ארוחה מ ה י ר ה וטעימה
הכנתי ליד תפוחי אדמה מחורצים ויצאנו מאד מרוצים.
מצרכים בקערה לקציצות:
4 קופסאות טונה בשמן סחוטות מהשמן
בצל טרי מגורר
תפוח אדמה טרי גורר דק
2 ביצים
כפית קטשופ
2 כפות קמח מצה ולהוסיף לפי הצורך
מעט מאד מלח ומעט פלפל שחור
לערבב ולהכין קציצות
מטגנים על מעט שמן מ-2 הצדדים
מצרכים לרוטב:
בסיר שטוח שמים 3 כפות שמן
ומטגנים 3 בצלים קצוצים
מוסיפים:
4 עגבניות קלופות קצוצות קטן
כף רסק עגבניות +2 קורטים סוכר
כף פפריקה מתוקה / חריפה או פלפל חריף קצוץ דק
כוס מים רותחים , מלח , פלפל שחור, כמון.
כפית אבקת מרק עוף ומעט מלח ופלפל אחרי טעימה
מבשלים את הרוטב כמה דקות תוך בחישה
טועמים ומשפרים טעמים ומוסיפים את הקציצות
הבישול ביחד עם הקציצות קצרצר ולא יותר מ-5 דקות
מרטיבים את הקציצות ברוטב ומגישים חם
מרטיבים את הקציצות ברוטב ומגישים חם
הערות:
כמובן שמי שנגד מרק עוף,יוותר
מידת החריפות תלויה בכמות החריף שתשימו.
עוד מתכון דומה עם סילאן לרוטב מתקתק יש בקטגוריה:דגים
תהנו
תהנו
הקציצות יצאו מעולה. יצאו כ-18 קציצות. אני מעדיף אותן בלי הרוטב ולשים בבלילה פלפל צ'ילי ירוק טרי וחתוך קטן.
פירגה – את פצצה !!
רונן,תודה על הכל.גם אתה מקסים
הכנתי לארוחת ערב .יצא מאד טעים.תודה .כולם אהבו.
צביה בקר אור עם תודה וחיבוק :lol:
2 שאלות
1. האם יש אפשרות לאפות את הקציצות במקום לטגן?
2. האם יש אפשרות להכניס את הקציצות לרוטב ללא טיגון וללא אפיה
תודה
רוחלה שלום
את יכולה להכין קציצות אפויות—— ולהניח על ניר אפיה מ ש ו מ ן
אחרי שאת הופכת תרססי מעט שמן על הקציצות שלא יתייבשו.
כשהרוטב רותח היטב תכניסי את הקציצות לאט ובזהירות.לא צריך זמן בישול ארוך.15 דקות וזהו.
בהצלחה
פירגה, תודה על הרעיון הנפלא. הקציצות כבר רוחשות במחבת. הוספתי קישוא מגורר, מקווה שייצא טוב.
פירגה היקרה, כמו תמיד יצא מעולה!! תודה
קרן יקירתי ערב טוב
כמו תמיד אני מודה לך מקרב לב ושולחת חיבוק ללילה טוב :lol:
בוקר טוב..
אפשר להחליף את העגבניות בעגבניות מרוסקות מקופסא? נגמרו לי העגבניות ואין לי אפשרות לצאת עם הקטן שחולה
יהלי בקר טוב
אפשר בהחלט.
תכיני ותהנו והחלמה מהירה לילדון
תודה רבה
אפשר להחליף את הקמח מצה?
כן. פירורי לחם
פירגה בוקר טוב, הבת שלי -שהיא בת 25 ממאכלי דגים אוכלת רק טונה(שימורים) ויודעת להכין רק ורק שקשוקה .אתמול דפדפה באתר שלך והתמונה של הקציצות ידליקה אותה , בקיצור יכנה אותם כולם אוכלו ונהנו מהטעם המופלה .והבת הייתה מרוצה מהתוצעות וכולם ביקשו מתקון שלך תודה וחג שמח :eek:
בקר טוב בתיה יקרה
תודה לך ותודה לבת שלך שהכינה והתלהבה.
יש לי המון מתכוני טונה באתר,את רק צריכה לרשום את המילה טונה בחפש באתר ותקבלי המון מתכונים נהדרים.
מאחלת לכם המשך חג טעים ונפלא
אני לא מאמינה שרק עכשיו גיליתי את האתר שלך מדהים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
קראתי את התגובות ואת גם נשמעת כל כך חביבה וסבלנית יישר כוח
רציתי לשאול כמה גרם יש בקופסת טונה? אני גרה באוסטרליה וכאן הכל שונה אם תאמרי לי אוכל לחשב לפי הקופסאות שיש כאן.
נראה לך שמתאים לבשל זאת ןלשים על פירה?
תודה רבה לך
בלבל
היייי בלבל יקירתי
מה שלומכם שם בנכר? אני שמחה שהמתכונים שלי יככבו שם על שולחנכם ושיערבו לכם. אשמח אם תעבירי אותם הלאה….חברים משפחה.
