d7a1d7a0d799d799 - סנייה משודרגת של פירגה

סנייה משודרגת של פירגה

 

d7a1d7a0d799d799 - סנייה משודרגת של פירגה

חרגתי מהמתכון המקורי ושילבתי עוד צבעים וטעמים.
אין סיכוי שמשהו יישאר בצלחת

לשמן בנדיבות תבנית פאי עמוקה מס' 26
לסדר שכבה של פרוסות תפוחי אדמה מבושלים ומתובלים (מלח,פלפל,פפריקה,כמון,כורכום,כף רסק עגבניות או קטשופ)
המלצה שלי לשלב גם בטטות כמו בתמונה.

מצרכים והכנה:
בקערה בינונית לערבב 1/2 קילו בשר טחון מעורב מתובל כמו לקציצות:
(מלח,פלפל,פפריקה,שום,הרבה פטרוזיליה טרייה קצוצה,כף קטשופ או רוטב צ'ילי, כמון,כורכום,מעט קינמון. שמתי גם ביצה וכף פירורי לחם או קמח מצה,אבל לא חובה)
לשטח את תערובת הבשר בשכבה אחידה מעל לתפוחי האדמה
למרוח כף שמן זית על פני הבשר
לאפות כחצי שעה בתנור שחומם מראש 180 מעלות
להוציא מהתנור ולפרוס מעל לבשר פרוסות דקות מ-3 עגבניות טריות
לצפות בכוס טחינה מוכנה ומתובלת:
שום,מלח,מיץ לימון טרי,ומעט מים הטחינה מעט נוזלית.
לאפות עוד 10 דקות

להגיש מקושט בפטרוזיליה טרייה וצנובר מטוגן. אפשר לקשט גם בגרגרי חומוס מבושלים מטוגנים קלות בטיפונת שמן זית ופפריקה.
להגיש מיד

d7a1d7a0d799d799d799d799d794 - סנייה משודרגת של פירגה
תהנו

41 תגובות על “סנייה משודרגת של פירגה

  1. מעולה!!! הכנתי אתמול , הסינייה זכתה לתשבוחות והתלהבות מעל ומעבר!!!!!!!!!!! תודה אני (וכל המשפחה) ממליצים מאד!
    אם יש לך עוד המלצות בסגנון הזה אני אשמח …
    יום נעים
    :P

    • גלי,את נהדרת,ותודה על השיתוף לטעמים.תודה על ההמלצה
      יש הרבה בסגנון בקטגוריה:בשר
      למשל: פאי רועים מאפים.כנסי להתרשם.

      הנה יש גם המלצה .
      ת ו ד ה רבה לשלומית והילדים על ה ה מ ל צ ה ה ח מ ה
      פשטידת תפו"א ובשרו שלומית 0710 ו
      18:33 10/09/08 הכנתי אותה אתמול בלילה.היה מאוחר מכדי לטעום משהו בשרי, למרות שהמראה והריח היו מאוד מפתים.נסיכתי בת האוטוטו-11 אכלה בצהריים והתקשרה לעבודה לספר כמה זה טעים.הבנים ואני טעמנו באבע והתלהבנו!תודה על עוד מתכון מנצח!
      שלומית רק בגלל הרוח

      מאפה בשר ותפוחי אדמה
      סוג של פשטידה , נהדר גם לילדים בגלל צורת ההכנה שלו.

      המצרכים לתבנית עגולה מספר 24
      בסיר גדול מבשלים עד לריכוך מלא:
      4 תפוחי אדמה עם הקליפה + 2 בטטות עם הקליפה
      לקלף את הירקות ולהכין "פירה" גס עם קצת חתיכות קטנות.
      להוסיף את הבצל שהורדנו בהתחלה.
      לערבב. (אני מערבבת עם וו הלישה במיקסר.)

      במחבת עמוקה שמים:
      4 בצלים קצוצים מטגנים ומזהיבים (מורידים 1/2 כמות ומשאירים בצד ל"פירה"
      מוסיפים למחבת כוס וחצי פטריות שמפיניון קצוצות
      מטגנים ביחד תוך ערבוב כ-3 דקות
      מוסיפים 1/2 קילו בשר טחון ומפוררים תוך כדי בחישה.
      אפשר להוסיף 2-3 כפות צנובר קלוי על מחבת יבשה.

      את הרוטב שמים בצנצנת:
      3 כפות מלאות רסק עגבניות סמיך ומרוכז
      כף קטשופ
      חצי כוס מים
      כפית וחצי אבקת מרק עוף
      כפית אבקת מרק פטריות
      כף גדושה סילאן
      מלח אחרי טעימה ולא הרבה בגלל אבקות המרק,פלפל שחור ופפריקה מתוקה
      יוצקים את הרוטב על הבשר וממשיכים לבשל בבחישה מתמדת עד ש כ מ ע ט אין נוזלים.
      מורידים לפחות 5 או 6 כפות מרוטב הבשר המבושל ומערבבים לתוך ה"פירה". מערבבים.
      טועמים ומשפרים טעם.
      לבשר שנשאר מוסיפים 3 כפות פירורי לחם ובפסח קמח מצה ומערבבים.
      מי שרוצה ולא חובה…..יכול לשלב חצילים
      מטגנים קולים או אופים פרוסות חצילים מחציל אחד בלי הקליפה ושומרים בצד.

      הרכבת הפשטידה:
      משמנים את התבנית ומפזרים עליה פירורי לחם
      ויוצקים פנימה את כל הבשר שנשאר
      מסדרים מעל לבשר את פרוסות החצילים (כאמור לא חובה)
      מעל מסדרים את כל ה"פירה"
      לעשות עם כף מעין גבעות לקישוט או לסמן עם מזלג פסים.
      אופים בחום 170 מעלות עד שמוכן כ-40 דקות-אם משחים מהר יש לכסות ולהמשיך באפיה.

      "טיפים"
      ל"פירה" אפשר להוסיף 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
      אם אין סילאן שמים סוכר
      תהנו

  2. פירגה מכינה למחר לצהריים את הסינייה אני מפזרת מעל צנוברים :lol:
    כמה אני מאושרת שיש לי אותך smile smile כל הכבוד יש לי בית חדש לבלות בו ;) ;)
    סוףףףף שבוע נעיםםםםםם smile

  3. הי פירגה,
    זו פעם שנייה היום שאני פונה אלייך בשאלות…. אני יושבת ו"חופרת" באתר המדהים שלך וכולי מלאת התפעלות ורוצה להגיד תודה רבה רבה על המתכונים!!!
    יש לי מספר שאלות בנוגע לסנייה. באים אלי אורחים מחו"ל ונראה לי שאני אכין להם כי זה אוכל ישראלי מאד.
    א. האם חובה להוסיף ביצה?? לא כל כך הבנתי ממה שכתבת…
    ב. החבר'ה שלי לא אוהבים עגביות… לצערי הרב (אם כי בימים אלה עם המחירים בשמיים -זה פתאום הפך ליתרון…). חשבתי על חצילים -אבל גם את זה הם לא אוכלים… בקיצור: האם אפשר להוסיף את הטחינה בלי העגבניות?? האם זה יפגע מאד בטעם או במרקם??
    ג. אין לי אפשרות להכין את הסנייה ביום של האירוח. האם כדאי להכין עד שלב הטחינה וכאשר אני מחממת להוסיף את הטחינה??
    ד. באיזה טמפרטור הלחמם??
    ה. במחשבה נוספת: נראה לך שהטעם של תפוחי האדמה לא ייפגע בגלל האחסון במקרר ואח"כ החימום??

    וואו… כמה הרבה שאלות….. אבל אני לא רוצה להיכשל במיוחד כשבאים אורחים….

    המון תודה !!!

    רונית

    • הי רונית
      תודה מקרב לב על המחמאות לאתר.שולחת חיבוק חם.

      העגבניות ישדרגו (רק 2 יספיקו) אבל…אפשר לוותר.

      כתבתי שאפשר להוסיף ביצה ומעט פירורי לחם אבל….גם זה לא חובה.

      את כן צריכה להכין ביום האירוח . ללא ספק במקרר הטעם יפגם.

      את יכולה במקום עגבניות לפרוס דק בטטה מבושלת. זה יוסיף צבע וטעם מיוחד. מעליה את הטחינה.
      אבל….את יכולה להכין רק בשר וטחינה וגם יהיה טעים.

      את הטחינה את שופכת ממש לפני ההגשה כמו שכתוב עם כל התוספות ואופה בתנור.

      מהתנור ישר לשולחן.

      בהצלחה ותהנו.

  4. פירגה יקרה – מיליון תודות.
    אני כנראה אלך על הכנת הסנייה רק מבשר וטחינה ואוותר גם על תפוחי האדמה כי אין לי ברירה אלא להכין את הסינייה יום קודם. יש לי ביום הארוח זמן רק לחמם אבל לא להכין, ואת הטחינה אכין גם מראש ואכניס לתנור לחימום עם הטחינה. אני יודעת שתפוחי אדמה בעייתיים בקרור וחימום, אבל נראה לך שטעם הבשר ייפגם מאד??
    קצת לא נעים לי על הנדנוד עם השאלות לכן אני מתנצלת מראש!!!
    רונית

  5. פירגה יקרה,
    אני סומכת עלייך. אם את לא שלמה -אני יורדת מהעניין!!!
    אבל…. שוב יש לי שאלות . מבקשת סליחה מראש על הנדנוד…. היום אני מעסיקה אותך במשרה מלאה…
    ההצעה למאפה בשר סגור נראית לי. אפשר לוותר על הבטטות והחמוציות?? החבר'ה שלי קשים… לא אוכלים עגבניות, בטטות, חמוציות ועוד כל מיני דברים שלא אפרט…
    וגם: האם לא מתפיחים בכלל את הבצק??
    מיליון ת'לפים תודות מראש!!!
    רונית

  6. ועוד עצות…. בהשמך למה שכתבתי למעלה.
    ראיתי את המילוי של לזניה מצות – נראה לי שיתאים למאפה הסגור. מה את אומרת? זה פותר את בעיית הבטטות, החמוציות וכו' שכתבתי עליהן למעלה. האם המילוי הזה יתאים?
    אם כן – אפשר לסכם שאני אכין את המאפה כך: הבצק של המאפה הסגור, המילוי של לזניית המצות. את כל זה אכין מראש. ביום הביקור – אחמם בתנור ובהגשה אשפוך מעל טחינה כדי לתת לזה נופך ישראלי.
    מה את אומרת??

    פירגה יקרה – אני פשוט אסירת תודה לך על נכונותך לעזור ולייעץ!!!! אין לך מושג כמה!!!

    ערב טוב לך ולמשפחתך! מקווה לא להטריד יותר אלא רק לדווח לך איך יצא (הביקור בעוד למעלה מחודש, אבל אני כבר נערכת…).
    רונית

  7. קודם כל – המון המון תודה.
    אין לי פשוט מילם להודות לך. את גם יצירתית וגם מוכנהלעזור ולחלוק מנסיונך. פשוט כיף שיש אנשים כמוך!!
    לא התכוונתי למלית שכתבת בקישרו אלא למלית הזו:
    http://pirge.co.il/פסטה/לזניה/לזניה-מצות-בבשר-וצנובר-קבב-גירסה-חלא
    מקווה שגם זו מתאימה כי נדמה לי שהחבר'ה שלי שיהיו בארוחה בנוסף לאורחים – ייאהב ואותה מאד וגם בהם צריך להתחשב. אני מקווה שגם המלית הזו תתאים.

    פירגה יקרה – תבורכי!!!!!!!
    רונית

  8. רונית יקרה בקר טוב
    המלית שרשמת של לזניה לפסח תצא לך יבשה בבצק . במאפה לפסח המצות רטובות+רוטב שמגישים מעל.
    לבצק, את צריכה מלית יותר עסיסית. תבחרי אחת מהמליות שהצעתי לך ותשמיטי את המצרכים שאת פחות אוהבת.
    אני בטוחה שבסוף יצא אחלה.
    חיבוק smile

  9. אני מודה לך מאד מאד!!! תודה עבור העצות. אין מילים לתאר כמה יפה מצידך שאת מוכנה לחלוק מהידע והניסיון שלך עם אחרים ואת עושה את זה כל כך ברצון ומכל הלב!!
    תבורכי!!!!
    שיהיה לך יום נפלא!!!!!!!!!!!!
    רונית

