קובנה של גולי חברתי מהבית המסורתי שלה (אסלי תימני)
גולי מכינה לבני ביתה כל שבת בבקר.
מצרכים:
סיר ג'חנון גדול משומן היטב
קילו קמח רגיל
1 חבילה שמרית = 50 גרם
3 כוסות מים פושרים – כוס רגילה חד פעמית
7 כפות סוכר
כף מלח
למריחה על הכדורים יש להכין 200 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה:
בהנחה שרוצים לארוחת בקר בשבת, יש להכין את הקובנה בערך בשעה 5 ביום שישי אחה"צ.
לערבב את המצרכים למעט המחמאה בקערה גדולה, ללוש לבצק ולהניח מכוסה במגבת שיתפח . זמן ההתפחה בערך 30 דקות.
מחלקים את הבצק ל-5 כדורים שווים.
כל כדור פותחים לעיגול ומורחים עליו 40 גרם מחמאה ושוב סוגרים לכדור.
כך ממלאים במחמאה את יתר הכדורים כשבכל כדור מורחים 40 גרם מחמאה.
משמנים סיר ג'חנון גדול ומניחים את הכדורים בפנים.
מניחים על הכדורים ניר אפיה ומעל ניר כסף וסוגרים את המכסה מעל.
מחממים תנור ל- 175 מעלות ואופים 30 דקות.
אחרי 30 דקות מורידים לחום שבת ומשאירים בתנור עד לארוחת הבקר.
מגישים עם ביצים קשות, רסק עגבניות, סחוג וכד'.
תהנו.
הי פירגה,
האם אפשר במקום מחמאה להשתמש עם שמן?
הי מלי, כיוון שהמתכון של גולי וכך היא מכינה.לא הכנתי עם שמן.
אבל…….קראתי שיש כאלה שמכינים עם שמן, שווה לנסות.
בהצלחה והנאה
תודה רבה אהובה.
היי פריגה אפשר לשים את הקובנה על הפלטה כל הלילה במקום בתנור?
ציפורה שלום וברכה,
אפשר בהחלט לשים כל הלילה על פלטה.
בהצלחה
ציפורה, חזרתי להגיד לך שהקובנה חייב להיות אפוי לפני ששמים על הפלטה.
הפלטה רק שומרת על חימום אחיד עד לארוחה.
תהנו