d7aad7a8d793 d799d7a9d7a8d790d79cd795d7a9 - לזניה תרד גבינות בציפוי בשמל

לזניה תרד גבינות בציפוי בשמל

ישראלוש - לזניה תרד גבינות בציפוי בשמלמקור: חברה של פירגה
את המתכון הרצתי כבר לפני מספר שנים בפורומי האוכל באינטרנט
לאוהבי התרד זה מעדן טעים עם המלצה חמה.

מצרכים:

תבנית פיירקס בינונית
עלי תרד קפואים= ס"ה 400 גרם.
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום קצוצים
2 כפות עיטורי עגבניות קצוצות של אוליביה (עגבניות מיובשות)
כף אבקת מרק בצל
250 גבינת פטה מפוררת
150 גבינת קשקבל מגוררת
פלפל שחור
אין צורך במלח. הגבינות מלוחות.

מצרכים לרוטב בשמל:
3 כוסות חלב
מיכל שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
3 כפות קמח
100גרם גבינת קשקבל נוספת
קורט אגוז מוסקט
פלפל שחור
הגבינות מלוחות ולכן לא נראה שיש צורך בתוספת מלח.
2 ביצים טרופות.

אופן הכנה:
לאדות בסיר תוך כדי ערבוב 400 גרם עלי תרד עד שאין נוזלים ולקצוץ קלות.
לטגן במחבת בצלים קצוצים ולהזהיב
להוסיף שום קצוץ ולטגן ביחד . להוסיף עיטורי עגבניות.
להוסיף את התרד ולטגן ביחד כדקה ולכבות להבה.
להוסיף גבינות תבלינים אבקת מרק ולערבב.

הכנת הבשמל:
מערבבים בסיר את החמאה והקמח לבלילה אחידה ומוסיפים תוך בחישה לאט לאט את הנוזלים שלא יהיו גושים. לערבב כל הזמן עד שיסמיך ולסגור להבה.
להוסיף את הביצים ולבחוש כל הזמן.
להוסיף את הגבינות והתבלינים ולבחוש לבלילה אחידה.

סידור התבנית:
תבנית משומנת
לצקת מעט מהבשמל
לסדר עלי לזניה
לצקת חצי מכמות התרד
לצקת מעל בשמל

לסדר שכבת עלי לזניה
לצקת את יתר התרד
לצקת שוב בשמל
לסדר שכבה נוספת של עלי לזניה
לצקת את יתר הבשמל למעלה
לאפות לא מכוסה בחום 175 כ-25 דקות או עד שהעלים מזהיבים. ראו תמונה.
מחכים חצי שעה פורסים ונהנים.
תהנו

22 תגובות על “לזניה תרד גבינות בציפוי בשמל

  1. פירגה יקרה,

    את עלי הלזניה שמים ככה, ולא מבשלים לפני כן, נכון?
    כמה עלי לזניה צריך?

    בתודה,
    נועה

    • נועה אין צורך לבשל תחילה.
      רשמתי את אופן ההכנה והשלבים שעורכים בתבנית.
      תבנית בינונית ולא גדולה.
      בכל אופן,תקני קופסה שלמה של לזניה ותשתמשי בכמה שיצא לך.את היתר שימרי במזווה לפעם הבאה.
      smile

  2. היי פירגה, מתכון מעולה, אני מכינה בדרך כלל בורקס או קנלוני עם תרד אצלנו במשפחה מאוד אוהבים תרד, השבוע מצאתי עלי לזניה במגירה שעוד מעט פג תוקף :eek: אז החלטתי להכין איתם משהו, בדרך כלל אני מכינה לזניה בשרית או על בסיס גבינות , רציתי קצת לגוון ולכן נכנסתי לאתר שלך כמו שאני עושה תמיד אם בא לי משהו חדש ומצאתי את המתכון הזה, הדבר היחיד ששיניתי זה את כמות התרד לחבילה שלמה של סנפרוסט ויצא פשוט מדהים וקיבלתי המון מחמאות :lol: שוב, כל הכבוד על אתר מדהים. smile

    • רונית שלום רב, שמחתי שקיבלת מחמאות על המתכון.
      המשך טעים ועוד שפע מחמאות גם בעתיד smile

    • ואואואואווו אביבה היא מעדנית.
      לאוהבי התרד זו חגיגה אמיתית של טעמים.

      אצלי חציל קלוי ,אוטוטו יהיה מוכן,ואני אציף אותו עם טחינה שאכין ברגע…….מלאה בשום ולימון.
      גם יאמי אבל לא כמו שלכם ;)

      תהנו smile

  3. כמו כן שכחתי לשאול האם עדיף להכין את הקנלוני והאם אפשר להכין יומיים מראש ולחמם לפני בוא האורחים

    • פחות או יותר,זה לא מחייב אותו גודל.צריך תבנית בינונית ואפשר לשבור את העלים כדי להתאים אותם לתבנית.
      בהצלחה.

  4. הכנתי לארוחת החג ויצא פשוט מעדן.
    האורחים לא הפסיקו להתפעל ולאכול.
    תודה על מתכון נהדר :lol: :lol:

    • יעלה,זה מתכון מחברה טובה שמכינה אותו כבר המון שנים ותמיד קוצר הצלחה.
      תודה שחזרת לשתף smile

  5. היי פירגה,
    הכנתי את הלזניה עם עלי תרד = 800 גר' כפי שרונית כתבה.
    מאידך רוטב הבשמל יצא לי מיימי מידי. לכן בפעם הבאה אכין אותו עם 2 כוסות חלב במקום 3.
    טעמה של הלזניה מעולה.
    בעלי שמאוד אוהב תרד, הילל ושיבח את הלזניה.
    כרגיל, כל מתכון שאת שולחת לנו, יוצא תמיד בול.
    חג שמח בצרוף חיבוק smile smile smile

    • הי מירי
      תשאירי את הכמות של החלב ותוסיפי עוד קצת קמח להתעבות.בערך עוד כף.
      שמחתי שאהבתם.זו באמת לזניה מנצחת ואהובה על כולם.
      חיבוק וחג נפלא ושמח לכולכם smile

  6. היי פירגה,

    הלזניה יצאה מעולה!
    קיבלתי תשבוחות מבעלי, (שהוא מאוד מפונק באוכל…)
    אמליץ על המתכון לכולם.

    תודה על ההדרכה במהלך ההכנה…
    :lol:

    • צפנת הי חמודה
      אני שמחה שהצליח ושאהבתם.הכי כיף שהבעל אהב.
      תודה על ההמלצה והמשך עשייה טעימה ביחד smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *