הכל התחיל משקית בוטנים מטוגנים ועוד שקית של חמוציות אדמדמות ונאות
שהוצאו מסל הקניות והמשיך לכיוון החיטה שכבר היתה מוכנה ומזומנה .
ופה בא לי לעשות "שידך" בין כולם . הוספתי,קצצתי, ערבבתי,טעמתי שיפרתי
והיה כי טוב. הצליח השידוך ובא לקיבתנו בשלום ובעיקר בהנאה.
מצרכים בקערה:
3 כוסות כרוב לבן חתוך רצועות דקיקות
3 כוסות חיטה מרוככת (זוכרים את השיטה לריכוך חיטה בתרמוס?)
1 גזר מגורר גס
1/2 כוס בוטנים מטוגנים מלוחים
1/2 כוס חמוציות מתקתקות
כף שמן קנולה
1/2 1 כפות סוכר חום
1/2 1 כפות מיץ לימון
טיפטיפה מלח
אחרי עירבוב ושידרוג טעמים תחליטו אתם אם להוסיף עוד בוטנים,עוד חמוציות
ואולי עוד הפתעות??
תהנו
פירגה את פשוט מדהימה.מחכה כל יום למייל שלך.נשיקות ושבת שלום,שרון,פלורידה :lol: :lol:
שרון, תודה יפתי ובהחלט אמשיך לרענן ולהתרענן ביחד אתכם ;)

נשיקות ושבת נפלאה
איזה סוג חיטה? גרה בארה"ב ולא יודעת מה זה…. איך זה נקרא באנגלית?
מיכל הי, ראי פה:
https://www.google.co.il/search?q=500+%D7%92%D7%A8%D7%9D+%D7%97%D7%99%D7%98%D7%94&sa=X&espv=2&biw=1600&bih=775&tbm=isch&imgil=4a9QPl5nST6nyM%253A%253BZ0tJWJV150BdJM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.tasigli.com%25252Fshop-2%25252F%25252525D7%252525259E%25252525D7%2525252596%25252525D7%2525252595%25252525D7%252525259F-%25252525D7%2525252595%25252525D7%252525259E%25252525D7%25252525A9%25252525D7%25252525A7%25252525D7%2525252590%25252525D7%2525252595%25252525D7%25252525AA%25252F%25252525D7%2525252597%25252525D7%2525252599%25252525D7%2525252598%25252525D7%2525252594-%25252525D7%25252525A1%25252525D7%2525252595%25252525D7%2525252592%25252525D7%25252525AA-500-%25252525D7%2525252592%25252525D7%25252525A8%25252525D7%252525259D%25252F%25253Flang%2525253Dhe&source=iu&pf=m&fir=4a9QPl5nST6nyM%253A%252CZ0tJWJV150BdJM%252C_&ved=0CDkQyjdqFQoTCM6jhvG4kcgCFQK_FAodinQMjQ&ei=cNoEVs6rKIL-UorpsegI&usg=__m1AgcKZflCDHEQy7N1xniKHeF7E%3D#imgrc=4a9QPl5nST6nyM%3A&usg=__m1AgcKZflCDHEQy7N1xniKHeF7E%3D
זה נשמע מעולה …מהי שיטת הריכוך בתרמוס?
סמדר-תרמוס
שמים בתרמוס ג ד ו ל 2 כוסות חיטה יבשה מהשקית
ממלאים את התרמוס במים ר ו ת ח י ם עד למעלה פוקקים היטב
מחכים מינימום 3 שעות
מסננים שמים בשקית או כלי סגור ושומרים במקפיא לשעת הצורך
(אין צורך להמשיך בבישול -החיטה מוכנה לכל רעיון)
בבקשה
האם שיטת הריכוך מתאימה גם לבורגול?
עדית, משרים במים חמים ובודקים אחרי חצי שעה.מסננים וזהו….
השריית בורגול במים קרים צריך כשעתיים.
כשאני מכינה מג'דרה עדשים+בורגול אני מבשלת את העדשים ולקראת הסוף מכניסה את הבורגול לחצי שעה וזהו……
בשבת היו לי אורחים ובין הסלטים הרבים היה גם סלט החיטה, אך במקום הסוכר שמתי פלפל שחור.
הבשלנית בחבורה ביקשה את המתכון.
תודה פירגה.
אילת מעולה . תודה על השיתוף וכיף שהיה לכם טעים
מאוד מאוד טעים ומומלץ.
מוריה תודה על ההמלצה חמודה
שלום פירגה
ראשית – האתר נפלא, בכל פעם שאני צריכה מתכון אני קודם כל נכנסת לאתר כדי לחפש ואני תמיד מוצאת מתכון נהדר ממצרכים שתמיד נמצאים מתחת ליד, ניסיתי מספר מתכונים והם תמיד מוצלחים מאוד.
רציתי לדעת אם ניתן להחליף את החיטה במשהו אחר כמו – בורגול או קינואה, אני לא כל כך אוהבת חיטה…
תודה
חגית.
חגית ערב טו ב
תודה על הפירגון והמחמאות לאתר.
הייתי הולכת על בורגול.
בהצלחה
זה פשוט קל ונהדר!!!
בקדשר לשיטת הטרמוס…. נמיסיתי אותה עם כל מיני…. אבל עם גרגרי חומוס הטרמוס היה מאד קשה לםתוח. זנ היה כאילו הוא סגור על ווקום.
גם לך זה קרה?
תודה רבה לך
סבתממי :lol:
תודה סבתא

כנראה שאסור עם חומוס.
יופי שאת מיישמת את "פטנט" הטרמוס.
מה זאת אומרת בוטנים מטוגנים? ככה קונים אותם?
שרית,תשאלי בסופר ויביאו לך
עשיתי אומנם ללא בוטנים, כי לא היה לי, אבל במקום שמתי אגוזים מסוכרים.
יצא ממש טעים.
תודה על עוד מתכון מוצלח וטעים.
:P :lol:
הדס,אולי אפילו יצא יותר טעים עם אגוז מסוכר.
יופי ששיתפת ועידכנת
תודה
הכנתי לחג, תשמעי הסלט לקח בגדול!! לא היה אחד שלא אהב, והפטנט עם התרמוס בכלל גאוני
ואואואואווו את מקסימה
בת שלום
יעל,עשית לי את היום
ש
פירגה שלום.
את הסלט הזה האורחים שלי מאוד אהבו הכנתי כמות וזה נעלם.
מאוד אהבנו את מיזוג הטעמים.
תודה לך על הרעיון הניפלא.
שיר,אהבתי את התגובה שהאורחים אהבו את המיזוג בסלט. היו לי חששות שלא תתחברו אליו.
באמת שמחתי לקרוא את התגובה הזו.
באהבה.
הכנתי לחג סלט מצויין.
האם אפשר לעשות את הסלט ללא החיטה? או האם יש תחליף אחר?
לגבי הבוטנים? כך קונים אותם, או שיש צורך לטגנם עם מלח?
תודה מראש
נשמע טוב
זה סלט חיטה. יש מגוון סלטי כרוב באתר . תרשמי את המילה כרוב ותקבלי שלל מתכונים שמכילים כרוב,או שתרשמי את המילים: סלט כרוב.
את הבוטנים אני קונה בקופסה כבר קלויים,אבל את יכולה פשוט לקלות עם מלח.
איך אפשר לרכך חיטה למי שאין תרמוס?
תשרי לילה שלם ותבשלי עד שתתרכך.
הי פירגה, שבת שלום.
אני מתכננת את הסלט הזה למחר בצהריים. כדי לקצר טווחים הכנתי את החיטה היום, האם זה בסדר? לאחסן אותה במקרר? כמה זמן מראש ניתן להכין את הסלט כולו?
עשית מצויין.תכיני 4-6 שעות מראש שיתפוס טעמים.
בהצלחה ותהנו
תודה! אני יעדכן…
סלט מעולה! הכנתי אותו כבר פעמיים, עם פקאן מסוכר, נרשמה התלהבות גדולה.
טלי, נהדר.
המשך ערב נפלא וטעים.
האם יש צורך לשטוף את החיטה לאחר ההשריה בתרמוס או שרק לסנן?
זה לא משנה את התוצאה.איך שרגילים.
בהצלחה.
בישלתי את החיטה (שכחתי להשרות לילה קודם). האם זה משנה?..
ללא השריה,הבישול ארוך עד לריכוך מלא. אולי תצטרכי להוסיף במשך הבישול נוזלים.
שלום פירגה.
בשבת הוזמנו לחברים והבאתי את הסלט הזה.
הייתה לו הצלחה רבה.. מאוד טעים ומומלץ.
תודה ניבה.
ניבה,בחירה מעולה.
המתכון באמת מוצלח ואני שמחה שכולם נהנו.
חיבוק והמשך יום נפלא.
היי פירגה
כמה חיטה צריך לשים במים כדי שיצאו 3 כוסות חיטה מרוככת ,יש לך מושג ?
תודה מראש :lol:
רוניתי,שימי חצי,אבל אני לא בטוחה.