d7aad79ed7a8 d791d7a4d799d7a6d795d797d799d79d - נקניק תמרים ופיצוחים קלויים

נקניק תמרים ופיצוחים קלויים

 

d7aad79ed7a8d799d79d d7a4d799d7a6d795d7972 1 - נקניק תמרים ופיצוחים קלויים

קיבלתי מתכון נחמד לנקניק תמרים .לא הוספתי את החמאה והוספתי עוד קצת גודיס.

מצרכים:
חבילה תמרים במארז ואקום 500 גרם
לשים בקערה ולהרחיק חרצנים "טועים" שלפעמים נשכחים בפנים.

לבשל את התמרים בסיר עם 1/2 כוס מים תוך כדי ערבוב עד שיתקבל גוש עיסתי וסמיך.    לקרר.
שמים על מחבת גדולה לקלייה:
100 גרם פיסטוק
100 גרם שקדים מולבנים
100 גרם אגוזים לוז
הוספתי עוד כוס אגוזי מלך וקשיו
לקלות בבחישה עד שיהיו קריספיים(לא לשרוף)
להוסיף כוס שומשום
להוסיף גם 5 כפות דבש או ממרח אחר, מעט קינמון,קורט אגוז מוסקט,אפשר ג'ינג'ר .

לערבב הכל לגוש עיסתי.
כדאי לטעום ולהוסיף סוכר לפי הצורך.
לחלק ל-3 גושים.
לגלגל כל גוש לנקניק.
אפשר לפזר שומשום ולגלגל את הנקניק על השומשום.
לעטוף בניילונית ולשמור במקפיא.
להגיש פרוסות בתוך ספלוני ניר.
תהנו

50 תגובות על “נקניק תמרים ופיצוחים קלויים

    • אילניתוש,משונה איך שבאה לי התמונה.צילמתי רגיל ויצאה משו משו….גודל מלא. לא יודעת לשחזר מה עשיתי.חהחהחהחהחה
      מחר אצלם עוד תמונות של הנקניק בתקווה שיצאו יפות.
      תודה smile

  1. ערב טוב פירגה

    יש לי כאלה שניים בפריזר :P
    הכנתי בתחילת השבוע. רק שהכנתי עם ביצה, ובמקום כל האגוזים והשקדים שמתי הפעם פיצפוצי אורז
    אני ציפיתי בקוקוס
    שחותכים לפרוסות זה נראה מאד יפה, והטעם מאד מזכיר טעם של שוקולד
    אני מאד אוהבת את זה, וזה גם נחמד להגיש לאורחים
    ממש יאמיייייייי

    • ויני ערב טוב
      צודקת,אין ספור מתכונים לנקניק הזה וניתן לשדרגו במגוון טעמים וצבעים .
      כיף שיש ממתק בפריזר בשלוף להמתיק את החיים למשפחה ולאורחים :lol:

  2. פעם הבאה (שזה בטוח בקרוב מאד) ניראה שאני אכין כמו שהכנת – עם פיסטוקים, אגוזים ושקדים.
    ראשית אני אוהבת לגוון, שנית – זה נשמע מבטיח מאד

    שיהיה לך ולכל משפחתך חג סוכות שמח
    המון אהבה
    וויני

    • מה דעתך להכניס ממש מעט דובדבנים מסוכרים שיהיה גם צבע אדום?
      אפשר גם משמש מיובש לצבע צהוב אבל צריך ממש רק נגיעות קטנות שלא ישתלט.
      או כמה שוקולדצ'יפס לבן?
      כיף שיש משהו מפתיע במקפיא.
      חמדתי הנהדרת,אוהבת אותך smile חיבוק לילה טוב

  3. מתכון מהמוכרים, אצלנו הוא מככב תמיד בפורים, במשלוח המנות – זה תמיד ה"הום-מייד" המוצלח והטוב.

    אפשר בתערובת לשלב גם מהדברים הבאים: בוטנים (קלופים כמובן), פצפוצי אורז או קורנפלקס (לא צריך להוסיף אותו למחבת…)
    אני בד"כ לא מוסיף סוכר… מתוק גם ככה
    ולציפוי גוונו לכם נקניק אחד עם שומשום, נקניק אחד עם קוקוס…

    טעים מאוד

  4. זה נראה נהדר,

    וזה גם לא מסוג ה 'חטאים המתוקים'- כי אין פה קמח, ואין מרגרינה… :cool:

    האם זה יהיה טעים להכניס לתערובת גרנולה?… :?

    • לכולם כולם…….
      תודה על התגובות החמות והמלהיבות.
      תכינו ותוסיפו מה שבא לכם שיהיה צבעוני ועליז.
      תודה רבה וסוף שבוע נפלא
      חג שמח smile

  5. כבר הדפסתי וינוסה בקרוב
    התמונה מהממת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    תודה לך וחג שמח.
    אילנה smile smile smile

  6. גם מרשים להגשה וגם טעים. אין צורך להוסיף סוכר ואין צורך להוסיף חמאה.עשיתי את המתכון בדיוק
    כפי שהמלצת והוא פשוט מעולה.תודה.אסתר :lol:

    • אסתר יקירה smile תודה
      איזה כיף שהנקניק הזה בפריזר ואפשר מדי פעם להמתיק לנו את החיים איתו :lol:
      נפלא שהגבת :!:

  7. פריגה חג שמח יקירתי

    את פשוט הורססססססת אותנו אם המתכונים המתכונים המלוחים וכל הבישולים
    הטעמים , כל מטעם זה ללקק את האצבעות.

    קיבלתי תשבוחות על הממתק הזה…….

    אין צורך לשנות כלום או להוסיף דברים ככה כמו שזה

    יישר כח!!

  8. עשיתם לי חשק (אפשר להרחיב את כמות רובריקת תגובות אחרונות? :oops: )

    אפשר הסבר איך ליצור את הנקניק? מגלגלים את זה כמו בצק?
    הקלייה על מחבת נעשית עם שמן?

    • ברבורית יקרה

      תגלגלי כמו שאת מכינה ומגלגלת נקניק שוקולד על ניר אפיה או ניילונית.תשימי את הגוש לאורך ותגלגלי עם הניר
      תיעזרי עם הניר להכין את צורת הנקניק. למתוח לצדדים ולגלגל.

      אם את רוצה עם ציפוי השומשום שזה מוסיף המון, פזרי קודם את השומשום וגלגלי בעזרת הנילון smile
      אפשר לפזר את השומשום לפני ההגשה ואז לא לקלות אותו.

      את הפיצוחים את יכולה לקלות בתבנית בתנור חם וכל הזמן לערבב. שומשום נשרף מהר אז להוסיף אותו בסוף או לטגן אותו על מחבת בלי שמן כמה שניות תוך כדי ערבוב.
      smile

  9. קניתי את הפיצוחים
    משום מה לא מצאתי בכל מקום את התמרים בואקום….אפשר רגיל על משקל?

    אגב, ראיתי שני סוגי שומשום
    שומשום לבן
    ושומשום מלא
    מה ההבדל? והאם שומשום מלא מצריך הוראות אחרות?

    • ברבורית נחמדית
      את המתכון הזה מכינים עם התמרים בואקום.
      תבררי בשוק/מעדניות/ במשרד בסופר תשאלי את המנהלת…….בכל סופר יש להשיג את התמרים בואקום.
      שומשום רגיל הכי פושטי.
      לבריאות ;)

  10. הצלחתי :!:

    או שאני מקנאה בתמונה שלך, או שאני לא יודעת לגלגל כמו שצריך laugh

    העיקר יצא טעים smile

    • חהחהחהחה ברבורה,כמה שאת מצחיקה.
      קחי פשוט גוש ותגלגלי לנקניק. אין שום "טכניקה"
      אולי הנקניק שלי "שמן יותר" ואז רואים את הפיצוחים יותר ברור.
      הרגת אותי….את מצחיקה. לילה טוב. smile

    • ברבורית יקירתי,אוהבת נקניק "רושם"????
      תכיני מכל העיסה נקניק אחד גדול שמן והורס. את כבר תראי לבד את התוצאה המרהיבה והצבעונית.
      הולך?????

  11. כל טוב הארץ בביס אחד.
    כל מי שטעם עשה מ…… ממש טעים.
    אני גם חושבת שהחמאה מיותרת, אשמור את המתכון גם לארועים מיוחדים.

  12. פירגה נישמתי מה עוד ניתן לבקש תגידי smile
    יש לנו אותך לא צריך יותר כלום smile smile
    מתכון ניפלא -אהבתי יש את כל הדברים הטובים -ממש בריאות ,
    שבת שלום וכיפית קבלי חיבוק ענקקקקקקקקקקקקקקקקקקק smile

    • לאה יקירתי
      כשלומדים להכיר את האתר שלי והקטגוריות שלו רואים באמת שיש באתר הכל מכל ולא צריך לחפש רחוק.חהחהחהחהחהחה
      תהני חמודה smile

  13. חג שמח פירגה היקרה:P
    הכנתי אתמול לארוחת חג למי שלא אוהב עוגות דבש ועדיין רוצה להרגיש מתוק עם הקפה.
    הורדתי חלק מהפיצוחים כי כאב לי הלב על הקלוריות המטורפות פה.
    יצא מעולה. יש בזה משהו קליל שכולם נדלקים ונהנים ביחוד בסוף הארוחה כשלאף אחד אין מקום בבטן לכלום. :lol:
    חיבוקים smile

  14. היי פירגה, האם להוסיף למחבט את השומשום והדבש ולקלות או בתום קליית הפיסטוקים, השקדים והאגוזים לכבות את האש ולהוסיף את השומשום והדבש ?

  15. ראיתי את התוצאה אצל השכנה ונראה מדהים.יש לי שאלה לגבי הקליה כמה זמן לקלות? ואם בצנור כמה זמן ואיזה חום?תודה מראש

  16. הי, האם אפשר להשתמש בממרח תמרים במקום?
    נראה לי יותר קל….
    תודה

    • נעמי,לבשל עם מים עד שיתקבל גוש עיסתי סמיך. להתחיל עם 1/2 כוס מים וכל הזמן לערבב.

  17. הכנתי את המתכון ושמתי במקפיא. כמה זמן זה יכול להיות במקפיא?והאם צריך להפשיר לפני ההגשה, אם כן כמה זמן?

  18. הצליח לי גם אבל יצאו רק 2 נקניקים – בינוני וקטן ועשיתי את הכמות של המצרכים המומלצת פה… כמו"כ כשחתכתי לא יצא לי יפה כמו שלך.. ;)
    לא רואים את הצבעים של הפיסטוקים…

להגיב על שגיא לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *