כמה פשוט ככה טעים
שמים בקערה:
כוס פסטה מבושלת מכל סוג שנשאר או שיש בבית
כ-800 גרם לקט כפרי (לבשל מספר דקות במים רותחים עד לריכוך)לחתוך ג ס
כוס פטריות ותפוחי אדמה מבושלים חתוכים להוסיף לפי טעמכם – לדעתי מאד מעשיר את הפשטידה
300 עד 400 גרם גבינות מגוונות:טוב-טעם,צהובות,לבנות,מלוחות.
1/2 כוס קמח
6 כפות שמן
4 ביצים
מלח,פלפל,חרדל,בצל מטוגן, שום,אפשר אבקת מרק פטריות או בצל.
להקפיד על תיבול עדין ולא דומיננטי מדי.
ירק טרי קצוץ לפי בחירה ולא חובה – קצת שמיר מוסיף המון
לערבב ביחד
לשמן תבנית בינונית ולצקת לתוכה את בלילת הירקות
לפזר פפריקה מתוקה+תבלין פטרוזיליה+גבינה צהובה מגוררת
לאפות כ-40 דקות בחום 175 בתנור שחומם מראש
תהנו
פירגה שלום
אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך! העוף בטחינה וסילאן למשל, היה הצלחה גדולה! איך את מצליחה להעלות כל יום לפחות מתכון חדש??
האם תוכלי לתת קצת יותר הנחיות לגבי כמויות למתכון של הפשטידה? מה היחס בין הגבינות הלבנות לצהובות למשל? האם צריך לטגן את הפטריות לפני כן, או לשים אותן טריות? ובכמה חרדת ואבקת מרק את מתבלת? יש סוג מועדף של פסטה (מבחינת הצורה?)
תודה רבה
תמר תודה
לא חובה לטגן כלום אפשר להוסיף את הבצל והפטריות טרי.
הגבינות חצי חצי חצי לבנות חצי צהובות
1/4 כפית חרדל זה לטעמי.אבל כל אחד לטעמו
פסטה עדיף קטנה שלא יהיה מגושם בפשטידה
בהצלחה ובכיף
ניראית אחלה פשטידה
בהחלט תנוסה
יש לי לקט ירקות במקפיא ואני כבר הרבה זמן חושבת מה לעשות
עכשיו אני יודעת
רחלי
ממליצה בחום רחלי.אחלה פשטידה
פירגה היקרה שלום
זה עתה יצאה מהתנור פשוט נפלאה, שמתי פתיתים במקום אטריות, תיבלנתי עם תיבולי אורז ובצל מטוגן והוספתי גבינות שונות שהיו במקרר
פשוט נפלאה
תודה
ריקה ערב טוב חמודה
נפלא ששיתפת אותנו.
השידרוגים אחלה.
תהנו וסוף שבוע נפלא לך ולבני ביתך
כולנו ניהינינו, טעים וקל לעשייה ולאכילה..תודה. :lol: :lol: :lol:
mismish חמודה
בקר אור לך ותודה ששיתפת אותנו.
העונג גם שלי . בכיף
לפירגה המקסימה
הפשטידה ניראית טעימה אני הולכת לאפות אותה
תודה על המתכון :lol:
עינב ערב טוב
השמיעי קול
היי פירגה מה שלומך?
באיזה גודל תבנית מומלץ לאפות את הפשטידה?
דנה כל תבנית בינונית או עגולה גדולה.יכול להיות גם פיירקס מלבנית.
בהצלחה ותהנו
שלום פירגה.
קודם כל תודה. עשיתי כבר המון מהמתכונים ואף פעם לא היה פספוס.
אשמח לדעת מה דעתך לגבי שימוש בפשטידות שלך בפסטה מחיטה מלאה. אני אוכל רק חיטה מלאה מטעמי בריאות, אבל מגיעים אליי אורחים ורציתי להכין את אחת הפשטידות שלך. האם כדאי ללכת לקנות במיוחד פסטה מקמח רגיל או לנסות עם חיטה מלאה (יש לי המון בבית).
אם ניסית בעבר ויש לך דעה בעניין אשמח לשמוע.
שוב תודה,
אריק.
אריק,אני לא מכירה את הטעם. אולי אנסה בקרוב.
באופן הגיוני,נראה שאין בעיה וניתן להמיר לפסטה מחיטה מלאה.
תהנו .בריאות.