חגיגה ליום סגריר
חלק מהמרק כ ת ו ש במיקסר יד
מרק סמיך וצבעוני .
מצרכים:
סיר למרק גדול ועמוק
800 גרם לקט אפונה וגזר מרוכך קלות מסונן
בצל קצוץ
תפוח אדמה מקולף פרוס דק
3 כפות רסק עגבניות
1/4 כוס קטשופ
2 כפות סוכר
כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור
מלח לטעם
2 כפות קמח
2 חופני אטריות דקיקות למרק
אופן הכנה:
לטגן את הבצל ולהזהיב
להוסיף את פרוסות תפוחי האדמה ולהזהיב
להוציא את פרוסות תפוחי האדמה לצלחת
להוסיף לסיר את הגזר והאפונה – פחות 2 כוסות לשמור אותם בצד
למלא את הסיר 3/4 מגובהו במים ולהרתיח
להמיס את הקמח בחצי כוס מים לערבב היטב לבלילה בלי גושים ולהוסיף בבחישה למרק הרותח
להוסיף תבלינים ורסק
לבשל כשעה
אחרי שעה להוציא 2 מצקות נוזלים מהמרק וביחד עם 2 כוסות האפונה ששמרנו בצד
לכתוש היטב עם מיקסר יד ולהחזיר בבחישה למרק.
מוסיפים אטריות ומחזירים את תפוחי האדמה
מבשלים עוד כ-20 דקות
"טיפ"
לארוחה חלבית, ממליצה להכין טוסטים מבאגט עם מעט שום וגבינה צהובה ולהגיש ביחד.
תהנו
רוב תודות על המתכונים הנהדרים, הייתי שמחה אם אפשר היה להוסיף , גם לגבי המרק וגם בכלל, בצורה יותר מדויקת, לכמה סועדים ממולצת הכמות במופיעה במתכון . :?
תודה רשמתי סיר ג ד ו ל ע מ ו ק למרק . אני לא מכינה מרק בסירים קטנים.
את רוצה שאמדוד לך בס"מ?
אי ;) ן בעיה,רק תגידי…..
לפירגה היקרה!
את פשוט אישה מקסימה נהנת לקרוא כל פעם מחדש את המתכונים,שאני מקבלת דרך חברה טובה שרשומה אצלך "בשם כל האמהות".
אשמח רק אם תצייני לגבי האטריות אם צריך לזרוק אותם למרק אך שהם מהשקית?או צריך בישול קל לפני-כן? :shock: ושוב תודה על כל המאכלים שאת שולחת ועל ההתיחסות לכל אחד ואחת בסבלנות רבה!ישר כח! :lol: :lol: :lol:
רותי בסוף המתכון רשמתי שב-20 דקות אחרונות מוסיפים את האטריות ותפוחי האדמה.
אגב, תמיד כשמוסיפים אטריות ל מ ר ק ולא משנה איזה סוג מוסיפים אותם בסוף הבישול
אטריות מתבשלות מהר מאד ואם הן מתבשלות מהתחלה הן יהיו כמו דבק ולא טעימות.
ברגע שהן מוכנות סוגרים את הלהבה. לא ממשיכים בבישול.
אטריות למרק זורקים ישירות מהשקית .
בדרך כלל רשום על גבי האריזה כמה זמן יש לבשל אטריות (במים רותחים)כמובן.
תכיני ותהני ותודה על המחמאות הרבות
הרבה פעמים אני מכינה בנפרד את האטריות ממש לפי הוראות היצרן ומשאירה בכלי סגור.
כשאני מגישה את המרק , אני מגישה בנפרד את האטריות וכל אחד שם כרצונו.
פריגה שלום,
בדיוק היום בבוקר אני חושבת ואומרת לעצמי "אולי אני אכין היום מרק טוב ליום חורפי כזה, אני אחפש במתכונים של פריגה מרקים" והנה את קוראת את מחשבותיי עם מרק שנראה טעים, מזין ומגרה.
את משהו מיוחד- אולי את קוראת מחשבות ההההההה.
אני היום אבשל את המרק . אעדכן אותך איך יצא לי.
תודה רבה לך,
אירית
אירית מתוקה , אחכה בסבלנות לעדכון. מקווה שיהיה לטעמכם.
ברור……אל תפספסי את קטגוריה:מרקים לחורף. יש מבחר טעים מאד.
יום נהדר
עוד מרק מאוסף המרקים שלך
פשוט נקרא טעים מאוד וחמים לעונה זו של החורף
כבר אומר לבעלול לקנות אפונה חחח
ובוודאי שינוסה
את פשוט מדהימה ותודה לך על העבודה וההשקעה
תודה ענת יקרה ובהצלחה. מצידי? בעונג ובשמחה….שכולכם רק תהנו
סבתא או לא סבתא? חהחהחהחהחה
היום הכנתי את מרק השעועית שלך מוקדם בבוקר (בפעם השלישית) יחד עם גרונות -אני בטוחה שכל המשפחה תהנה ממנו. בקרוב אכין גם את מרק האפונה
שושי מרק השעועית נפלא בטוח שיהנו ויגרגרו. ;)
כל המרקים לרשותכם ולטעמכם .תהיה עונה גשומה ואין כמו צלחת מרק יום יום.
:lol:
אני אכין מחר. ניראה מעולה. תודהההההההה
גמבה יקרה מחכה לשמוע גם את חוות דעתכם.בכיף :lol:
פריגה אין אליך נראה פצצה כמובן שעבר למחברת
וינסה במובל הבא כי עכשיו על הגז מתבשל לו מרק ירקות
אושרת מקסימה , תהנו ממרק הירקות ותמשיכי בקרוב למרק האפונה ;)
ההיום גם בשלתי מרק ירקות נפלא וזה בטוח אכין משום שאוהבת אני מרקים
תודה לך פריגה
נהדר אילנה וגם תודה על כל ההודעות שכתבת לי.
ערב נפלא לך
טעיפם החורף הגיע ואיתו המרקים.
אילניתי
בקר טוב חמודה
שיהיה לכולנו יום נפלא
בישלתי אתמול לארוחת ערב אבל בלי הקמח המרק גם כך מספיק פחממתי.
גם בלי הקטשופ, הרסק עגבניות עשה את העבודה.
בכל אופן המרק יצא טעים תודה .
יעל יקרה בקר טוב
תודה על התגובה והשינוי שעשית.
שמחה שאהבתם לבריאות.
שלום פירגה יקרה. הפסקתי לחפס מתקונים באתרים אחרים. איו מה להשוות.
אני בטוח אבשל את זה. אבל לא הבנתי תפוח אדמה לחתוך לפרוסות דקןת – לאגולות? כי אחרקך את כותבת להוציא מהסיר, בסיר יש בצל. וגם איטריות דקות מתבשלות תוך 3 דקות, להרבה נשים היתה אותה
שאלה. אוהבת אותך ותודה אין כמוך
בלה ערב טוב
תודה על המחמאה.את נהדרת.
את תפוחי האדמה אני מטגנת ושמה בצד ומחזירה לסיר ב-20 דקות האחרונות
את האטריות תוסיפי בסוף כשהמרק מוכן. תבשלי רק עד שהן מוכנות ורכות.
בהצלחה ובתיאבון
פירגה היקרה – אתמול הכנתי את המרק והוא מעולה מעולה. טעים טעים.
את תפוחי האדמה השארתי בסיר כי השתמשתי במעט מאוד שמן לטיגון הבצל . המשכתי לבשל לפי המתכון בדיוק.
תודה תודה
לאה מקסימה לך התודה והברכה ששיתפת אותנו בטעם הנפלא של המרק .
לבריאות :lol:
וואו, איזה מרק……..ניראה ניפלא
ינוסה בהחלט בימים הקרובים
רחלי.ג.
תודה רחלי,מעולה וטעים וכדאי להכין
שבוע טוב
המרק יצא מאוד טעים נהננו ושוב הכנתי את הבורגול ויצא מדהים
תודה
מאיה,תודה ששיתפת.את מקסימה
שיהיה המשך שבוע טעים ונפלא
היי פירגה,
חיפשתי לגוון במרק לשבת וכמובן נכנסתי לאתר שלך לחפש.
נתקלתי במרק הזה שנראה מפתה מאוד
הכנתי והמחמאות לא איחרו להגיע.
נהדר – יאמי יאמי.
תודה לך. :lol:
מלי,תודה ענקית על המחמאות
בשמחה
שלום,
אפשר להשתמש בשימורים של אפונה וגזר?
תודה
גם שימורים יתאים