משקל בערך 120 גרם נטו. יש קופסאות שקצת פחות,אבל זה לא ממש משמעותי במתכונים שלי שרובם ניתנים לאילתורים ושינויים אפילו של הרגע האחרון.
נפלא להגיש על פירה,בטח.
תהני ואשמח לשמוע חוות דעתך אחרי טעימות.
חיבוק ותודה מקרב לב.
ברור שהמתכונים יככבו כבר מחר לערב שבת הזמנתי והרכבתי תפריט מהמתכונים המדהימים שלך וכמובן שאעביר לשאר את האתר את לא מבינה איך המתכונים והתמונות מחזירים אותי הבייתה תודה!!!!
הכנתי את הקציצות והגשתי על פירה וואהו ללקק את האצבעות יצא מדהים.
אני תוהה איך לא הזמינו אותך לתכנית טלוויזיה עם האתר הזה וההשקעה : :lol:
תודה ושבת שלום
ואני בטח עוד אשאל שאלות
בלבל מאוסטרליה הרחוקה
בלבל מקסימה
תודה על המחמאות והפירגון . מקווה שתמשיכי למצוא פה בית חם.
מזמינים אותי לתכניות ודווקא די הרבה אבל אני מבשלת לי להנאתי ולהנאת בני משפחתי.
בגילי כבר לא עושים קריירות…..חהחהחהחהחה.
אני מאושרת שהבן שלי הביא לי מתנה לפנסיה את האתר הזה וכך כולכם משפחתי עכשיו. משפחה גדולה וטעימה ;)
אוהבת את כולכם מכל הלב.
פירגה.
פירגה יקרה,
הקציצות יצאו נהדרות. רכות וטעימות מאוד.
מאז שגיליתי אותך (לפני שנים בפורום אוכל של תפוז) אני לא מפסיקה לעקוב אחרייך
וליהנות ממתכונייך הנהדרים.
חיבוק ענק
אני מאד שמחה מלי ומאחלת לשתינו שנמשיך להכין ולשמח את כולם.
חיבוק מקרב לב
היי
הכנתי את הקציצות לפי המתכון והתפ'א לא מבושל ומורגש כשאוכלים. מאוד לא כייף :\
זה אמור להיות ככה או שעשיתי משהו לא בסדר?
להבא תטגני קצת יותר זמן שהקציצות יהיו מבושלות מהטיגון לפני הכנסתן לרוטב.
בהצלחה .
בנוסף,אפשר לבשל קצת יותר מ-5 דקות. לטעום אחת ולהחליט לגבי הזמן.
בהצלחה.
פירגה יקרה
איזה כייף לקרוא כזה מתכון,מתאים לי!
כמובן אם אכין,מייד אדווח לך (כפי שאני תמיד עושה!)
אני מכינה קציצות טונה מטוגנות (לפי מתכון של אימי ז"ל) , בלי רוטב.
אשמח להכין את שלך
חיבוק
רותי,תכיני ותהנו,המתכון פינוק גדול.
תודה לך.
הי פירגה. אני בחופשת לידה כבר חצי שנה ונהנת מאוד להכין את המתכונים וכמובן נהנים הטועמים.
אפשר להכין את המתכון עם דג אחר?
תודה והמשך יום נעים
רחלי,בד"כ מכינים קציצות דגים עם פילטים.אפשר לשלב כמה סוגים.
הכנתי ויצא מעולהההההה
כמו כל שאר מתכוניך המוצלחים!!
אסתי,תודה על המחמאות והפירגון.
את קציצות הטונה,הפעם הכנתי בתנור :
– שימנתי ניר אפייה ,בתבנית הגדולה של התנור,
ואת הקציצות סידרתי מעליו,
אפיתי כ- 20 דקות מכול צד.
בינתיים ,במחבת הכנתי את הרוטב,
ולאחר שהקציצות היו מוכנות,
העברתי אותם אל הרוטב המוכן שבמחבת ,לחמש דקות חימום.
שמתי על פרוסת לחם 2 קציצות והרבה רוטב,והטעם היה נפלא.
-הקציצות יצאו ממש ממש טעימות.
כול הכבוד לך פירגה על המתכון הנפלא.
המלצה חמה:
לכול מי שטרם ניסה את הקציצות הטעימות האלה,
ממליצה להכין מבלי לחשוב פעמיים.
המשך יום נפלא לכולם,
רויטל.
רויטל,תודה רבה והמשך טעים ביחד.
אגב,
לא הוספתי ביצים למתכון קציצות הטונה,
אלא עוד 2 כפות קמח מצה.
ולמרות זאת,הצלחתי ליצור קציצות יפות ולאפות בתנור .
אז מי שנמנע מאכילת ביצים ,יכול להכין ללא בעייה,
ולאפות על ניר אפייה משומן בתנור, 20 דקות מכול צד.
רויטל תודה גם על השידרוג והמשך טעים.
תודה על ההמלצה.
פירגה היקרה
האם אפשר להקפיא את הקציצות עם הרוטב?
עדית, אני לא ממליצה להקפיא