d7aad7a4d795d797d799 d79ed797d795d7a8d7a6d799d79d - תפוחי אדמה מחורצים ב-2 סגנונות

תפוחי אדמה מחורצים ב-2 סגנונות

d7aad7a4d795d797d799d79d d79ed797d795d7a8d7a6d799d799d79d - תפוחי אדמה מחורצים ב-2 סגנונות
תפוחי אדמה מחורצים אפויים ב-2 סגנונות
זה לא צ'יפס.זה הרבה יותר טוב.

תפוחי אדמה מחורצים אפויים עם חמאה פירורים וגבינה.

לארוחת "פינגר-פוד" תכינו את המיני תפוחים.

מצרכים והכנה:
6 תפוחי אדמה שווים בגודלם
30 גרם חמאה ללא מלח
כף פירורי לחם מיובשים
מחממים תנור 220 מעלות. משמנים תבנית.
קולפים את התפוחים ומעצבים לגודל שווה, חורצים פרוסות דקות
לא עד הסוף. הבסיס נשאר שלם. מניחים את התפוחים עם החתכים כלפי מעלה ומסדרים בתבנית. זורים מלח ופלפל…..זורים פירורי חמאה על כל תפוח וצולים 30 דקות.
מוציאים מהתנור.
יוצקים חמאה מומסת ואת פירורי הלחם וצולים עוד 15 דקות ביחד
בודקים עם להב סכין את תפוחי האדמה.
אפשר להוסיף לשלב השני של האפייה 2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת מעל
התפוחים. כאמור לאפות ביחד.
מהספר תפוחי אדמה לאניני טעם בהמלצה מפירגה
תהנו

תפוחי אדמה מחורצים-קריספיים בנוסח:פירגה
מצרכים והכנה:
8 תפוחי אדמה
בחרתי בתפוחי אדמה בקליפה האדומה בגודל בינוני
קילפתי וחרצתי עמוק עד כמה שניתן על מנת שיישארו שלמים
שמתי את התפוחים בקערה שמתאימה למיקרו והוספתי כוס מים.
כיסיתי בניילונית וחיררתי מעט בקיסם עץ את הניילונית ליציאת האדים במהלך הבישול
בישלתי כ-7 דקות או לפי הכמות עד שיהיו מוכנים אבל לא רכים מדי.
סיננתי את התפוחים מהנוזלים וקיררתי .
את הרוטב לתפוחי האדמה הכנתי בצנצנת:
1/4 עד חצי כוס שמן זית (תלוי בכמות התפוחים)
2 שיני שום כתושים
כפית סוכר או דבש/מייפל/סילאן
כף רוטב סויה מתוק
1/4 כפית כורכום
כף רוטב צ'ילי מתוק
כפית פפריקה מתוקה חריפה או משולבת
להוסיף מלח ופלפל שחור רק אם צריך
לערבב בצנצנת ולשפר טעמים
ל ה ב ר י ש את התפוחים מכל הצדדים ולהשתדל שהרוטב יחדור לחריצים
להניח על ניר אפיה עם החריצים כלפי מעלה.
לחמם תנור לחום 190 מעלות ולצלות את התפוחים כ-25 דקות עד שישחימו.

תהנו

16 תגובות על “תפוחי אדמה מחורצים ב-2 סגנונות

  1. למה תמיד התפוחי אדמה שלי יוצאים קשים אחרי אםיה בתנור?
    המתכון נראה נפלא אני מפחדתלנסות שלא יצא קשה.

    • חוה תעשי לך כלל לבשל תחילה את התפוחים ואז זמן האפיה מתקצר ואין אפס.
      בבקשה smile

  2. נסיתי .
    בישלתי במיים את תפוחי האדמה.
    ואח"כ בתנור שעה שלמה.
    שוב יצא קשה.

  3. לחוה
    לא הבנתי התפוחי אדמה אחרי התנור יוצאים קשים?
    תבדקי אם אין בעיה בתנור אולי את שמה בחום גבוהה מדי אם התנור תקין אז
    יש לי טיפ מעולה בשבילך מאהרוני
    שופכים קילו מלח גס בתבנית על נייר אפיה מעל מניחים תפוחי אדמה
    בקליפה מרוחים במעט שמן זית ואפשר תבלינים אבל באמת שאין צורך
    אופים ב 180 כ 50 דקות ויוצא תפוח אדמה מעדן, מנסיון של כבר כמה שנים
    הטריק הוא שלהמלח גס יש הולכה תרמית גבוהה בשל החלקיקים הגדולים וחוץ מזה החום
    בתנור הוא אחיד…
    בהצלחה smile

  4. לפירגה היקרה שלום
    אני מאוד אוהב את האתר שלך המתכונים של נפלאים ופשוטים להכנה
    אני ממליץ לא לבשל ירקות במים אלה לאדות אותם
    לחתוך לפני לצורה וגודל הרצוי
    הירקות אינם סופגים מים והמרקם והטעם של הירקות יוצא נפלא
    וגם יוצא יפה יותר כי הירק לא נמך במיוחד בקוביות לסלט ת"פא
    smile

    • הי MOS יקר
      תודה על המחמאות והפירגון החם לאתר שלי.מרגש לקרוא.
      כשאני מבשלת במיקרו אני שמה ממש מעט מים.
      בכל אופן, באיזה שיטות אתה מאדה? אשמח לשמוע.
      המשך שבת נפלאה smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *