d79cd791d79f d7a9d795d7a7d795d79cd793 d790d79ed7a6d7a2 640x410 - חיתוכיות שוקולד נחטפות

חיתוכיות שוקולד נחטפות

d79cd791d79f d7a9d795d7a7d795d79cd793 d790d79ed7a6d7a2 - חיתוכיות שוקולד נחטפות

משהו מהיר לאירוח לא מתוכנן. גם טעים וגם מדליק.

 

המצרכים לבצק :

3/4 כוס שמן

1/2 כוס משקה מי סודה  . אם אין,  אפשר להמיר במיץ , מים או חלב .

3 כפות סוכר

2 ביצים

4 כוסות קמח תופח

לשים בצק תוך כדי הוספת הקמח ר ק עד שמתקבל בצק כדורי רך ונעים למגע.

לבצק רך מדי מוסיפים קמח ולבצק קשה מוסיפים טיפונת נוזלים.

 

מלית: ממרח שוקולד   (שמים כמה דקות במים חמים כדי שיהיה רך למריחה.).

 

אופן הכנה:

מכינים תבנית עם ניר אפיה ומרססים עליו קצת שמן.

מחלקים את הבצק ל-3 כדורים.  כל חלק מרדדים ומורחים ממרח שוקולד. מגלגלים לכרוכית.

אפיה בחום 175 כ-40 דקות.

מקררים ,חותכים ושומרים בקופסת עוגיות.

תהנו.

10 תגובות על “חיתוכיות שוקולד נחטפות

  1. פירגה יקרה.
    היום הכנתי את עוגת השקדים עם קרם המקופלת… עדיין לא טעמתי… בטוחה שהיא טובה כמו שכתבת וכמו כל העוגות שלך.
    יש לי שאלה – האם את אופה בטורבו ? או באפיה רגילה. אני תמיד אופה בטורבו וזמן האפייה קצר יותר.
    את עוגת השקדים אפיתי בתבנית מלבנית והיו לה מספר סדקים למעלה. חשבתי שאולי זה בגלל האפיה בטורבו. כיסיתי אותם עם הקרם.
    מה דעתך.
    שולחת לך הרבה חיבוקים וירטואליים unknw unknw
    מירי

    • הי מירי, כדאי לאפות על ניר אפיה משומן ואז פשוט להפוך את העוגה והיא ישרה כפלס.
      מקווה שתהנו מהטעם. אשמח לתובנות. שבת שלום מלא בחיבוק ואהבה kiss

  2. נראה נהדר, רק האם יש אפשרות להמיר את הסוכר בתחליף כל שהו?

    • בוודאי שרה, תמירי לכל תחליף שווה כמות לסוכר.
      בהצלחה kiss שבת שלום ומלא טעים blum

    • בקר טוב מרים יקרה,
      לא משנה. אני קונה בד"כ לארג'. אבל אפשר גם אחר.
      סוף שבוע נפלא לך ולבני ביתך heart

      • בקר טוב מרים יקירה,
        הבצק צריך להתנהג כמו בצק רגיל לא שמן. יש להוסיף קמח עד שהוא נוח וגמיש ולא שמן בכלל.
        עם כל זאת, מקווה שיצא לך טוב ושתהנו. kiss

  3. בוקר טוב יקרה שלי, הרולדות שלי כבר בתנור, אכן בצק מאוד נעים לעבודה, שמתי ככתוב שלושת רבעי כוס שמן, הוספתי קמח כמה שהתבקש, עד לקבלת בצק רך ונעים למגע שאפשר לרדד אותו, אמנם הבצק נטף שמן, האם זה אמור להיות ככה ?
    מאוד נעים היה לעבוד עם הבצק, קל לרידוד ולקיפול, שאלתי היא רק בנוגע לכמות השמן ? אעדכן אחרי שיתקרר, תודה מראש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *