שילוב נהדר. אבל עד שלא תכינו לא תדעו….
הילדים יודו לכם אם תגישו להם בהרבה סירופ שוקולד מוכן.
מצרכים בקערת המיקסר:
3 מיכלי יוגורט ביו 3%
2 מיכלי שמנת מתוקה
6 כפות טחינה
6 כפות סילאן .אפשר להוסיף גם סוכר. הגלידה לא מתוקה.
100 גרם אגוזים שבורים גס (ראו בתגובות למטה, אבי שקדי מציע לשדרג עם שברי שוקולד,דבש,קקאו,ועוד כיד הדמיון…..
3 כפות ליקר (אני שמתי ליקר תפוזים)
מערבלים ה כ ל ב י ח ד לקרם
יוצקים לתבנית/או תבניות אישיות ומקפיאים. ממליצה אחרי 5 שעות הקפאה להוציא לערבב ולהחזיר להקפאה.
לפני ההגשה מפזרים שערות חלבה אגוזים קלויים , חתיכות תמר מג'הול ומזרזפים סילאן.
תהנו
פירגה שלום
הכנתי,אבל רציתי לשאול כמה צריך לערבב וכמו כן האם מקבלים מרקם של גלידה או שזה יוצא קפוא וצריך להפשיר כדי לאכול,הוספתי גם 2 כפיות גדושות נוטלה וכן אגוזי לוז קלויים
תודה מראש
אני בעד תוספות.נשמע נהדר. מקווה שתהנו.
:lol:
היייי שקדי
תערבב עד שהכל יתמזג.
תפשיר 20 דקות לפני .
המירקם די רך. לא קפוא.
לבריאות ותהנו.
אם כן לפי דברייך לא מקבלים מוצר שדומה לגלידה שקונים בגלידריות,אלא יותר מקפא שיש להפשירו לפני ההגשה
הצעה :!:
אחרי הקפאה תטעם בלי להפשיר ואז תחליט.
טעמתי בכל פה
ומה יצא
שעוד ועוד אני רוצה
נהדר שקדי.זה טעם מיוחד לא שיגרתי.
כמובן שמי שרוצה יכול להוסיף לגלידה עוד סוכר ,היא לא מתוקה כשלעצמה.
התוספות הן הממתיקות אותה.
שיהיה אחלה של סוף שבוע
מה שיפה שאפשר לעשות כאן כל מיני שילובים על הבסיס של השמנת והיוגורט ,למשל להוסיף דבש או צנוברים או קקאו או שוקולד שבבי ולקבל טעמים כמו בגלידריה מקצועית ללא צורך במכונת גלידה,ניתן גם להוסיף רכז פירות מסוים ולראות איך זה יוצא כיד הדמיון הטובה
זה נפלא .יופי של רעיונות. חבל שאתמול לא חשבתי על זה.
הכנתי אתמול את הגלידה.
מה שכן עשיתי….אחרי כ-5 שעות של הקפאה,הוצאתי את הגלידה במצב חצי קפוא וערבבתי שוב.
נראה לי שזה גם תורם לנימוחות של הגלידה.
אז בפעם הבאה אני הולכת על שבבי שוקולד.
תודה
גם הרעיון שלך מצוין ואני אנסה אותו
וגם אני הולכת להכין אותה היום.
אחרי הרעיונות שרצו פה בינכם
עשיתם לי חשק.
ועוד הולכת להכין את הגלידת משמש
הנהדרת שלך.
תבורכי יקירתי הנהדרת.
סוף שבוע נפלא לך ולבני ביתך היקרים.
יהודית לוי
:lol: :lol: :lol:
תשימי לנו אייקונים של פרחים
יהודית יקירתי
אבקש מהבן לשים אייקונים נוספים כי אני לא מתמצאת.
שימי לב למתיקות של הגלידה כי אין בה סוכר.אולי תוסיפי לטעמכם.
שיהיה בהצלחה וטעים
ניסיתי גם גירסה נוספת שאמורה לתת גלידה ממש כמו בגלידריות מובחרות וכאן צריך להשתמש בחלמונים(בין 3-6 תלוי בסוג הגלידה שמכינים)להקציפם עם סוכר,בסיר מחממים שמנת מתוקה עם חלב ותוספות(שוקולד,קינמון וכו)עד כמעט רתיחה ,עושים השוואת טמפרטורות ומערבבים,מחזירים לאש ומחממים עד הסמכה(לא להרתיח)מצננים מעל מי קרח,ושמים במקפיא,אחרי שעה מערבבים,וכך עוד שלוש פעמים בפרקים של עשרים דקות בין ערבוב לערבוב ופעם האחרונה מערבבים בקערת המיקסר ומחזירים להקפאה.
כאמור על בסיס זה יש ורסיות רבות בטעמים מטעמים שונים והתוצאה אמורה להיות כמו בגלידריות
שקדי,נראה לי שזו בדיוק השיטה להכנת גלידה ביתית תואמת גלידריות.
תודה שכתבת את הגירסה הנהדרת לגיוון.
כפי שכבר ראית וקראת ללא ספק כולם קוראים בהמשך למתכון את התגובות.
להנאת כולם תודה רבה עם
הגלידה השניה עם החלמונים יצאה גם לאחר הקפאה רכה ונוחה להעתקה ,הטעם נפלא וזה כנראה המתכון הקלאסי- ממנו מכינים גלידות גם בגלידריות המשובחות שמנת מתוקה,חלמונים ,חלב וסוכר ומכאן ואילך כיד הדמיון הטובה עליכם
ההרכב-שמנת מתוקה אחת על 2 כוסות חלב על 6 חלמונים וחצי עד שלושת רבעי כוס סוכר.
ההכנה כפי שציינתי בתגובה קודמת
שקדי יקר בקר אור
תודה רבה.
כמובן הכל רשום כדת וכדין בתגובה שלך.
בוודאי בקרוב נשמע חוויות ועוד תגובות.
שבת טובה וטעימה :lol:
פירגה שלום! מתכון מזעזע,אי אפשר להפסיק לאכול…שיניתי קצת,הייתה לי שמנת מתוקה אחת ואת השניה החלפתי בחמוצה ושמתי מייפל במקום סילאן אבל יצא אחלה.בפעם הבאה אני רוצה לנסות ביוגורטים עם טעמים.בכל אופן-תודה על האתר,המתכונים נגישים ביתיים וטעימים.
חהחהחהחהחהה עינבי,
כל השיקלולים והשידרוגים שלכם,עושים לי כיף להכין שוב ושוב.
נראה לי עם מעדני שוקולד ולהגיש עם סירופ שוקולד זה יהיה שוססססססססס.
בהצלחה ותהנו
ותשתפי עם כל מה שתכיני,שנדע גם
היי פירגה
סוף סוף גלידה בלי ביצים ! אני סקרנית להכין ולטעום. תודה על הרעיון.
לנוי , הייייייייי
כל הגלידות שלי באתר בלי ביצים. גם העוגות הקרות/מוס
את יכולה להתרשם ולראות בקטגוריה:קינוחים.
שמחה שראית.תנסי.
אני עשיתי בלי אגוזים אבל הוספתי 2 כפות מייפל, 5 כפות ריבת חלב וחתיכות שוקולד מ"מקופלת" . יצא טעם חלבתי נהדר. הגשתי יחד עם קראמבל (CRUMBLE) שזיפים ואפרסקים חם והשלוב של שניהם, חם וקר יצא מדהים.
היתה התלהבות כללית, מומלץ ביותר.
ריקי יקרה תודה ששיתפת והבאת עוד גירסאות.
יאמי
מדהים כמה טעים.
איך לא חשבו על זה קודם?
תודה אליה יקרה
השבוע הכנתי שוב גלידה יוגורט מחמאת בוטנים.
מחר אעלה אותה לאתר. מדהימה וטעימה מאין כמוה……
תהנו ולבריאות
בוקר טוב,
אני מגיבה שנתיים אחרי פרסום המתכון..נפלאות האינטרנט!!
שאלה: האם הטחינה נשארת במתכון למרות כל השידרוגים וההצעות? מה היא תורמת, האם היא מורגשת והאם אפשר להחליפה במשהו אחר? לא מתחברת לי לגלידה, למרות האיכויות הבריאותיות שלה.
תודה
אתי,גלידה בקינוחים משמע קינוח חלבה. אם את אוהבת חלבה זה יהיה קינוח מדהים מבחינתך. שווה לנסות,אפילו ממליצה בחום.
בברכה,פירגה.
גם אני מגיבה באיחור…מה אפשר לשים במקום שמנת מתוקה להוריד את רמת אחוז השומן?? את הקלוריות אני מעדיפה בתוספות….
אילנה יקרה חובה שמנת מתוקה
יש לי רק שמנת מתוקה אחת. איך אפשר להסתדר עם זה? תודה רבה לך פירגה על כל המתכונים המוצלחים!
או לאלתר משהו או לוותר ולהכין משהו אחר.
תודהההההההההה
פירגה סליחה אבל אני לא הבנתי מה אפשר להוסיף במקום?
ערב טוב
המתכון הזה היה לי הרבה זמן רשום עד שהיתה לי סיבה להכין.
כשטעמנו משפחתי ו15 אורחים נוספים נתנו לזה ציון 10 .
כל הכבוד לך פירגה. כל כך אהבנו שלפי דעתי זה כל כך קל וטעים שלא צריך לחכות לאורחים.
תודה מקרב לב .
המנהלת…
לבריאות ובאהבה.
פירגה היקרה, אני רוצה להכין את הגלידה המדהימה, כמה סוכר לדעתך להוסיף? איני יכולה לטעום. תודה על כל ההשקעה!!
הי רוזה
עדיף שמישהו יטעם.סוכר זה טעם אישי.
היי פירגה.
ממש טעים.
פשוט כייף לאכול טעם של עוד ועוד.
תודה כל הכבוד.
ערב טוב רינה,בכיף ובשמחה.
מי שמעז לנסות את השגעונות שלי לפעמים נהנה ;)
לבריאות