d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d7aad799d7a8d7a1 d792d79ed791d794 d795d7a2d795d793 - קציצות בקינמון תירס גמבה ועוד

קציצות בקינמון תירס גמבה ועוד

d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d7aad799d7a8d7a1 d792d79ed791d794 d795d7a2d795d7931 - קציצות בקינמון תירס גמבה ועוד

אני אוהבת את ריח הקינמון העדין שמתפשט ברחבי הבית בזמן בישולים עם תבלין הקינמון.ואתם?
גיליתי את המטמון במטבח החאלבי של חמותי.כל בישול עם בשר/עוף היה מלווה בקמצוץ קינמון.
מפסיד מי שלא יודע ומממש את הניחוחות שלו ולא רק באפיה.

מצרכים לקציצות:
350 גרם בשר מעורב הודו ובקר
2 פרוסות לחם מושרות במים , סחוטות ומגוררות
2-3 כפות פירורי לחם/קמח מצה
ביצה
1 תפוח אדמה מגורר גס
בצל די גדול מגורר גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור וקינמון
מערבבים ומטגנים קציצות רחבות.
את הקציצות מניחים בינתיים על ניר סופג
מכינים את הרוטב באותו סיר או מחבת עמוקה ושטוחה :
3 בצלים חצויים ופרוסים מטוגנים ב-4 כפות שמן עד להזהבה
מוסיפים 1/2 1 כפות סוכר חום ומערבבים
מוסיפים:
פרוסות מ-2 קלחי תירס טריים חתוכים לפרוסות של 3 או 4 ס"מ
גמבה אדומה ענקית – נקייה – חתוכה ל-6 פרוסות
3 קישואים חתוכים לרוחב ל-2
2 גזרים חתוכים לאורך ל-3
עלי פטרוזיליה שלמים
מקפיצים כמה דקות ומוסיפים 1/2 גובה הסיר במים

מתבלים מלח פלפל שחור וקינמון . טועמים ומשפרים.
מבשלים עם מכסה סגור הרמטי עד לריכוך הירקות
כשהירקות די רכים מניחים למעלה את הקציצות וסוגרים עם המכסה
מבשלים על להבה נמוכה עוד כ-40 דקות.
איזה ריח,והטעם? אתם תגידו
תהנו

16 תגובות על “קציצות בקינמון תירס גמבה ועוד

  1. פירגה יקרה!
    אתמול הכנתי את הקציצות עם הבטטה יצא מדהים. כל בני משפחתי נהנו מאוד ברצוני לשתף אותך ואת אורחי האתר בפיתרון שאליו הגעתי לאחר עשיית קציצות מכול סוג שהוא להשגת קציצות רכות ונמסות בפה רצוי מאוד להשתמש ב2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות היטב מאשר להשתמש בפרורי לחם תנסו ותרגישו בהבדל וחוץ מזה…….את מדהימה אני לא מפסיקה להתפעל מהאתר ואני מכינה כמעט בכול יום משהו טעים משלל המתכונים הנפלאים שלך smile

    • חניתה יקרה
      תודה על הטיפ להוספת לחם לקציצות .
      אני מוסיפה לפעמים לקציצות כף סלט חומוס. מדהים כמה שיוצא רך במיוחד לקטנים.
      תמשיכי לשתף ולהנות ביחד עם כולנו smile
      סוף שבוע נפלא :lol:

  2. כל הכבוד על המתכונים כל מתכון מנצח תמיד כולם מתפעלים
    זו לא אני זאת פריגה חחחחחחחחח……………………….

    • רינה יקרה שגם השבת תהיה מלאה בטעם טוב ויערב לכולכם
      חיבוק :lol: תודה.

  3. אין כמו קינמון, הוא משדרג פלאים קציצות

    לא מיזמן הכנתי קציצות ברוטב והוספתי קינמון ששידרג באופן מדהים את הקציצות.

    גם קציצות אילו ינוסו כמובן, כמו כל מתכון מדהים שפירגה מעלה

    תודה אישה יקרה ומדהימה,

    רחלי

  4. פירגה יקרה
    כתוב 2 פרוסות לחם אף אינני יודעת אם הכוונה ללחם שחור או לבן או שזה בכלל לא משנה.
    שבת שלום וסוף שבוע נעים. smile

    • לאה עדיף חלה,לחם לבן ואם אין אז כל לחם אחר.
      שבת שלום וסוף שבוע מהנה גם לכם smile

  5. שלום פירגה

    מה הכוונה ל"חצי גובה הסיר מים" ? צריך למלא חצי גובה הירקות שמתבשלים ? האם כשמוסיפים הקציצות הן מעל המים ? או בתוכם ?
    תודה נילי

    • נילי תמלאי עד 1/2 מגובה הירקות במים ותרככי אותם אבל לא לגמרי. מכסה סגור.
      תוסיפי למעלה ללא מים נוספים את הקציצות המטוגנות. תמשיכי לבשל עוד 40 דקות על להבה קטנה.
      את יכולה להכין במחבת עמוקה יוצא יותר יפה.
      smile

  6. פירגה היקרה צהוריים טובים
    ברצוני לשאול האם אוכל להמיר בשר הודו ובשר בקר לבשר עוף עם בקר
    בתודה אלונה
    smile

  7. פירגה תודה רבה,
    אתמול הכנתי ונרשמה התלהבות גדולה
    קלחי התירס עושים את שלהם.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *