d797d799d7aad795d79bd799d795d7aa d7a9d7a7d79d - עוגיות ריבה פירורים של פעם

עוגיות ריבה פירורים של פעם

d797d799d7aad795d79bd799d795d7aa d7a9d7a7d79d1 - עוגיות ריבה פירורים של פעם

עוגיות ריבה ופירורים של פעם

להלן 2 סוגי בצק לעוגיות
אני גם מניחה שאפשר להמיר לחמאה
בין סוגי העוגיות שלי בקטגוריה:עוגיות

יש עוד עוגיות/חיתוכיות עם בצקים שונים ומליות אחרות.
שווה לעיין ולהתרשם.

בצק 1:
שמים בקערה:
3/4  חבילה מרגרינה רכה ללא מלח
ביצה
3/4 כוס סוכר
2 כפות קוניאק
2 כפות שמן
חבילת קמח תופח קטנה – הערה של פירגה: (אני מתחילה ללוש עם 2 כוסות ותוך כדי לישה מוסיפה את יתר הקמח עד שהבצק מוכן רך וגמיש.
ריבה טובה של יד מרדכי
לשים בצק ומורידים רבע ממנו למקרר.
את יתר הבצק שוטחים על תבנית מלבנית משומנת.
מורחים ריבה בנדיבות ואת הבצק מהמקרר מפוררים על הריבה.
אופים בחום 175 מעלות כ- 40 דקות.
מקררים היטב וחותכים לריבועים. מחזיקים בקופסה סגורה.
מקור: דליה ניר –מתכון ישן במחברת של אמא

בצק 2:
שמים בקערה:
200 גרם מרגרינה רכה
מיכל שמנת חמוצה
כף חומץ רגיל – שייתן עוד פריכות לבצק
2 כפות סוכר
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
קורט או שניים קינמון לניחוח וטעם
ללוש לבצק רך וגמיש ולהוסיף עוד קמח אם צריך
להוריד 1/4 כמות ולשים בפריזר –ישמש לפירורים
את היתר לשטח על תבנית משומנת 27X33
למרוח בנדיבות ריבה שיש בבית
לגרר במגררת גסה את הבצק מהפריזר
אפיה בחום 175 כ-30 דקות או עד שמוכן
לקרר, לחתוך לריבועים ולשמור בקופסת העוגיות.
תהנו

51 תגובות על “עוגיות ריבה פירורים של פעם

  1. את ממש קוראת מחשבות!
    לכמה זמן העוגיות נשמרות? אני רוצה לשלוח אותן לאחי. . .

  2. פירגה יקרה, מזמן לא הגבתי לך אבל אני קוראת אותך בקביעות.
    המתכון נהדר ואני מתכננת להכין אותו לשבת.
    שיהיה לך רק טוב. :lol:

  3. וואי, חבל"ז – סבתא שלי היתה מכינה את העוגיות האלה.
    איזה כיף, עכשיו גם לי יש מתכון

    תודה פירגה,

    רחלי.ג. smile

  4. פירגה יקרה, אני קוראת אותך בקביעות ויש לך מתכונים מעולים את העוגיות האלה הכנתי מזמן לבן שלי שהיה מגיע לחופשה מהצבא וכולם היו מרוצים מהעוגיות וזה נשמר די הרבה זמן !!!
    ישר כוח !!!!
    ♥ ♥ ♥ :lol:

    • מדלן,תודה על התגובה
      יש לי כמה מתכונים דומים עם בצקים שונים.
      מקווה שתאהבי גם את אלה.
      בהצלחה ובכיף smile

  5. פירגה שלום
    האם עוגיות אלה טובות יותר מהמתכון שפירסמת בעבר? כי אני הכנתי את מה שפירסמת והם היו נפלאות

    תודה smile

    • ריקה תנסי גם את אלה.שם זה בצק אחר כפי שכבר כתבתי שיש מתכונים אחרים עם בצק אחר ומליות אחרות.
      שווה לנסות ולגוון.
      כמובן אם בא לך.
      smile

  6. וואוו…נראה טעים ורוצה להכין היום.
    אפשר להחליף את המרגרינה בשמן?
    תודה וסופשבוע נעים

  7. פריגה היקרה כרגיל את נושאת אותי אל הילדות והטעמים של פעם. וזה בדיוק זה
    חיבוק ענק ותודה אשה יקרה.
    נ.ב. אינני יודעת מדוע אינני מקבלת יותר לאיימל את התשובות שלך לתגובות שלי, אשמח לדעת מה ניתן לעשות על מנת לקבלן.
    שתהיה לך שבת נפלאה smile :lol:

    • עקרבית יקרה
      הבן קורא את התגובות וכנראה יגיד לי מה הבעיה כי אני ממש ממש לא מתמצאת.
      סוף שבוע נפלא גם לך smile

  8. שלום לך,
    כמו כולן גם אני חייבת לספר ולהיזכר במחוזות ילדותי (60 ++ שנים) שהתנור של פעם (מחימר ובוץ) היה בחצר. וכל נשות המושב באו ליום אפיה לבית אימי, אבי בנה פרגולה ענקית עם שלחן ענק .
    וכל אחת הגיעה עם העוגות (עוגות פירות לפי העונה, עוגות גבינה שוקולד) וכמובן חלות לשבת.
    כן זה מחזיר אותי לבית הורי , הטעמים והריחות עוברים הלאה לילדים ולנכדים של כולנו….
    כל הכבוד לך , תמשיכי בגעגועים……..

    • אסתר יקירה,אין כמו נוסטלגיה וזכרונות ילדות
      כנסי להתרפק בקטגוריה:נוסטלגיה שהכנתי
      smile

  9. הכנתי עוגיות עם הבצק הראשון
    במילוי ריבת דובדבנים ,קוקוס,שומשום ומילוי דובדבנים לעוגות וקצת גם סילאן
    יצאו רכות ופריכות מתוקות ועשירות
    למה עוד צריך לצפות?

    • שקדי היייייייי
      תודה על העדכון. בטח כבר נגמרו :|
      המלית נקראת עסיסית ונהדרת.יאמי :lol:

  10. פירגה יקרה האם יש לך מתכונים של בצקים לכרוכיות שניתן להשתמש בשמן במקום מרגרינה. משום שהמרגרינה אינה עושה לי טוב

  11. פירגה יקרה האם יש לך מתכונים של בצק פריך או שטרודלים שניתן להשתמש בשמן במקום מרגרינה משום שהמרגרינה אינה עושה לי טוב אשמח לדעת שיהיה לך יום ניפלא

    • נאוה חמדתי
      את יכולה להמיר את המרגרינה תמיד ב ח מ א ה.
      או…….
      שימי בקערה:
      מיכל שמנת חמוצה
      3/4 כוס שמן
      כף אבקת סוכר
      2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל+שקית אבקת אפיה
      תלושי היטב. תוסיפי קמח לאט לאט עד שהבצק יהיה נוח לרידוד.
      הבצק לא כ"כ גמיש כמו בצק שק"ם. לכן תוסיפי קמח רק עד שניתן ללוש היטב ובקלות.
      מתאים למאפים מתוקים או מלוחים
      למאפים מלוחים במקום אבקת סוכר תוסיפי קורט מלח.
      בהצלחה smile

  12. שלום לך פירגה…. כבר התבלבלתי, האם המתכון הזה הוא לא כמו חיתוכיות ריבה פירורים? התמונה זהה לדעתי.
    ואני רואה שלא רק אני מבקשת תחליף למרגרינה. אז את כותבת שניתן להמיר בחמאה. או שאת נותנת מתכון לבצק עם שמנת חמוצה…
    ומה עם אני רוצה פרווה ולא חלבי? אנא יעצי לי מה לעשות. :P

    אופירה :P

  13. שלום פירגה,

    זהו שאני לא רוצה שהן יצאו חלביות… sad
    והן נראות כאלו טעימות…. :P

    • ברלה ערב טוב
      אני שמה צנצנת ריבה קטנה או לפחות 5-7 כפות.
      זה הרבה וזה מתוק אז באמת שכל אחד ישים לפי מתיקותו smile

  14. פירגה השבוע חשבתי על העוגה הזאת מעניין ואין לי מתכון ,
    מזל שיש לנו אותך קבלי חיבוק ענק smile smile smile smile smile smile
    עוגה ממש קלה וטעימה אמא שלי תמיד הכינה את העוגה הזאת אבל? עכשיו כבר לא זוכרת את המתכון :twisted: :twisted:
    נשמה שלי המון תודה

  15. פירגה יקירתי -שאלה לי אלייך ,
    האם ניתן להוסיף לבצק מעט קוקוס לשפר את הטעם?או אפילו להוסיף שיכבה מעל הריבה ?
    זכור לי משהו כזה קצף של ביצים עם קוקוס ושכיבה של ריבה [ תרענני את זיכרוני ] בבקשה,
    כמה כיף להזכר בילדות :lol: :lol: :lol: :lol:
    כל היום אני באתר שלך נהנת מאוד קבלי חיבוק ענק ואוהב smile smile smile smile

  16. פירגה יקרה!
    אפיתי את העוגיות ריבה ה נ ה ד ר ו ת :lol: יצא מעולה חשוב לדעתי באמת להשתמש בריבה טובה כי היא "עושה" את העוגה השתמשתי במעדן פרי דובדבן של יד מרדכי יש בו חתיכות פרי וזה נהדר פיזרתי מעל קוקוס. בקיצור שוב הצליח לי נראה מה האורחים יגידו מחר שבת שלום :P

    • חניתה יקירתי,אני מאד אוהבת את הריבה הזו. מאד.
      תהני מהאירוח ואני מבטיחה לך שתקבלי מחמאות על החיתוכיות.
      smile

  17. שבוע טוב ולילה טוב! אפשר להקפיא? , תודה ויישר כח על המתכונים הנפלאים שלך! ושנה טובה

  18. אפיתי לחג והבאתי לאמא שלי,העוגיות קצרו התלהבות בקרב בני המשפחה ,וגם איך לא אפיתי שוב עוגת שמרים ,כולם התלהבו.
    פירגה,תודה

  19. המתכון הזה מזכיר לי את העוגיות שחמתי ז"ל היתה מכינה ,
    השמח להכין אותם,
    תודה עבור המתכון :P

  20. פעם מזמן,הכנתי עוגיות כאלה .ופעם אחת גם קצת נשרף הבצק מלמעלה.
    אחת מבנותי שמאד אהבה את העוגיות האלה אכלה מהן ונפל לה פרור
    הרימה מיד את הפרור ….ואז התברר שהיא הכניסה חרק כזה קשיח
    מאז כל פעם שרואים כאלה עוגיות נזכרים בסיפור …

להגיב על אילנה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *