d79ed7a8d7a7 d7a2d792d791d7a0d799d794 d797d795d79ed795d7a1d799 - מרק עגבניות עם גרגרי חומוס

מרק עגבניות עם גרגרי חומוס

d79ed7a8d7a7 d7a2d792d791d7a0d799d794 d797d795d79ed795d7a1d7992 - מרק עגבניות עם גרגרי חומוס

מרק עגבניות עם גרגרי חומוס
סיר מספר 24

בואו נקבל את פני הסתיו עם מרק חדש אדמוני ונחמד שאת ההשראה קיבלתי מתכנית טלוויזיה נחמדה.

מצרכים:
3 כפות שמן זית
קופסה 800 גרם עגבניות כתושות
2 כפות קטשופ
כף רסק עגבניות
3 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
תפוח אדמה מקולף מבושל ומעוך
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 כפות סוכר
פלפל שחור ומלח
2 כפות אבקת מרק עוף או כף חוויאג' למרק
מים
3 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (2 כוסות למרק וכוס אחת להגשה)
1/2 כוס אטריות קטנות מכל סוג שיש בבית- מבושלות
לקישוט:
אורגנו+פפריקהמתוקה+פלפל שחור

אופן הכנה:
מטגנים ב-3 כפות השמן את הבצל ומזהיבים
מוסיפים את השום ובוחשים
מוסיפים את העגבניות הטריות ומערבבים ביחד דקה
מוסיפים את יתר המרכיבים למעט החומוס והאטריות
ממלאים את הסיר 3/4 מגובהו במים ומרתיחים
מבשלים כ-20 דקות על הלהבה הכי קטנה
מוסיפים 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
מבלנדרים הכל עם מוט חשמלי
מחזירים לאש לדקותיים על להבה קטנה ומוסיפים את כוס החומוס שנשארה ואת האטריות המבושלות.
טועמים ומשבחים טעמים.
מגישים חם מקושט באורגנו,פפריקה ופלפל שחור.
תהנו

23 תגובות על “מרק עגבניות עם גרגרי חומוס

  1. פירגה שלום

    האם אפשר להשתמש בגרגרי חומוס קפואים של סנפרוסט, ואם כן, האם צריך לבשל אותם לפני המעיכה בבלנדר?

    ובהזדמנות זו תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך!

    • הי תמר
      את מתכוונת לסנפרוסט? עדיף לבדוק שהם ממש רכים לאכילה ואם לא,לרכך אותם מספר דקות נוספות במיקרו או בסיר עם מים רותחים.
      תודה וחן חן על מחמאותייך.נכנסו הישר לליבי ;)

  2. בוקר אור לך פירגה היקרה, כל בוקר שאני מתעוררת ישר פותחת את המייל, לראות איזה מתכון טעים את מציעה לנו היום.

    תודה לך על הכל, גמר חתימה טובה, ושנה טובה ובריאה לכל עם ישראל, ממני ללה וקסמן,

    יישר כח פירגה. smile

  3. פירגה המון תודה
    וזו הבמה להודות לך ההדרכה ועל היחס החם
    על המתכונים המיוחדים שלך
    בסוכות אני מאחרת חברים קרובים מאוד
    והמרק הזה יהיה חלק מהמאכלים
    שתהיי גמר חתימה טובה smile

    • תודה ענת הכיף והעונג הדדי בהחלט
      מקווה שהמרק יערב לכם כמו שלנו
      מאחלת גמר חתימה טובה smile

  4. רונית בקר אור לך
    אין לי מושג איך לבשל בסיר כזה כי אין לי ולא ניסיתי.
    כדאי להציץ ב"גוגל" או בפורומי האוכל השונים
    גמר חתימה טובה לך ולכל המשפחה smile

  5. פירגה שלום, איך אפשר לבשל גרגירי חומוס רגילים (לא משומרים ולא קפואים) בזמן הקצר ביותר? ומה לגבי ההשרייה שלהם?

    • מיכל,שימי שקית גרגרים בסיר גדול עם מים +1/2 כפית אבקת סודה לשתיה.
      לא לסגור עם המכסה שלא יגלוש. שימי לב בזמן הרתיחה שלא יגלוש.
      תבשלי על להבה קטנה עד לריכוך.

      "טיפ" לפעם הבאה…..
      תשרי קילו גרגרי חומוס לילה שלם
      למחרת תבשלי עד לריכוך. רק במים.
      תחלקי בשקיות נילון קטנות ושמרי בפריזר.
      כך יהיה לך תמיד גרגרי חומוס לסלט חומוס ולבישולים.
      יום נעים smile

  6. תודה לך פירגה ,
    אחלה מרק עגבניות ובנוסף חומוס שזה מצוין לארוחה מפסקת
    תודה לך שוב מכל הלב
    גמר חתימה טובה לך ולכל משפחתך. :lol:

  7. הוכן הערב לארוחה חגיגית
    מה אגיד ומה אומר
    פשוט צפיחית
    בהחלט יכול לפאר כל מסעדה איכותית

    • שקדי יקר
      צפיחית בעגבניות.חהחהחהחה
      שמחה כל כך שאהבתם ותודה על הפירגון :lol:

  8. שבת שלום לפירגה!
    המרק עגבניות ניראה טעים מאד ועכשיו שאנו נכנסים לימים קרים יותר זה יהיה יותר טעים. אני מכינה אותו יחד עם מיץ עגבניות של ספרינג 100% ומוסיפה גם עלי סלרי + שורש פטרוזיליה וגם 2 גזרים חתוכים .(המתכון של אימי היקרה) האם אפשר להוסיף בנוסף למה שכתוב במתכון גם את המיץ או שזה מיותר ומה עם הירק האם זה ניתן ? תודה לך !ושבת שלום ומבורך! :idea: :? smile :!:

    • שילה הי
      אני מציעה שתכיני את המרק של אמא ואת המרק שלי כל אחד כמו שהוא.
      גם תרוויחי 2 סוגי מרק. מה אומרת?
      שבת שלום smile

  9. בוקר טוב פירגה

    הכנתי את המרק אתמול בערב (כמו שהצעת, גם אני מחזיקה חומוס מבושל בפריזר), והוא יצא ממש נהדר :!:
    עשיר וסמיך – ארוחה שלמה, כמו שאני אוהבת.
    מומלץ

    • וויני יקרה תודה
      אני מאד גאה בסדרת המרקים שלי. אוהבת מרקים מאד מאד.
      תודה על התגובה הטעימה smile

  10. בוקר טוב פירגה,
    זה נראה אחלה מרק! אם אני רוצה לעשות אותו רק מעגבניות אמיתיות טריות (לא מקופסא, יש לי עגבניות בשלות מאוד בבית) האם זה יעבוד לדעתך? ויש לך מושג כמה עגבניות בערך צריך נוסף על השלוש שבמתכון המקורי?
    תודה!

  11. כמעט שכחתי לכתוב איך יצא.
    אז ככה, שמתי שמונה עגבניות טריות וקופסא אחת של 400 גר' עגבניות מרוסקות.
    נזלל עד הטיפה האחרונה!!
    תודה!

    • הי שרונה,אני מאד אוהבת את המרק הזה.שילוב קטלני ומיוחד החומוס והעגבניה.
      תודה שחזרת לשתף,תמשיכי להכין מטעמים ולהנות. smile

להגיב על shila לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *