עם שוקולדציפס לבן 1 640x410 - עוגת גבינה קרה עם שוקולד לבן

עוגת גבינה קרה עם שוקולד לבן

עם שוקולדציפס לבן - עוגת גבינה קרה עם שוקולד לבן

משודרגת מהאתר של פירגה  מ- 16 במאי 2010

במהדורה חגיגית במיוחד לחג השבועות – המרקם כמו של קרם בוואריה מוצקת. מופלא.

מצרכים:

תבנית גדולה מאד(רצוי פיירקס)38X23X5

כוס חלב

2 שקיות ג'לטין = ס"ה 28 גרם

500 גרם = (2 קופסאות) גבינה לבנה שמנה

400 גרם = (2 גביעים) שמנת חמוצה של פעם באחוזי שומן גבוהים

1/2 1 מיכלי שמנת מתוקה 38%- להקצפה

(חצי המיכל הנותר ישמש להמסת השוקולד הלבן)

2 שקיות סוכר וניל

1/2 1 כוסות סוכר

200 גרם קוביות שוקולד לבן (חלק לעוגה וחלק לציפוי)

ציפוי העוגה:

שמנת מתוקה

שוקולד לבן

אופן הכנה:

לחמם על להבה קטנה את 1/2 השמנת המתוקה עם קוביות השוקולד הלבן עד שיימס.

זה הליך קצת ארוך כי שוקולד לבן נמס לאט לאט. מדי פעם לבחוש . השוקולד יימס ויתמזג בשמנת עד שיהיה חלק לגמרי (ללא גושים) .

אופן הכנת קרם גבינה בווארי:

לשים בסיר קטן את החלב והג'לטין ולבחוש היטב עד שירתח.

ברגע שרותח, לסגור להבה ולהמשיך לערבב היטב עד להמסת הג'לטין.

הג'לטין צריך להיות חלק ללא גושים.

לסנן את החלב עם הג'לטין לתוך קערה גדולה ולקרר.

להוסיף לקערת החלב:

את הגבינות

השמנת החמוצה

סוכר וניל

סוכר

חצי מכמות השוקולד הלבן המומס

לערבב ביחד כמה דקות.

במיקסר להקציף  1/2 1 מיכלי השמנת המתוקה לקצף עדין ולהוסיף בבחישה.

למזג את כל החומרים ביחד לבלילה חלקה.

לצקת לתבנית .

להכניס לחצי שעה למקרר או עד שהעוגה תתייצב.

אחרי שהעוגה תתייצב, לצקת את השוקולד הלבן שנשאר ולצפות את העוגה.(אפשר שוב לחמם אותו מעט).

לשמור את העוגה במקרר ולא בפריזר.

תהנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *