d7a9d798d7a8d795d793d79c d79ed7aad795d7a7 - מגולגלות גלילות חלבה קינמון

מגולגלות גלילות חלבה קינמון

d7a9d798d7a8d795d793d79c d79ed7aad795d7a7 - מגולגלות גלילות חלבה קינמוןגלילות מגולגלות חלבה קינמון
הגלילות שמגלגלות את כולם
מפה לאוזן הלאה המתכון
אמממממממממממממ יהיה לשבת?
אפשר להקפיא או לשמור במקרר.

לבצק:
200 גרם חמאה/מרגרינה ר כ ה
מיכל שמנת חמוצה+מעורבבת עם 2 כפות סוכר
1/2 2 כוסות קמח מנופה ל ל א אבקת אפיה ולהכין עוד קמח לזמן לישה
ללוש לבצק עדין ורך. להוסיף קמח כמה שנכנס עד שהבצק לא יהיה דביק
לחלק ל-4 כ ד ו ר י ם ש ו ו י ם.
כל חלק לרדד על משטח מקומח לעלה מלבני

מלית חלבה:
400 גרם חלבה
מיכל ממרח קינמון או כל ממרח אחר (של פוליבה או אחר)המלצה למרוח בממרח תפוח+קינמון של פוליבה.
למרוח את העלים בממרח ולפזר על כל העלה חלבה ,אפשר להוסיף אגוזים וצימוקים,לקום ושוקולדצ'יפס ומה שרוצים.
לגלגל דק ולהדק לגלילה
להניח את הגלילה בתבנית עגולה מהדופן החיצוני בצורת עיגול
וככה לגלגל את כולן ו ל ח ב ר אחת אחרי השנייה שבלול בתוך שבלול

 עד שהתבנית תתמלא במגולגלות שבלוליות.
לסמן חתכים קטנים של 1 ס"מ לפני האפיה
ולאפות בחום 175 כ-25 דקות או עד שישחים.
להוציא ולקרר אפשר לבזוק אבקת סוכר.
לנגוס ולספר…….

תהנו

74 תגובות על “מגולגלות גלילות חלבה קינמון

    • פירגה בוקר טוב

      ראשית רציתי להודות על האתר הנפלא גילית אותו במקרה דרך חברה ומאז אין יום חוץ משבת שאני לא נכנסת אליו, הבוקר בעלי ביקש שאולי השבת אכין כאלה גלילות ולשמחתי פתאום גם ראיתי את המתכון.
      ישר כח
      ליאת

      • ליאת בקר טוב חמודה
        ברוכה הבאה לאתרינו הביתי והחמים
        הגלילות נהדרות ותכיני כמו שכתבתי בלי אבקת אפיה. יוצא קריספי ונהדר.
        smile

  1. וואוווווווו פירגה זה נראה טוב

    אי אפשר לעמוד בקצב שלך!
    זה נראה מעולה, וינוסה מאד בקרוב.

    לנטלי – סיכויים טובים שגם אני אכין את זה פרווה, ואני אחליף במקרה הזה לשמנת מתוקה.
    לפעמים אני מחליפה שמנת חמוצה במעדן סויה בטעם וניל אבל משום מה קשה להשיג אותו בשבועות האחרונים.

  2. פירגה ערב טוב
    אלה סוג העוגיות האהובות עלי ביותר!!
    שאלה בבקשה, אני מאוד אוהבת צבע באוכל,(גם מאפים וגם אוכל בכלל)
    הדבר היחיד שנכנס אלי למטבח בצבע בהיר זה אורז לבן …
    אני אופה עוגיות ועוגות עד שזה ממש מקבל צבע שחום ויפה
    לא אוהבת עוגיות לבנות חסרות צבע בכל מאפה, פריך, שמרים …
    כאן רואים בתמונה שיש לעוגיות צבע נהדר, איך את מצליחה להגיע להשחמה כזאת?
    בבצק אין ביצים ויש מעט מאוד סוכר יחסית
    וגם אין מריחה בביצה מלמעלה
    אז… תגלי לי את הסוד… בבקשה, חייבת לדעת !
    תודה רבה

      • זהו, אני הכתרתי אותך ל "מלכת המטבח" !!
        העוגיות יצאו מ ע ו ל ה !!!!!!
        והצבע, בדיוק כמו שאני אוהבת, שחום ופריך !!
        עשיתי בדיוק כמו שאמרת , עוד 5 דקות אפיה
        וואו, פירגה, עשית לי את השבת !!
        מיליון תודות ! את אלופה ! המתכון פשוט נ ה ד ר
        אני אפיתי עוגיות בודדות ולא רולדות ומילאתי במה שהיה לי בבית
        ריבה, ממרח תמרים, שוקולד,
        פיזרתי למעלה קנמון, אגוזים , שומשום, קוקוס יצא פשוט נ פ ל א !!!
        עכשיו צריך רק להתאפק לא לאכול יותר מידי……………………………..

        • ואואואוווו ואי ואי ואי איריס
          זה נקרא פצצות של טעמים וחישוקים.
          תהנו ותפרגני לעצמך,בכיף.
          עדכון כלבבי smile smile smile

  3. היי .מה אפשר למרוח במקום ממרח קינמון?לא ראיתי כזה ממרח כאן בפלורידה(החלבה נשארת במתכון).
    לילה טוב
    נשיקות,שרון פלורידה

    • בכל סופר יש המון ממרחים מוכנים באזור של מדפי האפיה. (לא סירופ)
      יש מגוון ממרחי חלבה משולבים .
      הכל הולך. הכל טעים. תתאימו לכם מה שאתם רוצים
      בהצלחה ותהנו smile

  4. פירגה בוקר נפלא כמו המאפים שלך
    שאלה לי אליך האם אפשר לדעתך להשתמש בריבת פובידל ולפזר אגוזים או פרורים? או לא לפזר בגלל שו דבר?
    תודה smile

  5. פירגה יקירתי,

    אכפת לך לצלם את ממרח הקינמון של פוליבה ולהעלות כאן באתר, רוצה לראות איך הוא נראה על מנת לקרוא את זה,,, והמגולגלות האלה גורמות לי לגלגולים בבטן אמממממממממממממממממ נראה נפלא וטעים, מתה כבר להכין….

    ליאתי

  6. בוקר טוב. יש לי שתי שאלות :1. האם ממרח חלבה או חלבה מפוררת מה עדיף
    2. איזה גודל תבנית עגולה לכמות הנ"ל

    תודה,ינוסה בקרוב

    • שושי
      לא ממרח חלבה יש מספיק מהממרח של הקינמון.לפזר חלבה .
      הכי טוב להכין בתבנית הגדולה של התנור ואז את לא צריכה להילחץ לגבי הגודל המיוחד אם יספיק או לא.
      תכיני את הכרוכיות ותערכי אותן זו בזו כמו בתמונה
      את יכולה להכין על 3 ניירות אפיה ואז תוכלי להעביר את כל הזר לצלחת הגשה יפה.
      תהנו smile

  7. ממממ…יאמי, נראה מעולה

    האם יש אפשרות להחליף את הקמח לקמח תופח מלא?????
    בעלי קנה אותו בטעות ואינני יודעת מה אפשר להכין ממנו……

  8. וואי פירגה ניראה נ ה ד ר !
    חייבת לנסות. בטח לאכול את העוגיות ליד כוס תה עם נענע חבל על הזמן..

  9. פריגוש
    איזה יופי איזה פאר ממש עושה לי חשק
    עבר למחברת המתכונים שלי כמובן וינוסה בקרוב מאוד
    smile

  10. פירגה היקרה, רק לברכך, אין מילים פשוט נפלא. המשיכי להכין לנו מתכונים נפלאים .
    רותי פרנקו :lol:

    • רותי יקירה
      אני אמשיך ועוד איך,כי זה אושר ותרפיה בשבילי לשתף אתכם ולראות כמה שאתם נהנים
      תודה smile

    • דליוש אילניתוש חמודה,היום אני אבקש מהבן שלי שיצרף אותך לבלוגים מועדפים אצלי באתר. כן,גם את זה הבן עושה,כי אני לא יודעת. כיף שיש לי את הילד המקסים הזה שלקח על אחריותו לנהל את האתר.
      הבלוג החדש שלך משהו משהו והכל טעים לי.את מקסימה ותמשיכי כך.יישר כח
      נשיקות smile

  11. שלום, איך זה נראה טעים…. :P

    אז במקום שמנת חמוצה עדיף שמנת פרווה (כמו ריצ') או מיץ תפוזים? מה עדיף , פירגה?

    • אופירה ערב טוב
      עדיף שמנת ריץ' 3/4 מיכל או שלם ואז יש להוסיף קמח בזמן לישה עד שהבצק מוכן
      בהצלחה smile

  12. פירגה שלום
    הכנתי את העוגיות הבצק מדהים, קל מאד לעיבוד שיטחתי אותו דק מאד , העוגיות יצאו לי בדיוק כמו בתמונה וטעימותתתת להפליא.
    לא מצאתי בסופרים ממרח קינמון (מצאתי בויקטורי ובמגה בול) מאותה חברה מלית פרג, מלית תפוחים וקינמון, מלית רוזמרי, וממרח תמרים.
    כל כדור מרחתי במלית אחרת ולחלקם הוספתי את החלבה.
    לטעמי המלית תפוחים עם הקינמון+ החלבה ,חבל על הזמן מהמם..
    אני מאד מודה לך פירגה- בזכותך החברות שלי משתגעות מהעוגות והעוגיות שאני מכינה.

    ישר כח! תמשיכי לפנק אותנו במתכונים מעולים.
    ממליצה בחום על המתכון.
    :lol: smile

    • מדליק מדליק
      אירית,העיקר שהכנת ושיצא מדליק , מהמם, טעים ומעורר טעמים של עוד….
      לבריאות ובכיף,הנאה והרבה אהבה :lol:

  13. יווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו……………… זה מגרה חבל על הזמן .

    אבל הבטחתי לעצמי שעד אחרי הבר- מצווה של הבן אני לא אופה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    שבת שלום לכולן smile :!:

  14. פירגה יקירתי
    השבוע זו השבת שלך התחלתי היום באפיה כי הסטודנטים שלי יבואו וירצו משהוא מתוק
    עוגיות נפלאות אין לי מילים עברתי לפאי תפוחים ללא סוכל לבעלי ויש לי בתוכנית את עוגת השיש קוקוס וקלמנטינות אין לי מילים כיף לי לפתוח בבוקר את המחשב פשוט נפלא ורגעעעעע שכחתי את העוגיות המרוקאיות

    תודה מכל הלב smile smile smile smile

    • ריקה מקסימה ואני מרגישה כאילו אתם סמוכים לשולחני ואני מתמוגגת עד בלי סוף.נפלא .
      שהחברה יהנו.שולחת חיבוק smile

  15. פירגה, הבלוג שלך מדהים!

    אנחנו לא גרים בארץ והייתי רוצה להכין את המגולגות האלו , כמה זה מיכל שמנת חמוצה?

    תודה מראש

    • ערב טוב כרמל יקירה
      ת ו ד ה smile רבה
      שמנת חמוצה במיכל=200 מ"ל ואם אין שמנת אפשר לשים אשל/יוגורט ואפילו גבינה לבנה רכה.
      תכיני ותהנו smile

  16. שבוע טוב פירגה

    הכנתי לסוף השבוע שוב את הבצק הנהדר הזה (זאת לא פעם ראשונה)
    מחצית הבצק במילוי בממרח שוקולד רוזמרי וגלגלתי לזר (בתבנית עגולה קטנה), ומחצית בממרח קינמון אותם עשיתי לגלילים.
    זה בעצם הפוך ממה שאת עשית ;)

    הכנתי את הבצק פרווה. כמובן שהשתמשתי במעדן סויה בטעם וניל (סוף סוף מצאתי אותו שוב), אבל היות והמיכל הוא רק 160 מ"ל אז הוספתי קצת שמנת מתוקה צמחית (גם נשאר לי בדיוק 50 מ"ל מקצפת שהכנתי).
    הבצק יוצא כל כך טעים שנראה לי שגם כאשר אמלא במילוי חלבי (אולי ריבת חלב או ממרח שוקולד לבן) אני אכין את הבצק באותה דרך.
    הוא גם בצק שמאד נוח וכייף לעבוד איתו

    ליקקו את האצבעות :lol:

    • וויני יקרה, כמה אני אוהבת את השידרוגים והתגובות שלכם.
      זה משבח את התוצאה הסופית ונראה שווה כל ביס smile
      כיף של בצק ואפשר לגוון איתו שלל מאפים smile
      ערב טוב :lol:

  17. היי פירגה
    נראה לי שאני קצת מכורה לאתר..
    מרוב שוטטות החלטתי לאפות עוגיות, הוצאנו את המתכון של שוקלד ציפס ויחד עם הילדים הכנתי את העוגיות,יצא טעים וכמעט שלא נשאר..
    כאחת שמכורה לחלבה, החלטתי לאפות את הגלילות הנ"ל, לאחר שוטטות בחניות מזון , סוף סוף מצאתי את ממרח הקינמון "ביינות ביתן" התעייפתי והחלטתי להשאיר את האפיה למחר.. :|
    אני אעדכן אותך איך יצא… :lol:
    ליאב בחר את החייכנים..

    • ערב טוב שולי
      זה בסדר,חהחהחהחהחה גם אני מכורה לאתר ;)
      יופי שהכנתם ונהניתם מהעוגיות.מחכה לשמוע על התוצאות מחר smile

  18. היי פירגה סיממתי להכין את הגלילות הוספתי אפיה של 20 דקות, אבל שטעמתי נדמה שבפנים מאוד רך ולא אפוי, החזרתי שוב לתנור אני מקווה לא להתאכזב… :twisted:

      • שלי ערב טוב
        אשמח לשמוע אם הכרוכיות הצליחו. במידה ואחרי קירור מוחלט הבפנים עוד רך מאד ולא נראה לך,
        חתכי את הכרוכיות לפרוסות . את הפרוסות תניחי על ניר אפיה כשהמלית כלפי מעלה ואפי שוב בחום 160 מעלות.
        smile

  19. היי פירגה
    מצטערת לא היה לי זמן לחזור ולספר לך, זה לא יצא מוצלח מרוב אפיה זה מעט התייבש ולא יצא קריספי,
    יש לציין שהשתמשתי בקצפת מתוקה פרווה במקום שמנת חמוצה יכול להיות שבגלל זה לא יצא טוב , אני חייבת לנסות שוב עם המתכון המקורי ללא שינויים, ביום שישי שעה לפני שבת אפיתי את עוגה בחושה קוקוס שוקלד עם מיץ תפוזים יצא נהדר!!!
    :P

    • שולי
      הי מתוקה
      אל תשני דבר ותראי שהבצק יוצא קריספי. תעדכני שוב בבקשה :lol:
      תודה על המחמאות לעוגת הקוקוס שוקולד מיץ.היא באמת נפלאה smile

  20. פירגה מקסימה,

    זה המתכון מתוקתי….

