
מצרכים:
תבנית משומנת 24
1/2 1 כוסות שקדים טחונים לאבקה (אפשר לקנות מוכן ברשתות השיווק במחלקת תבלינים/בחנויות עדן טבע וכו'…)
כוס קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
1/4 1 כוסות סוכר
2 ביצים
3/4 כוס שמן
לערבב היטב
ולהוסיף:
3/4 1 כוסות מים פושרים
1/4 כפית אבקת נס קפה
( חשוב : ל ע ר ב ב היטב ולא להתפתות להוסיף קמח )
לצקת לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-175 30 דקות
מכסים בניר כסף ברפיון וממשיכים לאפות עוד 30 דקות
ס"ה זמן אפיה מ ש ו ע ר שעה.
בודקים שהעוגה מוכנה.
יוצקים עליה סירופ קפוצ'ינו:
שמים בסיר קטן:
1/2 כוס מים
1/2 כפית אבקת נס קפה
1/2 כוס סוכר
להרתיח עד שמצטמצם לחצי
לצקת את הסירופ חם על עוגה חמה.
לשמור את העוגה במקרר. לחכות לפחות 6 שעות לפני שפורסים.
לפני ההגשה להקציף שמנת מתוקה עם סוכר וקצת אבקת נס קפה ולקשט את הפרוסות
"טיפ" אפשר להכין בפסח עם קמח של פסח
תהנו