תמיד הכנתי כרובית עם תרד אבל….
היום , הכנתי את הפשטידה עם כרוב ויצא פשוט חבל"ז טעים.
המצרכים:
כרוב בינוני
חבילה מדליוני תרד=800 גרם
4-5 ביצים
3 בצלים קצוצים
3/4 כוס קמח מכל סוג
5 כפות שמן זית או אחר
מלח ופלפל שחור
כף פטרוזיליה יבשה
אופן הכנה:
מטגנים בשמן את הבצלים הקצוצים ומזהיבים קלות
מקררים.
מכניסים למיקרו את הכרוב הקצוץ ל-7 דקות ומסננים מעודף נוזלים
מכניסים למיקרו את התרד לדקה. מסננים גם את התרד מעודף נוזלים.
מערבבים את המצרכים ביחד ויוצקים לתבנית משומנת מלבנית 27X33.
אם נשארת תכולה אפשר להכין כמאפינס או עוד תבנית ארוכה.
אפיה בחום 180 מעלות כ40 דקות עד שהחלק העליון משחים.
תהנו.
הפשטידה יצאה מאוד טעימה. תודה רבה
ת ודה תמי ולבריאות. יופי שחזרת לשתף אותנו.
מה עושים במקרה ואין מיקרו?
אם אין מיקרו את התרד לשים במחבת / סיר עם 2 כפות מים ולערבב דקה על להבה קטנה.
את הכרוב לשים בסיר עם 1/4 כוס מים ולערבב עד שיהיה רך.
היי פירגה יקרה,
למתכון התרד והכרוב ,האם שימוש בקמח- כוסמין יתאים ?
במידה וכן ,האם להוסיף אבקת- אפייה,ובאיזה כמות ?
ערב טוב שושי יקרה, כפית וחצי אבקת אפיה על 1/2 1 – 2 כוסות קמח כוסמין.