כ- 6 בלינצ'סים
נהדרים לאירוח ולארוחת ערב טעימה ונעימה.
מצרכים בקערה למלית:
1/2 1 כוסות תירס מסונן
כוס גבינה צפתית פרוסה לרצועות דקות
2 כפות גבינה לבנה 5 אחוז אפשר קוטג'
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת (מכל סוג)
2 קופסאות טונה בשמן מסוננות היטב מהשמן
כף שמנת חמוצה
בצל ירוק או שמיר קצוץ לטעם –לא חובה
פלפל שחור ומלח רק אחרי טעימה
ביצה קשה פרוסה רק מי שאוהב
מצרכים בקערה לבלילה:
2 ביצים טרופות
2 כוסות חלב
3 כפות שמן רצוי קנולה
מלח לטעם
קמח רגיל כמה שנכנס…שיהיה מרקם של שמנת דלילה.
מערבלים במוט חשמלי לבלילה בלי גושים. (אפשר במג'ימיקס)
משמנים מחבת בינונית ומחממים היטב, על להבה גדולה.
בדרך כלל, משמנים את המחבת רק בבלינצ'ס הראשון.
אבל זה לא חוק ואפשר להבריש את המחבת לפני כל בלילה.
מורידים מעט את הלהבה ויוצקים כמצקת מהבלילה.
מטים את המחבת מצד לצד-כדי שהבלילה תכסה את כל המחבת ומשאירים כדקה
עד שמזהיב ומקבל ניקודים חומים.
הופכים לצד השני ומזהיבים גם אותו.
להשתדל שהעלה יהיה דק.
מוציאים לצלחת ועורמים ערימה של כל הבליצ'סים.
ממלאים בנדיבות במלית
שמים בתבנית ומניחים מעל כל מנה פרוסות או רצועות או גרודת גבינה צהובה
אופים עד שהגבינה מתחילה לבעבע ומגישים מ י ד
תהנו
צהריים טובים, פירגה,
איזה יופי של מתכון.
השנה בשבועות הכנתי בפעם הראשונה בלינצ'ס.
במילוי מתוק, כמובן.
אבל המתכון הזה נראה מלהיב ביותר ואשמח לנסות בהזדמנות הקרובה.
אני מבינה שהבלינצ'ס פתוחים ולא מגלגלים אותם, נכון?
שיהיה לך יום נפלא
רותי היייי חמודה
מה שלומך?
אני מאד אוהבת בלינצ'סים מלוחים ובקטגוריה בלינצ'ס ופנקייקס יש כמה מליות טעימות מאד למלוחים.
את העלה אני ממלאה על חציו ובחצי השני סוגרת כמו סהרון גדול.
את יכולה לצפות למעלה אחרי הקיפול והמילוי בגבינה צהובה ומעט טונה ולקלות בטוסטר אובן (כמו בתמונה) – אפשר גם לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני.
תהני
:? :? פריגה יקירתי,
מפחיד להכין כמות קטנה .
חברים מי שלא ניסה מפסיד ,טעים מאד
הכנתי לפי המתכון וזזזזזזזזזזזזזהההההההההההההההה,
ממש לא מספיק מיד לשלש כמויות,
;) ;)
היי סיגל
שמחה שאהבתם
לבריאות
כמה קמח בערך???
הי מאיה,תתחילי להוסיף בכפות ולערבב עד למרקם שמנת כמו שכתבתי.
בהצלחה