירן יקרה
אני לא מכירה את השיטה שמשרים אורז.אף פעם אני לא משרה.
אבל נהדר שיצא טעים ומוצלח. ותודה ששיתפת אותי
אז ככה, הייתי לא מסמן במסעדה לבנונית שבה הגישו מג'דרה מדהימה. ניסיתי לחקות את מה שהיה שם, אבל זה היה ממש רחוק. אז מצאתי את המתכון שלך שהציל את כבודי….. :? מה שכן, שכחתי לבשל את העדשים בנפרד לפני הערבוב של הכל ביחד ועדיין יצא נפלא.
בדר"כ כשאני מבשלת מג'דרה, האורז בכל זאת יוצא קצת דביק. (לעומת אורז רגיל שיוצא אחלה). איך אפשר להתגבר על הענין הזה? או שכך זה צריך להיות?
נורית שלום
תבשלי ב ד י ו ק לפי ההוראות ויצא מדהים לא לשנות ולא לשכוח כלום :lol:
תודה רבה יצא מעולה(עשיתי בלי פטריות כי אנחנו לא חברים שלהן) :lol:
רווית יקרה
תודה רבה שהכנת,נהנית ושיתפת אותי
פירגה היקרה!
הכנתי את המג'דרה שהצעת פשוט מסקרנות כי שנים שאני מכינה מג'דרה טעימה מאוד אך בלי פטריות.
ההפתעה מהתבשיל שהתקבל היתה מאוד נעימה וטעימה.
הטעמים משתלבים באופן כל כך הרמוני ושאלתי את עצמי "איך זה שעד עכשיו לא חשבתי על הוספת פטריות…?"
הוספתי עוד כף של אבקת מרק עוף ועוד רבע כוס מים רותחים.
יצא פיגוז!!!
במיוחד אהבתי את הטוויסט המיוחד שנותן הקינמון לכל העסק.
עוד מעט חורף ואין ספק שהמג'דרה שלך תככב אצלי במטבח.
מיכל,אכן טעימה מאד ואני גאה במבחר המג'דרות המגוון שלי.
גם בקיץ,היא מהווה ארוחה בפני עצמה בתוספת סלט עשיר.
תודה ששיתפת,אין עליך ;)
כל הכבוד פעם ראשונה הפתעתי את אשתי יצא פצצה במיוחד הפיטריות
:twisted: :| :eek:
גבריאל,מרגש.תמשיך,תמשיך,שלא ייגמר לעולם. זה כיף לפנק אחד את השניה.
:lol: פירגה היקרה סוף סוף הצלחתי להכין כמו שצריך
נהדר ותודה רבה עם חיבוק :lol:
שלום פירגה, המתכון נראה ממש טוב, וגם הצילום אני רוצה לנסות להכין לפי המתכון שלך, אשמח מאד לכמה הבהרות:
1. מה עושים עם מים שבושלו בהם העדשים? – שופכים אותם לגמרי כאשר מסננים אותם, או שממשיכים להשתמש במים האלה גם בבישול של עדשים ואורז ביחד?
2. להשתמש בפרופורציה שווה של עדשים ואורז – כוס וכוס.
3. כמה מים בדיוק להוסיף לסיר של אורז יחד עם עדשים להמשך הבישול?
אשמח לתגובה וחג שמח
גני ממי כל התשובות במתכון עצמו.
כתוב לסנן את העדשים
כתוב כמויות
כתוב את כמות המים.
תכיני בדיוק כמו שכתבתי . בלי לסבך. פשוט ולענין ויצא לך סבבה.
חג שמח ומתוק לכם
פירגה היי,
האם אפשר לקבל כמויות של התבלינים (פחות או יותר).
תודה רבה מראש !
רונית תבלינים זה אישי.
שימי 2 קורטים מכל אחד ותוסיפי עם הטעימות שלך.
לבריאות
לא ברור מתי מוסיפים את העדשים לבצל עם הפיריות והאורז ובאיזה מים משרים את העדשים קרים או חמים? http://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_confused.giלאf
רותי
1. כתוב : 1. להשרות את העדשים שעה במים ולסנן.
לא כתוב רותחים או חמים אז זה אומר מים רגילים אפילו מהברז.
2. כתוב:
מצרפים את האורז, הפטריות העדשים והתבלינים ובוחשים כ-2 דקות
כלומר, מצרפים לבצל שהוזהב.
מתכון קל ופשוט ואני מקווה שתהנו
יצא נפלא , מה מתאים למג'דרה רק סלט ירקות או תבשיל עם רוטב
שלום לך
ותודה רבה על המתכונים הנהדרים.
שאלה לי , אני חדשה בכל הנושא הזה בישולים.
הכנתי את המתכון אתמול יצא לי טעים, אבל הוא לא נראה יפה כמו בתמונה שפירסמת יצא לי קצת "דייסתי", איפה טעיתי?
עוד דבר, אני לא שמה מספיק תבלינים כך שבעלי טען שזה יצא חסר טעם.
השאלה מה כמות המלח, הכמון שאת שמה, האם ניתן לשים תבלין אחר חוץ מקינמון?
עוד דבר, איך חותכים בצל מבלי לבכות??
שוב תודה על המתכונים הנפלאים.
חג שמח
פטריות מקופסה? יש בהן המון נוזלים צריך לסחוט או ליבש במחבת יבשה.
להצמד לזמנים שבמתכון.
בוכים,לא קורה כלום..זה בריא לחתוך בצל.מנקה את העיניים.
מלח? טועמים כמה פעמים עד שאת מרגישה שזה טעים
כנ"ל לגבי כל התבלינים.
בהצלחה
היי
תודה על התגובה, לא השתמשתי בפטריות מהקופסא ( לא אוהבת).
וכן ניצמדתי לזמנים, אולי טיגנתי את הבצל יתר על המידה? (סליחה על הבורות)
אבל שוב, מה כמות המלח שאת שמה במתכון הזה?
בתודה מראש
אין לי כמויות לתבלינים.צר לי. לטעום ושפר זה הסוד.
האם בישול ככ ארוך של העדשים – 20 דקות ואז עוד 20 דק עם האורז לא הופך אותם רכים יותר מידי??.
:P
גנט,יוצא מעולה
בשול 20 דקות האם תקף גם לגבי אורז מלא?
זיוה,תראי מה כתוב על האריזה.
אם אני רוצה כוס עדשים וכוס פטריות על 2 כוסות אורז צריך לשנות משהו בנוזלים?
תודה רבה!!
פירגה שלום,
ברשימת המרכיבים רשומים 5 בצלים , האם זה אכן 5 בצלים שלמים לעיגולים(כי זה נשמע לי המון על הכמויות האחרות) ואם כן איזה גודל של בצלים
תודה
עומר
עומר,אני שמה אפילו 7.
שימי 5 גדולים. זה כל הטעם במג'דרה