מצרכים והכנה:
250 גרם פסטה סלילים או אחר לבשל לפי הוראות היצרן
לסנן ולערבב עם כף שמן שלא יידבקו זה לזה.
להזהיב ב-4 עד 6 כפות שמן 2 בצלים קצוצים
להוסיף אליהם 6 קישואים מקולפים חתוכים לפרוסות. להמשיך לטגן ולהזהיב הכל ביחד תוך כדי הקפצה עדינה
לתבל במלח ופלפל שחור.
להכין רוטב טחינה :
כוס וחצי טחינה גולמית
כוס מים
מיכל יוגורט ביו
2-3 שיני שום קצוצות
1/4 כוס מיץ לימון
כפית שטוחה מלח
כפית סילאן
מערבלים במוט חשמלי למרקם כמו של שמנת חמוצה.
טועמים ומשפרים טעמים.
שמים את כל הפסטה ללא תיבול בקערת פיירקס בינונית
יוצקים מעל את כל הקישואים ומעליהם טחינה (כל אחד בכמות שאוהב).
מקשטים בצנובר/גרעיני חמנייה שהוזהבו קלות על מחבת יבשה , מוסיפים גם פטרוזיליה טרייה קצוצה או ירק אחר.
מגישים חם.
תהנו
אריה ,תכין ואת המים תוסיף לאט בסוף עד למירקם שמנת.
לי "נכנסה" כוס שלמה מים.
תנסה ותהנה
פירגה יקירתי ,תבורכי על המתכונים הנפלאים והמדוייקים שאת מעבירה לנו-פשוט תענוג!!! התבשיל יצא מעולללללללה-קל ונעים להכנה וכמובן טעים להפליא! תודה .
עינת,נהדר וכל הכבוד.
תודה על חוות דעתכם
מנה מעולה!!!!
מיה הי,
לבריאות והמון אהבה.
היי, קודם כול הצירוף של הטחינה והיוגורט טעים באופן שקשה לתאר. לא שמתי סילאן והקטנתי את כמות המים. לא היו לי קישואים אז אפיתי בתנור קוביות חציל עם שמן זית ושום, שמתי על הפסטה ויצקתי את הטחינה. יצא מדהים וכולם זללו. אכין שוב בחנוכה לאורחים. רוב תודות על המתכון המדהים והיצירתי. אין שבוע שאני לא מתעדכנת בחידושים שלך ומקבלת רעיונות פשוטים וטעימים. :lol:
סמדר יקרה,עשית המון שינויים ואני שמחה לקרוא שיצא טעים.
המשך הנאה ביחד שכולם ימשיכו לזלול.
צריך לאפות את הל בסוף?
לא לאפות