d791d799d7a8d795d7aa - לחם בירה ואגוזים

לחם בירה ואגוזים

d791d799d7a8d795d7aa2 - לחם בירה ואגוזיםלחם בירה ואגוזים- מפתיע לפיקניק

משהו מהיר לארוחת ערב גבינות וירקות
מעולה שווה ובעיקר מהיר כמו שאני אוהבת.

מתחסל בשניות.

מצרכים:
400  גרם קמח רגיל (כוס של 240 מ"ל=3 כוסות קמח רגיל)
1/2 1 שקיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2 כפות סוכר
בקבוק 330 סמ"ק בירה לבנה
3/4 כוס אגוזים גרוסים עבה

ההכנה:

בקערה עמוקה מערבבים את הקמח, אבקת האפיה הסוכר והמלח
מוסיפים בבחישה את הבירה ומערבבים לבלילה אחידה
מוסיפים את האגוזים ומערבבים שוב. יוצקים לתבנית ומקשטים בחצאי אגוזים.

אופים בתבנית אינגליש קייק מצופה בנייר אפייה משומן.
מחממים תנור מראש לחום 150 מעלות ואופים 20 דקות
מעלים את החום ל-175 ואופים עוד 20 דקות . החלק העליון מאד קריספי.
מצננים היטב לפני פריסה.

תהנו

50 תגובות על “לחם בירה ואגוזים

    • גילוש, יש המון מתכונים כאלה ב"גוגל" כולם דומים. האמת? לא כ"כ האמנתי שיכול לצאת כזה טעים.
      אכין להבא כל פעם עם שילוב של תוספות לגיוון.
      חיבוקים smile

    • פירגה (דליה ) היקרה !!
      צר לי שהרבה זמן לא כתבתי לך. קצת הייתי חולה. אבל אין יום שלא הסתכלתי במתכונים הנפלאים שלך.
      יש מתכונים שהם "מאסט" אצינו כמו- לזנייה ירקות ( פעם חלבי, פעם בשרי) שתיהן מעולות.
      עשיתי כמה עוגות ועוגיות שיצאו מדהים.
      שתהיה לך שנה טובה מאושרת ובריאה, מלאה טעמים חדשים וטובים.גמר חתימה טובה לכל משפחתך.
      והמשיכי לאהוב אותנו ולשמח אותנו. לחם הבירה הזה ייושם עוד הערב.
      בברכה חמה ידידתך עדי מקרית אתא :lol: :oops: :!:

  1. כל המתכונים שלך אצלי על השלחן.מאז שאני מקבלת עידכונים ממך הפחד מהמטבח התפוגג לו.
    שאלה קטנה במקום אגוזים מה התחליף?
    תבורכי על המאכלים שלך
    והכי חשוב שנה טובה וגמר חתימה טובה

  2. פירגה יקרה!
    כל הכבוד על המתכונים המופלאים :lol: ;) הממלאים את ביתי בריחות משכרים
    ומפנקים את בניי ביתי וחברינו במטעמים …
    ברשותי שמרים יבשים שאני שומרת בשקית אטומה בפריזר, ברצוני לדעת איך משתמשים בהם,
    אם תוכלי לפרט, אודה מקרה הלב, smile
    איילת.

    • לאיילת אהבים הנחמדה
      יש 2 קטגוריות במיוחד לשמרים האלה שיש לך בפריזר ואגב, שמרי במקרר .אין צורך בפריזר.גם לאורך חודשים ארוכים…..
      קטגוריה: מאפי שמרים
      קטגוריה: עוגות שמרים
      כל המאפים ביתיים עם ניחוחות משכרים ומוצלחים מאד.
      אנא,כנסי,בחרי אחד מהמאפים ותיעזרי בתגובות של החברים באתר.
      שנמשיך להנות ולהשתכר ממגוון המאכלים שבאתר.מי ייתן ולא ייגמר לעולם.
      שנה טובה ומבורכת בהרבה דברים ומעשים טובים וגמר חתימה טובה smile

  3. אגב עוד שלושה רעיונות מבית אימי הטובה לאפיית לחם ביתי:
    ניתן לערבב חצי קמח לבן וחצי מלא
    אפשר לאפות בתוך קופסת שימורים ארוכה גבוהה כמו קופסאות של זיתים גדולות וגבוהות,
    לפתוח את המכסה בפותחן כשצד אחד נשאר סגור ונוצרת קופסה -תבנית ללא מכסה, לשמן קלות במרגרינה את דפנות הקופסה, להניח בה כדור בצק חמים שיגיע לגובה חצי הקופסה (להשאיר מקום לתפוח לגדול ולהתפתח) ניתן לעטר את הדפנות הפנימיות בענפים עדינים של זעתר /רוזמרין/עשבי תיבול שנותנים עיטור ללחם ויוצאים כמו מן מאובן שמקשט את הככר העגולה והיפה שיוצאת. :P smile

    • רוזי
      כתבתי במתכון שכוס בנפח של240 מ"ל זה 3 כוסות קמח.
      בבקשה ואשמח לשמוע תוצאות :lol:

  4. פירגה יקרה,
    אני חדשה בבלוג שלך וכבר נהננו מכמה מתכונים נהדרים שלך.
    לגבי הלחם בירה ואגוזים רציתי לשאול- האם הכמות מספיקה לתבנית אחת של אינגליש קייק או יותר?
    אני פשוט מפחדת שהלחם יעלה יותר מדי….
    מתכננת להכין כבר היום או הכי מאוחר לסופ"ש.

    תודה לך ושנה טובה, ריקי

    • תודה רבה ריקי,מאחלת המשך טעים ובכיף.
      המתכון מתאים בול לתבנית אינגליש קייק אחת.
      לבריאות ושנה טובה smile

  5. אני מאוד אוהבת את הלחם הזה! נסי את אותו המתכון עם בירה שחורה. מתקבל לחם מעט מתקתק ומאוד טעים!

  6. שלום
    הכנתי עם קמח תופח
    יצא מצויין- שאפו
    שאלה- האם ניתן לנכין גם מקמח מלא?
    אם כן תוכלי לרשום כמויות?
    תודה
    עדי

    • עדי תודה ששיתפת.כיף שהצליח לך ונהניתם.
      לדעתי הקמח המלא לא מתאים . יצא דחוס.
      smile

  7. מתכון מוצלח , ואפשר טיפה להקל בו
    אולי זה רק אני שלקחתי בירה של קרלסברג, שטעמה קצת מריר,
    כשניסיתי עם בירה שחורה זה אכן יוצא מתקתק (אפשר להוריד טיפה בסוכר אם עושים את עם בירה שחורה)
    אם נשארים עם בירה לבנה ורוצים להפחית את הטעם של הבירה נסו את הדבר הבא, למדוד 280-300 מ"ל מהבירה, את היתר להוסיף מים פושרים (30-50 מ"ל). אם זה 50 מ"ל הלחם עולה בגובה קצת פחות…

    עם קמח מלא זה יוצא קצת "כבד", דחוס מידי.

    ד.א. אפשר לשלב יחד עם אגוסי המלך אגוזי פקאן שמשתלבים נהדר וגם גרעיני חמניה קלופים…

    תודה על עוד מתכון מוצלח!

  8. פירגה יקירתי
    איזו הצלחה הלחם הזה קצר אצלי!!!!!
    מצוין כשהוא טרי ונשאר נהדר גם ביום המחרת.
    כמו ILI גם אני תוהה אם אפשר לגוון ולהחליף את האגוזים בגרעיני חמניה למשל ( יש אצלי מי שלא אוהב אגוזים . נשמע מופרך ולא ברור איך אפשר לא לאהוב אגוזים אבל זו האמת). בהזדמנות אנסה ואדווח לך איך יצא.

    • בלהה ערב טוב
      גם אני תוהה איך אפשר להחליף אגוזים ב……למשל……
      זה מתכון ש "האגוזים" תפורים עליו.
      בכל אופן,אני בעד גיוונים וחידושים.אז תלכי על זה.
      smile

  9. הכנתי אתמול לארוחת ערב קלה עם חברים. יצא מ ע ו ל ה ! וכל כך קל להכנה! תודה. :lol:

    • שרון חמדתי
      תודה על חוות הדעת ללחם אגוזים. יופי של תגובה והמלצה חמה smile
      הכי כיף שהלחם בחוש וההכנה קלילה. :lol:

  10. היי פירגה,
    הכנתי אתמול בערב… על בסיס הלחם המצוין שלך, לחמניות עם כמה שינויים וגיוונים, להלן:
    1. הכנתי מראש שתי בלילות, בשתיהן שמתי 2 כוסות קמח רגיל+1 כוס קמח מלא.
    2. בבלילה אחת שמתי כף אחת גדושה של סוכר (במקום 2) וכיוון שלא היו לי אגוזים, או גרעינים, הוספתי חופן גדול של זיתים קצוצים וקצת פלפל שחור (אגב, זה מה שאני שמתי… אבל כמעט כל דבר הולך עם הלחם המופלא הזה: גבינות קשות, פלפלים, עשבי תיבול… כיד הדמיון הטובה).
    3. את הבלילה השנייה הכנתי כלחמניות מתקתקות: הוספתי 3 כפות סוכר (במקום ה- 2 במתכון) וזהו… (אבל אפשר גם לשים צימוקים, או חמוציות… וכמובן שאגוזים היה משדרג את כל העניין…)
    4. חילקתי לשקעים בתוך תבניות מאפינס ( יצאו 9 לחמניות מכל סוג)… על המתוקות זריתי סוכר גבישי ועל המלוחות- טיפונת שומשום.
    5. אפיתי ב-175 מעלות, כחצי שעה (כי לא זכרתי מה את כתבת :oops: אני בטוחה שאפשר לאפות על פי הוראותייך…)
    יצא מעולה, גרף מחמאות… סוף הדרך!!!
    :idea: המלצות: את הלחמניות המלוחות כיף לאכול עם גבינות, ירקות, תוספת לחביתה,או לצד מרק מחמם…
    המתוקות… אוי המתוקות…. הן נפלאות עם חמאה וריבה, חלבה… עם ממרח שוקולד.. וגם סתם כך בפני עצמן :!: .

    וזהו.. תודה על המתכון הראשוני, הוא כל כך קל וניתן לגוונו בהמון דרכים… שעה של כיף במטבח ואושר גדול בפה ובבטן!
    שיהיה שבוע נהדר smile

    • קרסניצקה חמדתי
      את 10. יופי של רעיונות ושידורגים למתכון כל כל פשוט קל ומהיר הכנה.
      אני בטוחה שהכל יוצא מעולה.
      מקווה ליישם חלק מהרעיונות שלך.
      יום נפלא עם חיבוק smile

  11. היי פירגוש..
    הרגע הלחם יצא מהתנור.
    הוא נורא התפוצץ לי למעלה למרות שהקפדתי על הוראות המתכון.שמתי באינגליש קייק חד פעמית ולדעתי זה קטן מידי..

  12. אההה נראה לי שהייתי צריכה את האינגליש קייק מהטפלון,לא החד פעמית.
    פשוט הכנתי את זה לערב צוות שיש לנו היום בעבודה.
    תודה פירגוש laugh

  13. היי פירגוש…
    לא שכחתי לשתף…הלחם נגמר בדיוק תוך דקה ורצו עוד ולא נשאר!
    עכשיו אני צריכה לחלק את המתכון ולשלוח קישור למתכון שלך לכל המעוניין.
    כרגיל,מוצלח! laugh smile ;)

    • smile לימור smile
      גם אנחנו מאד אהבנו את הלחם המיוחד הזה. קלי קלות ותוצאה מרשימה להשווצה.
      שבת שלום smile

  14. פירגה יוצא נהדר גם עם תוספת בצל מטוגן…
    הכנתי אתמול לאירוח של כמה חברים (גרמנים) וכולם מאוד התלהבו- גרמנים ובירה שילוב מנצח חחח
    הולך נהדר עם לבנה
    אנסה בעתיד כל פעם עם סוג בירה אחר.
    תודה smile

  15. שלום לכולם ובמיוחד ל"פירגה"

    המתכון של הלחם נראה נפלא. שתי שאלות: האם אפשר להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן לאפיית לחם? האם אפשר לאפות אותו במכונה לאפיית לחם?

    תודה ויום נעים

  16. ושוב חזרתי והכנתי היום, כמובן עם קמח 70% מלא, כשקיבלתי התראה קצרה מדי לאורחים עם 6 ילדים לארוחת צהריים. רק 'פישלתי' בכך שלא הכפלתי כמויות מראש. מזל שהם הביאו איתם גם פיתות… חילקתי את הכמות, חצי השארתי בלי תוספות (גם בלי אגוזים) לטובת הילדים, ולחצי השני הוספתי אגוזים, צימוקים וחמוציות. נטרף עד הטיפה האחרונה. :lol:
    חג שמח פירגה ותודה!

  17. רציתי בבקשה לשאול .

    אם מכניסים לתנור 4 תבניות אינגליש קיק כנל ביחד
    בשתי קומות … האם זמן האפייה גדול יותר .. ובכמה ..

    ובכלל בכל סוגי האפיות בתנור .. מה השינויים בזמן או בעוצמה
    כשמכניסים ביחד 2-3 תבניות בקומות מאותו סוג מאפה ?

    חוצמזה …הלחם הנל מדהים ..\\\

    • דודי,לא יודעת.אני אף פעם לא אופה כך.
      תודה ושהכל ימשיך להיות מדהים.

  18. יצא מעולה ונטרף!!!
    ראיתי תגובותייך לגבי שימוש בקמח מלא, האם ניתן להכין מקמח שיפון?
    תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *