אפשר להוסיף ירקות כיד הדמיון, גזר קישואים תפוחי אדמה.
שמים בסיר גדול:
4 – 6 כפות שמן זית
2 בצלים חצויים ופרוסים ומזהיבים
מוסיפים לסיר:
3-5 שיני שום פרוסות
2 חצילים פרוסים קלופים – משאירים שעה על השיש ומייבשים . חותכים לקוביות בינוניות
3 פלפלים גמבות צבעוני חתוך
3 עגבניות חתוכות לקוביות
קופסה קטנה רסק עגבניות או 3 כפות מקופסה מרוכזת
3/4 כוס מים רותחים
מורידים להבה וממשיכים לבשל מדי פעם בוחשים שלא יידבק.
מבשלים לפחות שעה. הסיר מכוסה כמעט לגמרי.משאירים פתח צר.
לא לשכוח לבחוש. אם נגמרים המים , להוסיף קצת מים רותחים מהפינה של הסיר
תיבול: כף סוכר, כף מרק עוף, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וגם חריפה או במקום פפריקה חריפה רוטב צ'ילי מתוק שהוא גם חריף במידה ובסוף מיץ לימון שמוסיף המון .
טועמים ומשבחים מוסיפים מלח.
להגשה:
1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים
1/2 כוס זיתים מגולענים פרוסים
חופן פטרוזיליה טרייה וקצוצה
תהנו
פריגה הגבץ נראה מעלףףףףףףףףףףףףףףףףףף
אהבתי מאוד
תודה לך
אילנה :lol:
נו,דווקא הגבץ' לא נראה כ"כ משמין.
לא?
תהני
היי פירגה,
אני מגיבה לראשונה בבלוג החדש שלך.
תודה על המתכונים הנפלאים, על ההגשה הברורה, והצילומים הנהדרים.
כיף לבוא , לטעום וללמוד.
חוץ מזה כרגע את עושה לי חשק גדול לבשל, למרות החום של הקיץ.
תודה
ira בקר אור
תודה מקרב לב והעונג שלי שאת איתנו באתר
תודה על הפירגון והמשך מהנה
בוקר טוב פירגה,
הכנתי ויצא מצוין.
השילוב של חצילים, פיטריות ופלפלים מאוד מוצלח וכמובן הבישול האיטי עושה לו רק טוב.
לא שמתי לימון, אנסה קודם על המנה האישית שלי. :lol: טעים מאוד גם קר.
תודה תודה.
אירה חמודה
לימון באמת שאלה של טעם אישי.
תנסי ותחליטי.תמיד אפשר להגיש את המנה לשולחן עם רבעי לימון ומי שירצה יוסיף.
תודה רבה ויום נפלא לך
ניראה אחלה, אפשר להוסיף קישואים?
רחלי.ג.
כתבתי להוסיף ירקות כיד הדמיון.
מעולה
בערב שבת הכנתי ולא נשאר פירור, אפילו הבעל אמר שזה מאוד טעים
את מיוחדת במינה
אוהבת הכי בעולם, שרי – מעריצה שרופה
פירגה, בהזדמנות זאת – האם יש לך מתכון לעוגיות אלפחורס, הילדה שלי מבקשת שאכין
תודה שרי
שרי הי
תודה לכולכם על המחמאות :lol:
תכיני את של בני סיידא:
מתכון לאלפחורס:
לבצק:
100 גרם חמאה, רכה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
1 כפית קליפת לימון מגורר
150 גר קורנפלור
1 כוס קמח
1 כפית א. אפיה
למלית:
1 כוס ריבת לב
קוקוס
מקציפים את החמאה והסוכר 2 דקות מוסיפים א הביצה והחלמון, ומערבבים. מוסיפים את קליפת הלימון, קורנפלור, קמח וא. אפיה ולשים לקבלת בצק פריך. מניחים בצד לשעה.
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 0.5 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ ומניחים בתבנית.
אופים עד להזהבה 15 דקות.
מורחים ריבת חלב בין שתי העוגיות ומעט בקו התפר ומגלגלים את קו התפר בקוקוס
תהנו
פירגה, נראה פצצה.
מתאים גם כסלט קר עם חלה לשולחן החג?
נאוה תודה
מתאים מאד וטעים מאד
שנה טובה ומתוקה
תותחית!!
לא ציפיתי לתגובה כה מהירה..
;)
נהדר.
הוספתי גם פלפל חריף ,יצא פיקנטי.
לא הוספתי לימון.לדעתי לא צריך.
תוספת מעולה למנת בשר.
עדנה ערב טוב
תודה על התגובה והטעמים
ש תגובה חדשה לפוסט #3178 "עוף צלוי על מצע אורז אפוי בתנור"
מאת : שרי (IP: 212.235.103.243 , DSL212-235-103-243.bb.netvision.net.il)
תגובה:
בערב שבת הכנתי: כדורי בשר בנגיעות פטריות, אורז צהוב, גבץ ופרגיות בניחוח קלמנטינה
לשבת בצהריים: את העוף הצלוי על מצע אורז אפוי בתנור
אני חייבת לציין שהכל נטרף ונזלל בהנאה רבה עם המון מחמאות שמגיעות רק לך.
אין כמוך, כבר ציינתי ואציין שוב ושוב
אוהבת ומעריצה – שרי
פירגה יקרה
ביום שבת הכנתי את הגב'צ . הטעם מעולה. יצא 10 ובזכותך קצרתי מחמאות lol: :lol :
תודה על הכל + חיבוק גדול
מירי,תודה עם חיבוק ענק
כיף ששיתפת.
היי פירגה בוקר טוב.. בטטה ותפוח אדמה יתאימו פה ?
תנסי.בהצלחה.
הייי פירגה חמודה
מתכון מנצח כסלט ונשמר זמן רב. טעים חם, קר, מכינה לסוכות כתוספת לבשר על האש. תמיד יש אצלי סלט מבושל.
אכין גם את מתכון סלט החצילים החמוץ המופיע במתכוניך הקודמים
תבורכי "נשמה"
בברכת חג סוכות שמח
אסתי הרבה חיבוקים
אסתי,אחלה של סלט,תהנו חמודה.
את סלט החצילים הכנתי כבר 3 פעמים והוא באמת נטרף.
חיבוק לחג שמח וטעים.
שלום פירגה,
למרות שזה זמן רב שאני עוקבת אחר המתכונים המדהימים שלך, ומשתפת גם את חברותיי, לא כתבתי עדיין תגובה. ובכן ראשית המון המון תודה !!!, אני אוהבת לבשל ולאפות ובזכות המתכונים שלך עוד יותר.
מאחלת לך שתמשיכי להפתיע אותנו תמיד במתכונים מלהיבים.
שבת שלום וסוף שבוע נפלא !!! :lol:
שלומית ערב טוב.
תודה רב ה
שמחתי לקרוא את ההודעה שלך.
שנמשיך להנות ולהכין ביחד מטעמים.
שיהיה שבוע נפלא לכולם