בלינצ'ס במלית בשר ברוטב אדום 17 בינואר 202217 בינואר 2022 פירגה ל5-7 בלינצ'ס :2 ביצים טרופות2 כוסות מים3 כפות שמן קנולהמלח לטעםקמח רגיל כמה שנכנס…שיהיה מרקם של שמנת דלילה.מערבלים במוט חשמלי לבלילה בלי גושים. (אפשר במג'ימיקס)משמנים מחבת בינונית ומחממים היטב, על להבה גדולה.בדרך כלל, משמנים את המחבת רק בבלינצ'ס הראשון.מורידים מעט את הלהבה ויוצקים כמצקת מהבלילה.מטים את המחבת מצד לצד-כדי שהבלילה תכסה את כל המחבת— ומשאירים כדקה. עד שמזהיב ומקבל ניקודים חומים.הופכים לצד השני ומזהיבים גם אותו.להשתדל שהעלה יהיה דק.מוציאים לצלחת ועורמים ערימה של כל הבליצ'סים.מצרכים למלית בשר:1/2 קילו בשר טחון מעורב בקר וכבש או בקר ועוף או רק עוף3 בצלים קצוצים50 גרם צנוברמלחפלפל שחורפפריקהכמוןכורכוםקינמון טיפונת לריח טובפטרוזיליה קצוצהלטגן ב-4 כפות שמן את הבצלים ולהזהיב להוסיף את הבשר תוך כדי בחישה מתמדת לקבלת פירורים פירורים.להוסיף את התבלינים והצנובר ולכבות את הלהבה.לקרר.אפשר להוסיף אם רוצים כוס פטריות/קוביות חצילים שטוגנו עם הבצלאפשר להוסיף ביצה קשה מגוררתטועמים ומשפרים טעמיםממלאים את העלים ומגלגליםמסדרים בתבנית יוצקים רוטב עגבניות מתובל וטעים .אופים ביחד כמה דקות ומגישים.אפשר להקרים בטחינה .יוצקים מעט טחינה ממש לפני הארוחה בתנור שחומם מראש.