חמוץ 640x410 - מאפינס שוקולד ודובדבנים מקופסה

מאפינס שוקולד ודובדבנים מקופסה

חמוץ 800x600 - מאפינס שוקולד ודובדבנים מקופסה

מצרכים :

צנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ (משתמשים בכוס דובדבנים+2 כוסות מהסירופ)
1/2 1 כוסות סוכר
כוס אבקת קקאו
1/2 2  כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
2 ביצים
3/4 כוס שמן


אופן הכנה:

בקערה גדולה שמים: כוס דובדבנים חמוצים + 1/2 1 כוסות סוכר. מערבבים וממתינים 10 דקות
אחרי 10 דקות…..מוסיפים לקערת הדובדבנים והסוכר:
כוס אבקת קקאו
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2 ביצים
3/4 כוס שמן
לערבב היטב לעיסה ק ש ה עד שהביצים נספגות היטב.
להוסיף ב ה ד ר ג ה לאט ותוך כדי ערבוב:
2 כוסות סירופ דובדבנים . לערבב שוב הכל לבלילה אחידה (חשוב לערבב טוב)
הבלילה דלילה וזה בסדר. לא להוסיף קמח.

הבלילה שמתקבלת בסוף הערבוב דומה לקרם שוקולד .

להכין 20 תבניות מאפינס ולצקת מהבלילה 3/4 גובה התבניות.
לחמם תנור מראש לחום 175 ולאפות כ-25 דקות או עד שמוכנים
לצנן ולהוציא את המאפינס על צלחת הגשה

אפשר להכין ציפוי שוקולד, אבל לא חייבים.
להביא לסף רתיחה 1/2 מיכל שמנת מתוקה ולסגור להבה – אפשר שמנת מתוקה פרווה.
להוסיף לשמנת 150 גרם קוביות שוקולד מריר ולבחוש עד שיתקבל קרם.
לצקת את הקרם על עוגות המאפינס כשהן על צלחת ההגשה.
אם מכינים עוגה יוצקים קרם חם על עוגה חמה.
את העוגות שומרים  במקרר. ניתן להקפאה וחימום קצרצר במיקרו.
"טיפים"
1. חשוב להכין בתבניות מאפינס מסיליקון כדי להבטיח עוגות מושלמות ושלמות.
2. נהדר להגיש את המאפינס חמים עם רוטב השוקולד וכדור גלידה וניל או וניל דובדבן ליד.
3. מתאים להכין בתבנית משומנת, עגולה מספר 24.

תהנו

2 תגובות על “מאפינס שוקולד ודובדבנים מקופסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *