d7a7d7a8d7a4 d7a1d799d7a0d799d7a7d7a7 - קרפ מלוח קרפ מתוק - כשר וטעים לפסח

קרפ מלוח קרפ מתוק – כשר וטעים לפסח

 

d7a7d7a8d7a4 d791d7a1d792d7a0d795d79f d7a1d799d7a0d7991 - קרפ מלוח קרפ מתוק - כשר וטעים לפסחכארוחה שלמה או כמנה ראשונה בארוחה גדולה.
המליות יכולות להשתנות כיד הדמיון והחשק.
המליות שבחרתי להגיש לכם הם בסגנון אגרול סיני ובסגנון קינוח גבינה וצימוקים.
                   חשוב מאד – השלב הסופי בתנור לקריספיות, חובה.
מצרכים והכנה ל- 7 קרפים במחבת בקוטר 24:
בכלי עמוק ורחב לשים:
ביצה שלמה
1/2 כוס מים מהברז
3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
מעט מלח
1/2 1 כפות שמן
לערבל במיקסר יד . הבלילה נוזלית וזה בסדר.
לצקת למחבת חמה מאד משומנת קלות (בלי עודף שמן) כמות שתכסה את המחבת כולה אבל שכבה דקה.
אני שימנתי את המחבת רק בטיגון הקרפ הראשון . יש בבלילה שמן ולא היה צריך להוסיף.
הקרפ נעשה במהירות הבזק שימו לב שניות ומוכן.להפוך גם לצד השני.
לערום אחד על השני בצלחת.
הקרפ מתקבל דק כניר ויציב מאד (לא נקרע) בצק תחרה.

מצרכים והכנה למלית בסגנון סיני:
שמים במחבת עמוקה מעט שמן
בצל קצוץ ומזהיבים
קוצצים לאורך גזר,כרוב ירוק,פלפל אדום,נבטים,בצל ירוק
אפשר להכין בשרי ולהוסיף חתיכות חזה עוף מבושלות
להקפיץ הכל ביחד על להבה גדולה כמה דקות ולתבל:
צ'ילי, סויה, חומץ,סוכר או דבש,שום,מלח ופלפל שחור. הכל במינונים קטנים תוך כדי טעימה ושיבוח.

מלית גבינה:
גבינה לבנה 5%
סוכר או סילאן
סוכר וניל
צימוקים.

מלית נוספת:
ממרח תמרים גושי חלבה ואגוזים קצוצים.קינמון,תמציות לפי טעם אישי.

למלא בנדיבות מלית רצויה ולגלגל לכרוכית
להניח בתבנית חסינת אש ולחמם היטב בטוסטר או בתנור שחוממו מראש עד שהחלק העליון נעשה זהוב חומי וקריספי.
מגישים חם .

תמונה: הקרפים לפני שלב התנור.
d7a7d7a8d7a4 d792d791d799d7a0d794 d7aad79ed7a8 d797d79cd791d7941 - קרפ מלוח קרפ מתוק - כשר וטעים לפסח
d7a7d7a8d7a4 d7a1d799d7a0d7991 - קרפ מלוח קרפ מתוק - כשר וטעים לפסח

43 תגובות על “קרפ מלוח קרפ מתוק – כשר וטעים לפסח

  1. מתכון מנצח!!!!
    הכנתי עם מילוי של ירקות מוקפצים וחזה עוף.
    לאחר החימום בתנור זה נעשה קריספי ומאד טעים.

  2. נראה נפלא ורוצה להכין לקראת הסדר. האים ישנה אפשרות למלא במילוי הירקות לסגור בצדדים כמו אגרול ולטגן בשמן עמוק? האים יצא כמו אגרול סיני?
    תודה וחג שמח

    • תשובות לקרפ:
      הקרפ הזה מטוגן רק מעט בהתחלה והוא חייב לעבור אחרי המילוי אפייה עד שישחים קלות.

      הוא לא טעים כקרפ מטוגן.

      אפשר למלא כל מלית שרוצים.

      בהצלחה וחג שמח smile

  3. תודה לך על תשובתך המהירה. הכנתי היום בבוקר את הקרפים (כנסיון) והמתכון מעולה. יוצאים נפלא אחד אחד. רק הוספתי טיפה יותר מים ואז זה יוצא כמו עלה סיגר.
    יופי של מעטפות לפסח

    • יוכי תודה רבה על תגובה טעימה.
      בהחלט אפשר לגוון איתם את החג.
      חג שמח smile

  4. חג שמייח לך פירגה. מתכונים נפלאים.
    אפשר להכין מראש ולהקפיא? אני רוצה להכין אותם כמנה ראשונה עם המילוי הצמחוני.

