d790d7a0d798d799d7a4d7a1d798d799 pimpf - ירקות קלויים ארומטיים

ירקות קלויים ארומטיים

d790d7a0d798d799d7a4d7a1d798d799 pimpf1 - ירקות קלויים ארומטיים

ירקות קלויים ארומטיים
תמונה: Pimpf

מצרכים והכנה:
לשמן היטב תבנית אפיה עמוקה בגודל 27X33
1/2 כוס שמן זית
לחתוך באופן שווה את הירקות
4 גזרים
4 תפוח אדמה ירושלמי
4 פרסניפ – ירק דמוי גזר בצבע לבן
4 תפוחי אדמה אדומים
4 בטטות
כרוב ניצנים
פרחי ברוקולי
פרחי כרובית
בצלים בינוניים קלופים
שיני שום מראש שלם
פטריות שמפיניון בינוניות שלמות
תיבול: תבלינים יבשים כמו: רוזמרין,בזיליקום,טימין,אורגנו.
לערבב היטב שכל התבלינים יעטפו את הירקות
לצקת עוד שמן זית מלמעלה .
לפזר מלח גס.
לאפות 40 דקות בחום 180 מעלות.

"טיפים"
1. תגוונו עם מבחר הירקות שיש בבית
2. את הירקות הקשים (בטטות לא) כדאי לבשל 10 דקות לפני האפייה.
תהנו

16 תגובות על “ירקות קלויים ארומטיים

  1. בוקר טוב פירגה. אחלה מתכון קליל וטעים ובמיוחד אפוי ולא מטוגן בימבה שמן.
    תודה לך על כל המתכונים הניפלאים , אני ממש מרוצה ושמחה לראות כל פעם מתכון שלך מחדש
    מחכה לי במייל שלי… :lol:
    יום טוב.

    • אביבית בקר אור
      הייתי רוצה שיום יום יהיה לי מתכון חדש.אני מקווה להמשיך במסורת אם כי לא תמיד יוצא.
      בכל אופן,תמיד אפשר לשוטט בין מאות המתכונים שלי smile
      תודה.

  2. פירגה שלום,
    שאלה לי לגבי הירקות הקשים –
    האם אפייה לפרק זמן מסויים, כאשר התבנית מכוסה בנייר אלומיניום, תיתן אותה תוצאה כמו הבישול המוקדם??

    • מירי,אישית אני מרככת רק את תפוחי האדמה כי אני אוהבת את הירקות פריכים.
      כל אחד וטעמו.
      גם לא כ"כ הצליח לי לבשל את תפוחי האדמה למרות הכיסוי בניר הכסף לכן,העדפה היא בבישול מוקדם כדי לא לקבל "הפתעות" .
      לשיקולך smile

  3. למירי – אני מצטרפת לתגובתה של פירגה לגבי הבישול לפני האפיה.
    אכן מניסיונות קודמים וממושכים כשלא נותנים לתפו"א בישול לפני כן לא יוצאת אותה
    התוצאה לחלוטין.
    אין ספק שהבישול המקדים עוזר ותורם לקבלת תוצאות טובות ירקות וכמובן טעימות יותר. ;)

  4. בוקר טוב פירגה
    ככרוב הניצנים שאת משתמשת הוא של סנפרוסט,היות שכרוב ניצנים טרי טרם ראיתי
    בסופרים או בשוק,אני מכינה מתכון דומה אבל ללא הכרוב ניצנים,
    תודה מראש

    • אנטה הייייי
      כרוב ניצנים שישים רק מי שאוהב.לא חובה.
      כל הירקות ניתנים לגיוון ולטעם אישי שלכם. smile

    • ריקה,כרוב ניצנים אין ברירה,אבל יתר כדאי טרי .ירקות קשים לבשל 1/2 זמן לפני האפיה.

  5. היי פירגה, 4
    תפוחי אדמה אדומים, מה פירוש ?
    מהם הירקות הקשים שמומלץ לבשלם לפני האפייה ?
    תודה

    • סילבי,פשוט יש להם צבע אדום הקליפה אדומה ולא לבנה.
      לבשל ירקות כמו:תפוחי אדמה,גזרים,שורשי ירקות.מה שלוקח בד"כ הרבה זמן לריכוך.

      לא צריך לבשל:כרובית,בטטה,פטריות,ברוקולי,בצל……
      תהנו smile

להגיב על מירי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *