צנצנת הדובדבנים עמדה לה מיותמת במזווה ובא לי להכין משהו.
המרתי על עוגה בחושה ומהירה.
מצרכים:
תבנית משומנת מספר 24 או תבנית אינגליש קייקּ ועוד כ-6 תבניות מאפינס
כוס חד פעמית של קפה כמו בתמונה
צנצנת דובדבנים חמוצים = 350 גרם (כמו בתמונה)
2 ביצים שלמות טרופות במזלג
1/4 1 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 2 כוסות קמח תופח
שקית סוכר וניל/קינמון לטעם
אופן הכנה:
1/2 כוס חד פעמית מנוזלי צנצנת הדובדבנים (את היתר שמרו במקרר למשל לסלט פירות )
כל תכולת הדובדבנים מסוננים
בקערה גדולה לטרוף (תמונה למטה של המטרפה) את כל המצרכים לבלילה הומוגנית ואחידה ולצקת לתבנית.
לאפות בחום 170 מעלות כ-35 דקות או עד שמוכנה. צבע העוגה מאד חום וכך זה צריך להיות.
"טיפים"
ניתן לפני האפייה לפזר על פני העוגה מעט אבקת קינמון עם סוכר.
הצעה : להגיש עם אבקת סוכר וכדור גלידה ליד.
הצעה נוספת, לתת לעוגה להתקרר היטב לפני הפריסה.
תהנו