    • גאיה הי,
      לשמור במקרר (להכין מראש) עד שלב האפיה.
      לאפות לפני הארוחה.
      חג שמח smile

  5. האם קמח תפוחי אדמה הוא חשוב או שאפשר לשים במקומו קמח מצה? אני פשוט נמצאת כרגע בארה"ב ולא מצאתי כאן קמח תפוחי אדמה.

  6. היי,
    נראה אחלה מתכון :lol: .
    ניתן להכין את העלים מראש ולשמור במקרר או במקפיא?

    • אשר בקר טוב
      לדעתי אפשר לשמור במקרר כי בסוף הם עוברים תהליך של אפייה.נראה שיהיה בסדר.
      בהצלחה smile

  7. פירגה יקרה ראשית רציתי להודות לך על כל המתכונים הנהדרים שאת מציפה אותנו. בנוסף רציתי להמליץ על מילוי של כבד קצוץ לקרפים הנהדרים האלו. חג שמח!

  8. היי פירגה,
    האם אפשר למרוח את הקרפ בשוקולד, לגלגל ולהכניס לתנור…?

  9. היי פירגה,

    איזה רעיון למילוי פיקנטי אפשר כאן??
    אם אני רוצה משהו עם תפו"א וגמבה ותבלינים או משהו כזה, איך אעשה את זה??

    אודה לך על העזרה…

  10. היי פירגה,

    למה אי אפשר להוסיף עם הפירה גם פלפלים מטוגנים ושמים רק קלויים??

    ועוד דבר בבקשה:

    מוקפץ אפשר לעשות גם?

    לטגן בצל, גמבות בכל מיני צבעים, חזה עוף,שום, תבלינים,צ'ילי – לטגן הכל ביחד עד שמתבשל
    ולהוסיף לקרפ המטוגן לגלגל ולהכניס לתנור למס. דקות??? זה יצא טעים??

    תודה, וסליחה מראש על כל השאלות.

    • כל סוג של מוקפץ מתאים.
      כל מלית שנראית לך מתאימה
      כל תוספת שמתאימה לך מתאימה.

  11. פירגה היקרה -שאלה!
    המתכון נראה נהדר כרגיל. אני מתארחת בחג, וצריכה להביא קינוח לסעודת הפסח, יכולה להכין רק בבית את הקרפים, האם מתאימים לחימום חוזר? כי לא אוכל לאפות אותם בבית המארחים, רק אצלי.

    תודה.
    ואגב, ה-3 עוגות היחידות שאני יודעת להכין הן ממתכונים שלך. ותמיד קוצרות מחמאות. :lol:

    • מאיה הם חייבים להיות אפויים אחרת הם מושיים ולא טעימים. אין אפשרות לחמם אחרת,רק בתנור.
      תודה ותהנו מהמטעמים שהכנת.
      חג שמח.

  12. לא הבנת אותי… אני מתכוונת להכין הכל בבית כולל האפייה.
    השאלה אם ניתן לחמם אותם ש ו ב ,בערב על הפלטה/ בתנור, או למחרת בבוקר (אנו שומרים שבת )
    תודה וחג שמח.

  13. היי פירגה!
    האם הקרפים הנ"ל מתאימים גם אם אני רוצה למלא אותם במלית של בשר טחון?

  14. הכנתי את הקרפים ויצא ממש ממש טעים!! החלפתי את המים בחלב וכמילוי מרחתי שוקולד נוטלה- ממש כמו הקנוי ייצא! אין עלייך, תודה רבה smile וחג שמח

    • עדן,תודה רבה,
      שימחת אותי מאד.תמשיכי להכין ולשמח אותי ואת כולם smile

  15. אז ככה,
    1. כמנה ראשונה במילוי של בצל פיטריות ושמנת לבישול (מטוגנים לפני) וגבינה צהובה למעלה,
    2. עוד כמנה ראשונה- עם מילוי של קישואים וגזר ובצל מטוגנים וגבינה מלוחה בפנים.
    3. כמנה אחרונה- עם תות שדה מרוסק וחתיכות שוקולד מריר (וקצת שוקולד מריר מעל)- פרווה!
    4. ועוד כמנה אחרונה- עם מילוי רסק תפוחים וצימוקים ושבבי שקדים למעלה- שוב- פרווה!
    5. וסתם לערב רגיל, במילוי גבינה לבנה וניל וצימוקים כפי שהצעת, אבל גם רסק עגבניות וגבינה צהובה.
    כל פעם אורחים אחרים, כל פעם מחמאות חדשות…
    אז אם זה עוד לא ברור, ללא ספק מתכון גאוני!
    תודה רבה רבה!!

  16. שלום רציתי לדעת האם אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה בקמח כרגיל שמיועד לחולי צליאק? האם זה ישפיע על הטעם?

  17. אפשר להקפיא לאחר שלב האפייה כדי לשלוף מתי שרוצים או שזה לא עובר טוב הקפאה/ הפשרה/ חימום מחדש?

להגיב על יהודית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *