דגים אטריות 3 730x410 - קציצות דגים ברוטב ירקות

קציצות דגים ברוטב ירקות

דגים אטריות 2 - קציצות דגים ברוטב ירקות

תבשיל במחבת עמוקה ורחבה

המצרכים לרוטב:

3 כפות שמן
בצל קצוץ
גזר מקולף חתוך לקוביות קטנות
תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
קופסה עגבניות מרוסקות 260 ג'  +   כף גדושה רסק עגבניות מרוכז  +  2 כוסות מים

כפית תבלין לדגים
כף פפריקה מתוקה
כפית דבש
מלח ופלפל לטעם.

המצרכים לכדורי הדגים:
250 גרם פילה דגים טחון (אפשר מ-2 קופסאות טונה קטנות-סחוטות)
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
2 כפות קמח
בצל מגורר
כוס אטריות סבתא דקיקות- מבושלות לפי הוראות היצרן
מלח ופלפל
ללוש לעיסה ולהכין כ-16 כדורים (רצוי לפני הטיגון לקרר חצי שעה.)

הכנת הרוטב:
לטגן במחבת את השמן עם הבצל והירקות עד הזהבה.
להוסיף עגבניות ותבלינים
להוסיף 2 כוסות מים ולהרתיח.
לטעום שוב ולתקן תיבול.

מרתיחים את הרוטב . מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים את הירקות עד שיתרככו.
מוסיפים מים ותיבול אם צריך.

בינתיים מטגנים את הכדורים. לשים שמן קצת פחות מחצי גובה הקציצות. משחימים מכל הצדדים.

מכניסים את הכדורים המטוגנים למחבת עם הרוטב הרותח, צפוף,אחד ליד השני.
מבשלים ביחד כ-2 דקות על להבה קטנה.
מגישים עם הרבה רוטב ולחם טרי
תהנו.

2 תגובות על “קציצות דגים ברוטב ירקות

  1. הי
    יצא פשוט טעים ביותר , שדרגתי עם סילאן במקום דבש והוספתי מעט מיונז ויצא אלוהי .
    תודה וחג שמח

    • הי קובי, צהרים טובים, שימחת אותי מאד שחזרת לשתף ולעדכן שיצא טעים.
      שימשיך כך וחג שמח לך ולבני ביתך kiss

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *