חיתוכיות דובדבנים ופירורים בנוסטלגיה
בצק לתבנית משומנת 27X33:
חבילה מרגרינה/חמאה= 200 גרם
1/2 2 כוסות קמח תופח
3/4 כוס סוכר
קינמון או קליפת לימון
לערבב לפירורים בקצות האצבעות ולהוריד 1/2 1 כוסות לפירורים
ליתר להוסיף:
ביצה
שמנת חמוצה
שקית סוכר וניל
לערבב עם כף כי הבצק דביק ורטוב ולשטח בתבנית משומנת 27X33
לאפות את הבצק כ-10 דקות עד להזהבה בתנור שחומם מראש 175 מעלות . לקרר.
למרוח בנדיבות קונפיטורה /ריבת דובדבנים
לפזר דובדבנים וסוכר
לפורר את הבצק ששמרנו בצד לפזר גם אגוזים שבורים בין הפירורים
לאפות שוב עד שהבצק מזהיב ונוטה לצבע חום.
"טיפ" ניתן להחליף את הריבה והמלית במצרכים שיש בבית.
תהנו
פירגה בוקר נפלא
אכן כן באמת נוסטלגיה השאלה שלי היא האם אפשר להשתמש עם דובדבנים חמוצים מצנצנת או לוותר
תודה ויום קסום
תודה ריקה
העוגה צריכה להיות מתוקה
שימי לב שהדובדבנים לא חמוצים או שתבשלי אותם עם סוכר ותטעמי שיהיו מתוקים.
בהצלחה ותהני
מתה על העוגות האלה מכינה עם כל מיני מיליות תודה :lol:
מיני
אלה העוגות הכי טעימות לכל עונה.
בקיץ עם כדור גלידה ליד ובחורף עם כוס תה ריחני.
בהנאה
פירגה בוקר טוב
המתכונים שלך מצויינים, רק שאלה קטנה, בהרבה מתכונים לעוגות יש שמנת חמוצה, או מוצרים אחרים חלביים, במה ניתן להחליף אותם כדי שהעוגה תהיה פרווה? ואם תוכלי לציין גם כמות ההמרה?
תודה
טלי שלום רב
תנסי להמיר מיכל שמנת ב-3/4 כוס מיץ תפוזים
לפחות זה מה שאני עושה בבצקים.
בהצלחה ותודה על הפירגון והמחמאות
האם את משתמשת במיץ תפוזים טבעי כתחליף?
את יכולה.
אנחנו 2 אחים אני רן בן-9 ושי בן-12 רצינו להגיד לך תודה רבה אל מתקון העוגה.
אמא הכינה את העוגה ביום שישי בבוקר ובערב יום שישי כבר לא היתה עוגה.
רן ושי המקסימים כל כך חיבוק ענק שכתבתם לי את ההודעה הזו.
חיבוק ענק לאמא שהכינה לכם את העוגה. תודה לכולכם.
שתהיה לכם שבת נהדרת וטעימה
היי פירגה
ממש זיכרונות
לאיזו תבנית העוגה מתאימה ?
ברלה הייי
תבנית 27X33
תהנו בנוסטלגיה
תודה -חיבוק-
עכשו שאני קוראת שוב יש לי שאלה:
חוץ מהריבה לפזר גם דובדבנים טריים ?
את יודעת בערך כמה ריבה את מורחת ?
ברלה
אני פיזרתי חצאי דובדבנים מתוקים
מרחתי הרבה ריבה ממש שכבה נאה.
בבקשה.
תודה
שזיפים ילך גם?
כן רווית.אם הם לא מתוקים מספיק תקרמלי אותם מעט עם סוכר על מחבת.
בהצלחה ותהנו
תודה !!אין עליך.שבת שלום :lol:
עכשיו יצאה מהתנור, נראית מ..ד..ה…י..ם
מרחתי קצת לפט אוברז שהיו בבית, ממרח אוכמניות+ממרח שוקולד שנשאר מעוגות קודמות.
פיזרתי דובדבנים חמוצים עם סוכר, ומעל פירורי אגוזים ופירורי בצק
תודה מקסימה שכמוך, פשוט התמכרתי לאתר
ריטה יקרה
ידעתי שמי שיכין יתלהב מאד. תודה רבה לך.
השידרוג שלך מצא לי חן.טעים טעים.
תהנו ושבת שלום
שלום פירגה
וווואאאאאאאאא עכשיו יצא מהתנור עם ריח משכר מרחתי ריבת מישמש ופיזרתי קליפות הדרים מסוכרות
תודה ושבת שלום
ריקה יקרה
תענוג אמיתי
תהנו ושתהיה לכם שבת נפלאה וטעימה
פירגה שלום
עוד מתכון מוצלח שלך
חיפשתי הרבה זמן כזה ,והנה מצאתי…
יצא לפני חצי שעה ונשאר פחות מחצי…תודה.רונית
רונית,יגעת ומצאת ;)
באהבה ותהנו
הי פירגה הגדולה מכולן!!!!
לערב חג סוכות חיפשתי מתכון לעוגה פרווה שתהיה קלת הכנה ומרשימה
לבצק השתמשתי ב3/4 כוס מיץ תפוחים מקרטון, ומחמאה, ובמקום דובדבנים בישלתי קוביות תפוחים במעט סוכר חום, יצא נהדר!! הבצק רך וטעים כל כך.
נראה לי שהנסיון הבא של העוגה הזאת יהיה עם חמאאה, זה בטח ישדרג את העוגה הרבה יותר
תודה רבה לך!!
רעות
תודה רבה והמשך טעים
חג שמח
פירגה ערב טוב.
המליצו על המתכון באחדהפורומים.
החלטתי לנסות כי את כל המיצרכים היו לי בבית.
מתכון קל וכל כך טעים.
נעים להכיר.
נעיר מאד
תודה שי. שמחתי שחזרת לשתף אותי.