    פשוט לא מצאתי ממרח קינמון, האם אפשר להשתמש בממרח חלבה, אם כן, שאלתי, באיזה ממרח חלבה את נוהגת להשתמש, האם בממרח חלבה בטעם וניל או בטעם דבש????????. לא מצאתי ממרח חלבה רגיל, וגם לא ממרח קינמון, ואולי תעלי לי תמונה של הממרחים שאת נוהגת להשתמש, זה יהיה נהדר מצדך….

    אז סליחה שאני מטרידה אותך השכם בבוקר,

    יום מדהים,

    ליאתי smile

    • ליאתי ממוש
      אני משתמשת בממרח חלבה עם דבש (ביחד) לא זוכרת את היצרן
      בקרוב אוסיף כל פעם תמונה של ממרח או רוטב ליד המתכון. רעיון טוב שהתחלתי בו כבר.
      שבת שלום ועוד חיבוק להצלחה
      smile

  21. רציתי לספר לכם
    זוכרים את משטח הסיליקון לרדד עליו בצק?
    מצאתי אותו בחנות דה קוק סטור
    יש שני סוגים השני מעט גדול יותר מהראשון
    מצאתי גם אחד עבה ויחיד,אולי כבר אין, בביל"ו סנטר אבל אלה שהיו ב- דה קוק סטור הם דקים יותר ומשמשים גם כתחתית סיליקון לתבניות אפיה

  22. פירגה יקרה
    המתכון נהדר ופעם קודמת הצליח לי
    הפעם עשיתי משהו לא נכון
    כל ממרח השוקולד והחלבה ששמתי יצאו והגליליות התפרקו
    האם שמתי יותר מדי חלבה או שוקולד?

    • כנראה שפה התשובה שלי מהטעות עשית (אבקת אפיה) לגבי הבצק —להכין מהעוגות נקניק יתפוס.
      או קיי??

  23. פירגה אהובה,

    בהולללללללללללל
    דחוף,
    האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה במשהו אחר…. פרווה, כמו מיץ תפוזים לדוגמא. אני רוצה להכין את זה לחג, ושיאכלו את זה אחרי ארוחה בשרית….
    או שאת מציעה שאכין את אותו מילוי, אבל אכין את הבצק הלבן המעולה שלך,
    מה דעתך?
    עזרי לי דחוף…
    תודה ליאתי smile

    • ליאתי
      שמנת ממירים במוצרי פרווה – או מיץ או שמנת מתוקה פרווה = 3/4 כוס

      הבצק הלבן גם מתאים.

      חג מתוק שמח ושנה טובה

  24. פירגה אהובה,
    מה נראה לך יותר מתאים שאחליף את השמנת במיץ תפוזים, כי אין ברשותי שמנת פרווה, או שמא אעשה עם הבצק הלבן???..

    תודה ושנה מדהימה גם לך אהובה.

    אגב, אם אכין בכל זאת את הבצק הזה, האם להוסיף את 2 כפות הסוכר, ועדיין להכין בלי אבקת אפיה? smile

    • הבצק הלבן טוב . להצמד להוראות ההכנה.

      לגבי הבצק הזה….3/4 כוס מיץ יעשה את ההחלפה.כדאי להמתיק מעט. הכנתי בלי אבקת אפיה.
      בהצלחה ותהנו.

    • כל טעם אחר שאתם אוהבים:
      ליקר
      וניל
      רום
      קליפות הדרים לימון/תפוז
      מי ורדים
      מה שאוהבים,בקיצור.

      תגידי,איך אפשר לא לאהוב קינמון? שיטעם מתכונים שלי עם קינמון ומבטיחה לך שהוא יתחיל לאהוב.

      חיבוק.

  25. פירגה תודה. שאלה זה מתכון ללא ביצה שמתי לב נכון ?והאם אפשר לעשות רק את המלית מחלבה ללא תפוח וקינמון?תודה smile

    • מיכלי, המתכון נכון.
      שימי במלית מה שאת אוהבת,לא חובה להיצמד למתכון.
      בהצלחה kiss

להגיב על אירית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *