d7aad7a4d795d797 d79cd799d790d7aad799 - תפוחי אדמה בקליפה בטעם גריל

תפוחי אדמה בקליפה בטעם גריל


d7aad7a4d795d797 d79cd799d790d7aad7993 - תפוחי אדמה בקליפה בטעם גרילתפוחי תפוחי אדמה בקליפה בטעם גריל
אצל הבת הגדולה שלי תמיד משהו מפתיע אותי.הפעם תפוחי האדמה האפויים בטעם גריל.
תבלין מקורמיק גריל בטעם סטיק הוא התבלין הסודי שלה.

בפיקניק עטפו אותם בניר כסף ושימו על המנגל לחימום.

מצרכים והכנה:
5 תפוחי אדמה גדולים מבושלים על קליפתם,רק עד שסכין חודרת פנימה.לבדוק אחרי 20 דקות.
מ ק ר ר י ם.
חותכים לרבעים או חתיכות די גדולות ומעבירים לתבנית ג ד ו ל ה משומנת.
להשתדל שכל התפוחים יהיו בשכבה אחת צפופה.
בכוס מערבבים:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
5 שיני שום כתושות
כף אבקת מרק עוף וכפית פפריקה מתוקה
כף תבלין מקורמיק: gril mates בטעם סטיק.
מברישים באופן שווה את תפוחי האדמה.
כדאי להניח 2 עלי רוזמרין מעל לתפוחים. אחלה ארומה.
לא לערבב , לגעת, או לכסות. אין צורך.
לאפות לפחות 40 דקות או יותר בחום 175.
התפוחים יהיו קריספיים וקלויים היטב.
תהנו

39 תגובות על “תפוחי אדמה בקליפה בטעם גריל

  1. נזכרתי…שאלה
    האם משנה אם הקליפה כלפי מעלה ?
    את מציינת שהמריחה היא עם מברשת…כיצד החלק המונח על התבנית מקבל את תיבול?
    :?

    • רוחלה,ממש לא משנה אם הקליפה למעלה ואת מברישה את כ ל ה ת פ ו ח שיקבל תיבול מלא.
      בהצלחה

  2. היי פירגה

    חן חן על המתכון אהבתי

    ולגיוון נסי לתבל בתבלין קייג'ון פשוט תבלין מנצח

    • ליאורה בקר טוב
      קודם כל אנא,רשמי את התגובה מתחת לכל התגובות כך יהיה יותר קל למצוא אותך. תודה :lol:

      את יכולה בבקשה להוסיף את שם החברה של התבלין קייג'ון והאם התבלין מתאים לעוד מתכונים?
      תודה ושבת נעימה smile

      • אינני יודעת את שם החברה של התבלין – אני קונה בחנות תבלינים אך ראיתי גם [על משקל] בחנות טעמים וכן בחנויות המתמחות בבישול

        אני משתמשת בעיקר לתפוחי אדמה ובטטות בתי משתמשת גם לעוף בתנור וזה גם כן טעים מאד

  3. פירגה שלום
    זה עתה יצאו מהתנור אין לי מילים עוד לא אכלתי כל כך טעים
    תודה לך smile

    • ריקה יקרה
      זה בדיוק מה שאנחנו חשבנו על התפוחים כשאכלנו אותם לראשונה.
      אכן, מעולים.
      שמחה שהגבת :lol: ת ו ד ה :lol:

  4. אתר מדהים!

    אני מבשלת את תפו"א במקרו בתוספת 2 כפות שמן זית, 2 כפות אבקת מרק בטעם בצל ו2 כפות רוטב צ'ילי מתוק ( של קנור ).

    מעבירה את תפוחי האדמה הרכים לתנור להשחמה – נפלא! אי אפשר להפסיק לאכול. smile

    • אילנה יקירה
      אני קוראת למתכון שרשמת חצי חצי ומכינה הרבה כל פעם בתיבול אחר.
      באמת נפלא ותודה שאת משתפת אותנו. חן חן על המחמאות לאתר.
      חיבוק ליום נפלאאאאאאא :lol:

  5. למקומריק יש סידרת תבלינים שנקראים gril mates: להמבורגר, לסטייק ולעוף. באיזה מהם השתמשת ?
    האם ניסית את המתכון עם תפוחי אדמה קטנים, כאלה שאופים עם הקליפה ?