  10. וווווווווווואאאאאאאאאאאאאאייייייייייייייייייייייייייי
    תודה רבה
    היום אני מכינה
    לב יו עד מאד laugh laugh laugh laugh laugh
    ;) ;) ;) ;)

  11. פירגה שלום היום הכנתי את הסניה המשודרגת שלך אחרי שלא מצאתי את המרשם שלי יצא מ ד ה י ם !!!
    הכפלתי כמויות לקילו בשר בתבנית של התנור ובכל זאת לא נשאר לי כלום המשפחה שלי התלהבה מאוד מהשידרוג של תפוחי האדמה והבטטה ושל העגבניות למעלה זה גורם לתבשיל להיות עסיסי יותר בקיצור מוצלח ביותר.
    למרות שיש לי למעלה מ 300 !!! סיפרי בישול (כן קשה לקנות לי מתנה ספר בישול ) אני מאוד נהנית מהאתר שלך , אני כפי שאת מבינה אוהבת לבשל ותמיד לחדש ודווקא לנסות את הדברים החדשים על האורחים שלי מבלי לפחד,אז שוב תודה.

    • שלום חנה
      תודה על ההמלצות וההתלהבות לסנייה המשודרגת שלי.
      גם לי קשה להתחבר לספרי בישול בעיקר לחדשים.אני יותר מחוברת לישנים. לאוכל הביתי והמשפחתי.
      שבת שלום smile

  12. פירגה צהריים טובים,
    התבשיל יצא מהתנור ונגמר אחרי 2 דקות… זה אומר הכל…
    תודה רבה. אנחנו נהנים ביותר מהמתכונים. בן אחותי שמע שהתבשיל של פירגה ואמר ״ אם זה של פירגה זה בטח טעים. כל מה שאמא שלי מכינה ששייך לפירגה מעולה״….
    תודה smile  

    • דפי תודה
      מסרי תודה לבן אחותך. איזה smile חמוד
      בחרת במתכון מעולה. שמחתי שאהבתם ושנכנסת להגיב smile

  13. שלום פירגה. מצטרפת ומפרגנת כמו כולם על המתכונים הנהדרים. יש לי חזה עוף טחון (מחפשת משהו מעניין לעשות איתו), נראה לך מתאים בסנייה המשודרגת?

    שבת שלום laugh

  14. היי פירגה

    אני רוצה להכין לליל הסדר
    כמה בשר אני צריכה לקנות? יהיו כ11 אנשים
    וחוץ מהסנייה יהיו עוד מנות עיקריות
    אני מן הסתם לא אכין ברגע האחרון אבל מתי הכי מוקדם אפשר להכין? האם אפשר להכין בבוקר הסדר ולתת חימום אחר כך? לשפוך את הטחינה לפני החימום הסופי?

    תודה

  15. היי פירגה אני מקווה שיהיה לך זמן לענות לפני החג
    אני מכינה למחר, ורציתי לשאול במידה ואני לא מבשלת את תםוחי האדמה, להכניס אותם לתנור קודם ואז להוציא ולהוסיף את הבשר? תודה!

  16. כל כך כל כך טעים!!!! והכי כיף שזה לא הרבה עבודה בכלל לארוחה טעימה יפה ומרשימה :))
    פירגה מה הייתי עושה בלעדייך. כל המשפחה מהללת אותך כמעט כל יום!!

    • דריה,תודה מותק smile גם לכל המשפחה המקסימה שלך.
      תמשיכי להכין ושכולם יהנו .
      הזכרת לי את הסנייה ואכין אותה לשבוע הבא לערב החג.
      תודה smile

  17. לפירגה תודה על הסנייה המעולה.
    אילו מאכלים שמחממים ניתן להכין מראש בבית ולחת לעבודה ולחמם בטוסטר או מיקרוגל

    • לרוחמה שלום,
      דעתי פשטידות זה טוב לקחת לעבודה ויש לי מגוון אדיר באתר שלי. תוכלי כל פעם להכין ולגוון.
      שבת שלום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *