מתאים להפתיע בחנוכה
אני מעזה ויוצא פצצה. מעבירה כדי שתכינו בחג החנוכה.
מצרכים ל-30 לביבות:
500 גרם אטריות רחבות בינוניות
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סילאן
כף גדושה ממרח שוקולד מכל סוג
5 כפות שמן
1/2 כוס קמח תופח
3 ביצים טרופות
כף קינמון ומי שלא אוהב קינמון שישים כף טחינה גולמית.
1/2 כוס חמוציות או צימוקים
אופן הכנה:
לבשל אטריות לפי הוראות האריזה. לשטוף ולסנן ולשים בקערה.
להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב.
לשים על תבנית ענקית ניר אפיה משומן ולסדר לביבות. את הלביבות להוריד לתבנית בעזרת 2 כפות. אם העיסה ממש נוזלית צריך להוסיף כף קמח.
לאפות בחום 175 כ-20 דקות. בטורבו פחות.
לשמור בפריזר ולחמם מעט לפני ההגשה.
נהדר להגשה עם שמנת חמוצה או יוגורט.
תהנו.