    כל הכבוד על האתר !!!

    • תודה חגית
      אפשרי וגם ניסיתי עם תפוחי מיני אבל אני חוצה אותם לשניים על קליפתם.
      גם הכנתי עם תפוחים אדומים ונדמה לי שהבת שלי הכינה עם הלבנים
      כך שהכל הולך. smile

  6. היום הכנתי את תפוחי האדמה האלה,אצלי לא יצא אדום כמו אצלך פירגה בצילום!יצאו בהירים עם קליפה קריספית טעימה חבל על הזמן.הוספתי כנפיים בטיבול מתקתק[מצאתי באחד האתרים]מצוין ,את חייבת לנסות פירגה בשביל הנכדים זה מעולה {בעצם כל מי שיש לה ילדים ומשוטטת באתר של פירגה רישמו את המתכון} : 1 כף סילאן , 2 כפות סירופ מייפל , 1 כפית פפריקה , 1 כף סוכר חום . כל זה לק"ג כנפיים.לתבל את הכנפיים ולהשרות שעה {אני השריתי יותר זמן}.לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולאפות בחום בינוני 45 דקות,אין צורך להפוך את הכנפיים.טעים טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם,מומלץ בחום ואהבה :lol: ;) :lol: ;) :lol: ;) :lol: ;)

    • שירית,ראי בקטגוריה:עופות : מתכון שלי……פחות מתוק. כנפי הודו או עוף מתקתק יוצא מעלףףף
      תודה על חוות הדעת והמתכון.אין כמוך על ההמלצות..אני גם אנסה את שלך.
      smile

  7. אני הכנתי עם תבלין לעוף,אולי בגלל זה הם יצאו בהירים.בפעם הבאה נא לדייק יותר אם אפשר :P

  8. דבר ראשון שאני בודקת במייל כל יום הוא הפינה שלך,פורגה. תודה הל מענין וטעים. אי מילים.
    שאלתי הראשונה:איך אני שואלת אותך בלי להתיחס למתכון מסוים. סתם שאלה?
    שאלה 2:חיפשתי בהרבה מקומות את התבלין מקורמיק ,או תבלין לגריל שמתאים לתפוחי אדמה ובשום מקום לא ידעו על מה אני מדברת. בסוף נתנו לי תבלין פילדלפיה. האם הוא מתאים לתכון שלך עם ת"א למה הפילדפיה מתאים? smile smile smile smile

    • רחל תודה יקירתי
      היום ראיתי במגה את התבלין
      סדרת התבלינים של מקורמיק היא מארה"ב ונקראת מקורמיק גריל סטיק (יש עוד טעמים).
      לא הכנתי עם פילדלפיה.אולי כתוב על האריזה למה הוא מתאים smile

  9. התפוחי אדמה יצאו טעימים בטרוף….אני הוספתי מעט פפריקה מתוקה…לתת את הגוון האדום…
    האורחים ליקקו את האצבעות
    היה כדאי להתאמץ למצוא את התבלין הנ"ל
    ייש כח smile

    • רוחלה יקרה
      אני חושבת שגם הבת שלי הוסיפה פפריקה בגלל זה הצבע היפה. אוסיף גם למתכון.
      תודה ויופי שנהניתם :lol:

  10. 1.תפוחי האדמה יצאו טעימים מאוד וגם צורתם לאחר האפיה מביאה חשק לאכול ולאכול……
    2. תבלין קייג'ן שהוזכר כאן אני מכין כך:
    2כפות עלי אורגנו מיובשים
    2 כפות אבקת שום
    1 כף אבקת פלפלת חריפה
    2 כפות פפריקה
    1 כף כמון טחון
    1 כף עלי טימין מיובשים
    1 כפית פלפל שחור
    טוחנים ביחד, ושומרים בכלי אטום.
    יש גם ורסייה אחרת,נוסח ניו אורליאנס.

  11. הכנתי מתפוחי אדמה קטנים שחציתי וריככתי במיקרוגל ויצא מעולה !! נרשמה התלהבות רבה.
    הכנתי גם קציצות אפויות לפי המתכון שלך ויצא מעולה.
    תודה על המתכונים המעולים.
    יישר כוח.

    • חגית יקרה
      תודה על השיתוף וחוות הדעת הטעימה
      מאחלת לך המשך הצלחה וסוף שבוע נפלא smile
      תודה :lol:

  12. היי פירגה, כסמוי :cool: כבר הרבה זמן הגיע הזמן גם להגיב..
    אכן מתכון נהדר.
    :lol: אגב אפשר אם לא מוצאים את התבלין לסטיק גריל של מקורמיק, להתסדר נהדר גם עם תבלין הגריל שלהם להמבורגר….
    בנוסף למי שלא אוהב, כמוני , להסתבך (ולהריח) עם שיני השום :eek: להכין בתבלון עם אבקת שום ושביבי שום…
    20 דקות לבישול הראשוני לפעמים זה קצת הרבה, פשוט לשים לב שהם לא נהיים רכים…
    :idea: ולמי שמתעקש לוותר על זמן הקירור.. לחתוך לרבעים כבר לפני, אבל אז לבשל פחות זמן את הבישול הראשוני…

    טעים טעים. שנה טובה וטעימה לכולם!

    • היי שגיא
      קודם כל ברוך הבא ושמחתי שאתה באתר שלנו. כיף שהתחלת להגיב ולשתף.
      תודה גם על כל ההערות/הארות.
      שנה טובה ונפלאה והמשך טעים smile

  13. פריגה יקרה,

    מאז שנקלעתי לאתר שלך – אני נאמנה למתכונים – יישר כוח

    אני מצטרפת לבקשת הרבה ממבקרי האתר – ספר מתכונים – בטוחני שיהיה רב מכר : :lol: :lol: :lol:

    • ליליאן,האופציה של ספר לא ירדה מהפרק רק שזה כרוך בהמון הוצאות ובעיות.
      בינתיים נהנה ביחד מהאתר. תודה רבה על הפירגון והמחמאות :lol:

  14. פירגה, כתבתי לך גם תחת מתכון אחר של תפוחי אדמה.
    גם כאן, חיפשתי את התבלין הזה, כלום, אין!!! מה אני עושה,
    אני כל כך רוצה להכין את זה , ולא יכולה בלי התבלין הזה, יוווווו

    נשיקות,רותי

  15. פירגה יקרה
    שבת שלום, מה שלומך?
    רציתי לשתף אותך, סוף סוף הבת שלי מצאה את התבלין, ואני שכבר חלמתי על תפוחי האדמה לפי
    המתכון שלך, הכנתי בשישי שעבר, וגם היום, הילדים פשוט טרפו את זה, היום הבת שלי אמרה לי:
    אמא, זה מעדן!! כמה כייף לשמוע את זה, וזה בזכותך!
    תודה רבה רבה, תבורכי
    הבת שלי הלכה לשבת אצל ההורים של החבר והיא לקחה איתה את תפוחי האדמה, לא רצתה לוותר,עשתה טובה והשאירה קצת בשבילי ובשביל החייל שלי, חחח
    שבת נעימה, smile smile :lol:

    • רותי יקרה בקר טוב
      את רואה? לפעמים התבלין הקטן הוא שעושה את ההבדל.
      בגלל שהוא יקר,אני "מתקמצנת" איתו ובאמת משתפת אותו רק בסופי שבוע ואירועים מיוחדים.
      תודה לבת שלך ולחברה הקטנים שנהנו . smile

  16. פירגה יקרה,
    שבוע טוב
    תודה על התיחסותך.
    את צודקת, כמה שהתבלין הקטן עושה הבדל גדול מאוד!
    איזה ריח מתפשט בכל הבית!
    נכון, תבלין יקר, אבל לשמחתי הבת שלי אמרה לי שיש מבצע 1+1 , אמרתי לה תקחי תקחי!
    בהזדמנות אני גם רוצה להכין את המתכון האחר שנתת אבל הכנה במיקרו.

    שוב, שבוע נפלא שיהיה לך, תבורכי,נשיקות,רותי smile smile

    • רותי בקר טוב יקירתי
      תמשיכי להכין ולפרגן, תודה ויישר כח לשתינו smile
      שבוע נפלא smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *