d7a8d799d791d794 d7a7d795d7a0d7a4d799d798d795d7a8 d79cd799d79ed795d79f - קונפיטורה לימון

קונפיטורה לימון

d7a8d799d791d794 d7a7d795d7a0d7a4d799d798d795d7a8 d79cd799d79ed795d79f1 - קונפיטורה לימוןקופיטורה לימון

 

פשוטה להכנה  . טעימה ומיוחדת.

הריבה במרירות עדינה בגלל הקליפות וזה נהדר לטעמינו

למי שלא מתאים – יקלף את הלימונים.

 

מצרכים והכנה ל-600 גרם ריבה.

7 לימונים טריים ג ד ו ל י ם  צהובים  – משאירים את הקליפות

קילו סוכר

1/4 כוס מים

מקל קינמון לטעם

שומרים את הגרעינים מהלימונים

 

אופן הכנה:

משרים את הלימונים השלמים 12 שעות לפני ההכנה בקערה מלאה מים. מחליפים לפחות פעם אחת את המים.

מסננים.

חותכים את 2 קצוות הלימונים וזורקים  .

פורסים את הלימונים ע ם הקליפה מאד מאד דק וחותכים כל פרוסה לרבעים .

את החרצנים שומרים בצד

מרתיחים פעמיים ואחרי כל רתיחה שופכים את המים

מרתיחים בפעם השלישית ומשאירים בסיר רק 1/4 כוס מים (את היתר שופכים).מוסיפים קילו סוכר . בוחשים להמסת הסוכר.

את החרצנים אוספים לשקית בד סגורה או מסננת סגורה ומצרפים לסיר הבישול

החרצנים הם שעוזרים לריבה להסמיך.

מבשלים ברתיחה איטית לפחות שעה או עד שהסירופ מסמיך ומשנה לצבע חום.

חשוב מדי פעם לבחוש.

במהלך השעה הראשונה לכסות בחצי כיסוי את הסיר ובמהלך סוף הבישול להוריד מכסה.

בסוף הבישול זורקים את החרצנים , מצננים ושומרים את הריבה בצנצנת סגורה.

 

"טיפים"

1. כמות הלימונים אחרי הרתיחה השנייה=2 כוסות חתיכות לימון נטו אחרי סינון המים.

2. כמות המים בסיר ב"נגלה" השלישית והאחרונה לפני הוספת הסוכר=1/2 3 כוסות

3. הערה בונה לכל הריבות: במידה ואחרי יום  הריבה מתקשה מדי, מחזירים אותה לבישול קצר עם         

    תוספת של מעט מים ומערבבים עד לריכוך.

תהנו

 

29 תגובות על “קונפיטורה לימון

  1. שנה טובה ומאושרת לך ולכל בני המשפחה!
    שנים חיכיתי למתכון הזה, האם כך בדיוק מכינים ריבת תפוזים? מליסנדה.

    • מליסנדרה יקרה בקר אור
      לבריאות ותהני
      הנה מתכון למרמלדה תפוזים
      מצרכים:
      6 תפוזים
      2 לימונים
      מים וסוכר
      הכנה:
      מקלפים 3 תפוזים ולימון אחד וזורקים את הקליפות
      את יתר הפירות משאירים עם הקליפה
      חותכים לקוביות קטנות ושוות בגודלן
      מודדים את כמות הפרי ומוסיפים פי 1/2 1 מים
      מבשלים 30 דקות או יותר עד שהפרי שקוף והקליפה מאד רכה
      משאירים את התערובת לעמוד יום אחד
      שוב מודדים את התערובת ומוסיפים 3/4 כוס סוכר לכל כוס תערובת
      מבשלים עד נקודת ה ק ר י ש ה.
      יוצקים בעוד הריבה חמה אך לא רותחת לצנצנות חמות.
      בבקשה. smile

    • פירגה שלום אני מפרגנת לך על כל המאמץ ומשתפת את כולן במאכלים שלך
      הכנתי את ריבת הלימון והקליפות יצאו קשות למרות שהריבה מאד רכה אין לי מוזג למה, דרך אגב אני קלפתי את הקליפה הצהובה.

      תודה על תשובתך

  2. בוקר טוב פירגה,

    יש לציין שאני נהנית מאד מהמתכונים ומהאתר. מבחר עצום ומדהים. בנוגע לריבות איך אפשר לעשות ללא סוכר, באיזה תחליף סוכר ניתן להשתמש?

    תודה רבה smile

    • רחל תודה רבה על המחמאות לאתר שלי.
      אני לא מכינה ריבות ללא סוכר ועד כמה שידוע לי זה די מסובך ולא ניתן לשמור אותן מעבר ליומיים שלושה.
      תנסי לקרוא יותר ב"גוגל" כדי לקבל תשובות.
      בהצלחה smile

    • אסנת,אין לי ריבת תפוחים,אולי מישהו יקרא את הבקשה שלך ויביא מתכון לריבה
      בהצלחה smile

      • שלום וחג שמח. ריבת תפוחים שהכנתי לערב חג שיצאה מוצלחת ביותר.
        1 ק"ג תפו"ע (ערבבתי סוג חרמון וענה). לשטף לחתוך לחצי לנקות ולחתוך לשמיניות או איך שיוצא.
        לשים בסיר עם תחתית כבדה. לשפוך מעל 700 גר' סוכר ,חצי כוס מים ומקל קינמון שלם (שמוציאים בסוף הבישול). אין צורך לחכות ואפשר לבשל על אש בינונית. בערך שעה., לבחוש מידי פעם. הצבע צריך להיות בהיר ולא להגיע למצב של קרמל. 2 דקות לפני שמכבים מוסיפים 2 כפות לימון, בוחשים, ומכבים. משאירים להתקרר מספר שעות שמים בצנצנות מעוקרות יוצא שתי צנצנות רגילות. זה מחזיק תקופה של מספר חודשים במקרר.
        בהצלחה וחג שמח
        אביב.

        • אביב הי
          תודה על המתכון שנקרא נפלא ואם אכין אכין לפי המתכון שלך כמובן.
          המשך חג מתוק smile

  3. שלום פירגה וברוכה השבה
    האם אפשר להשאיר את הקליפה? לי זכורה מהבית ריבת קליפות הדרים זה אותו הדבר?
    תודה ושנה טובה בריאה וברוכה smile

    • ריקה,כתבתי להשאיר את הקליפות למעט מי שלא אוהב מריר אז יסיר אותם.
      זו לא ריבת קליפות הדרים אבל דומה.
      שנה טובה גם לך יקירתי smile

  4. פריגה בוקר טוב שמחתי כשראתי מתכון לריבת לימונים ,יש לי בחצר עץ מלא לימונים גדולים ויפים והחלטתי לנסות לעשות את הריבה והכן ניסיתי , ואני רוצה להגיד לך שמדהים הריבה יצאה טעימה מתוקה ולא להאמין שמלימון ניתן לעשות ריבה חבל שלא ניתן לתת לך לטעום. תודה על המתכון שמאפשר לי לנצל את הלימונים גם לריבה.

    • רחלי מקסימה
      תודה רבה שעדכנת את התוצאה והמבחן עבר בהצלחה.
      זה באמת משהו לא מוכר ובעיני מיוחד מאד.
      מומלץ למי שיש עץ לימונים,להכין ולהנות smile

  5. היי פירגה, יש לי עץ לימונים בחצר ובאמת חשבתי מה אפשר להכין איתם, ריבה זה רעיון מעולה! אני מחפשת מתכון לריבת בצל, יש לך אולי משהו? תודה!

  6. הכנתי את הקונפיטורה והיא אכן התקשתה מאוד. אני לא חושבת שאצליח אפילו להוציא מהצנצנת לתוך הסיר, יש עוד דרך לרכך אותה? ואם כבר, האם יש דרך עוד להמתיק אותה עכשיו? יצא לי מריר קצת.

    • מורן,כתבתי בסוף שאם מתקשה מדי צריך להוסיף מים ולהמשיך לבשל ולבחוש. תוסיפי עוד סוכר. smile

  7. שלום פירגה. הריבה יצאה טעימה אפילו עם קליפה. תודה.
    עם יש לך מתקון לריבת אגבניות שרי?
    אם כן אשמח מאוד. כי הכול שעשיתי לפי מתקונים שלך מאוד טעים. אף פעם
    לא היתי בשלנית, רק אחרי שמצאתי אתר שלך.
    :lol:

    • תודה בלה,שמחתי לשמוע שהכל טעים ומצליח לך.
      עוד לא הכנתי ריבת עגבניות :lol:

  8. פירגה שלום
    ציינת שניתן להכין ריבה גם ללא קליפה.אבל לא ציינת מהו התהליך אם זה אותו דבר כי אני השתמשתי בקליפה להכנת לימונצילו משקה.ונשארו לי המון לימונים ללא הקליפה.היתי מבקשת הסבר להכנת הריבה

    תודה מראש

    • אליס, מרתיחים את הקליפה להוצאת מרירות.

      אם אין קליפה לא צריך להשרות אלא להכין בהליך מקוצר אחרי השלב של ההשריות.

להגיב על ריקה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *