1 640x410 - בלינצ'ס במלית בשר ברוטב אדום

בלינצ'ס במלית בשר ברוטב אדום

.jpg - בלינצ'ס במלית בשר ברוטב אדום
ל5-7 בלינצ'ס :
2 ביצים טרופות
2 כוסות מים
3 כפות שמן קנולה
מלח לטעם
קמח רגיל כמה שנכנס…שיהיה מרקם של שמנת דלילה.
מערבלים במוט חשמלי לבלילה בלי גושים. (אפשר במג'ימיקס)
משמנים מחבת בינונית ומחממים היטב, על להבה גדולה.
בדרך כלל, משמנים את המחבת רק בבלינצ'ס הראשון.
מורידים מעט את הלהבה ויוצקים כמצקת מהבלילה.
מטים את המחבת מצד לצד-כדי שהבלילה תכסה את כל המחבת— ומשאירים כדקה. עד שמזהיב ומקבל ניקודים חומים.
הופכים לצד השני ומזהיבים גם אותו.
להשתדל שהעלה יהיה דק.
מוציאים לצלחת ועורמים ערימה של כל הבליצ'סים.
מצרכים למלית בשר:
1/2 קילו בשר טחון מעורב בקר וכבש או בקר ועוף או רק עוף
3 בצלים קצוצים
50 גרם צנובר
מלח
פלפל שחור
פפריקה
כמון
כורכום
קינמון טיפונת לריח טוב
פטרוזיליה קצוצה
לטגן ב-4 כפות שמן את הבצלים ולהזהיב להוסיף את הבשר תוך כדי בחישה מתמדת לקבלת פירורים פירורים.
להוסיף את התבלינים והצנובר ולכבות את הלהבה.
לקרר.
אפשר להוסיף אם רוצים כוס פטריות/קוביות חצילים שטוגנו עם הבצל
אפשר להוסיף ביצה קשה מגוררת
טועמים ומשפרים טעמים
ממלאים את העלים ומגלגלים
מסדרים בתבנית יוצקים רוטב עגבניות מתובל וטעים .
אופים ביחד כמה דקות ומגישים.
אפשר להקרים בטחינה .
יוצקים מעט טחינה  ממש לפני הארוחה בתנור שחומם מראש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *