מצרכים:
10 חלקי עוף עם או בלי עור .כשמשאירים את העור עושים מסג' עם התבלינים גם מתחת לעור.
תבלינים להשריית העוף כשעה לפחות :
6 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתוש, בצל פרוס דק, כף פפריקה מתוקה, כף אבקת מרק בצל, 4 כפות ריבת משמש , 1/2 כוס יין אדום יבש , 1/2 כוס מיץ תפוזים איזה שיש בבית. לערבב עם העוף.
2 שקיות תפוחי אדמה מ י נ י קטנים מחורצים קלות מכל הצדדים –משאירים קליפה אבל נקייה מנגעים.
את תפוחי האדמה מבשלים במים רותחים 15דקות ומסננים.
משאירים בצד לסוף הצלייה 6 משמשים יבשים קצוצים קטן.
סידור התבנית:
בתבנית ע מ ו ק ה מפזרים את תפוחי האדמה ומתבלים אותם ב-2 כפות גריל עוף,1/4 כוס שמן זית, מלח ופלפל שחור.
עושים מסג' שהתבלינים ייכנסו לחריצים.
מעליהם מסדרים את חלקי העוף עם כל הרוטב שנוצר מההשריה.
אופים מכוסה בניר כסף כשעה ורבע.
מפזרים את המשמש ממשיכים לאפות עוד מספר דקות ללא ניר כסף
תהנו.
פירגה,
ההפתעה של היום מגרה לאללה ונראה טעים משהו משהו.
כמה חיכיתי למתכון כזה, עם משמש (אני מאד אוהבת משמש בעוף).
אני לא בשלנית גדולה, אבל את המתכון הזה אני חייבת לעשות .
אעדכן אותך איך יצא.
כל הכבוד לך !!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
אירית
בקר טוב אירית
אחכה לשמוע את חוות דעתך כמובן.
יום נפלא עם המון
פירגה שלום,
הכנתי לסופ"ש את המתכון – כל כך קל להכינו, העוף יצא טעים מאד עם טעם מיוחד.(אנחנו אוהבים מאד עוף מתקתק). ;)
בני ביתי מאד אהבו את הרעיון של עוף עם משמש , נהננו מאד מארוחת השבת (קיבלתי המון מחמאות במיוחד מבעלי חבל"ז- איזה כייף) . :lol: :lol: :lol: :lol:
יצא לי בדיוק כמו בתמונה – מגרה ומאד מאד טעים.
ממליצה בחום.
תודה לך יקירה,
אירית
אירית יקרה,עונג לי לקרוא את ההתלהבות שלכם מהעוף משמש.שמחה שהבעל מפרגן לך ומחמיא.זה נפלא.
לבריאות והמשך טעים
שילוב נהדר..
ינוסה בקרוב.!! :lol:
תודה
וואו איזה מתכון מנצח
פשוט הפתעה טעימה
נראה ונקרא מעולה
נראה שאכין אותו לשישי בערב
וכמובן שאני אעדכן
שיהיה יום מקסים
ענ תי מחכה בסבלנות לתגובות שלכם.הלוואי ויהיה לכם טעים :lol:
גררררר,מתכון מנצח ומבריק.
תמונה נהדרת. :lol:
בכיף ותודה אילניתי
היי פירגה מה שלומך? שאלה :רשמת: משאירים בצד לסוף הצלייה 6 משמשים יבשים קצוצים קטן.
משאירים ממה ? את מתכוונת שיש 6 משמשים הסה"כ ?
שתדעי שאת האמא שאין לי למדתי לבשל רק בזכותך את גדולה!!!!!
פשוט 6 משמש מיובש.קוצצים ומוסיפים.
תדוה על המחמאה מתוקה ושיהיה לנו המשך נפלא ביחד
היי פירגה.
ניראה טעים וטוב אנסה לארוחת יום שישי שהילדים גם ייהנו,
אספר לך איך יצא, וכמובן את התגובות.
את עשררררררררר.
תודה רותי.גם את מקסימה
הי פירגה,
מאחר ואת בשלנית מעולה, רציתי לדעת אם את מכירה סיר גריל חשמלי, ומה ניתן להכין בו.
קניתי את הסיר בשוק נצרת, סיר גבוה עם מכסה שמכיל פסי גריל בתוכו. בסיר קיימת גם רשת.
אני זוכרת שלפני שנים רבות, הוא היה אחד הסירים השימושיים במטבח.
אשמח אם את מכירה את המוצר, ואם תוכלי לתת רעיונות מה ניתן להכין בו וכיצד.
(עוף, קליית חצילים, מלאווח וכו').
תודה מראש.
מירה.
מירה יקרה, אין לי במטבח כלים חדשים/מודרניים הכל די ישן.צר לי. אין לי סיר לחץ ואין לי סיר גריל.
מקווה שיענו לך פה באתר
היה לי סיר כזה לפני הרבה מאד שנים והשתמשתי בו כמו בגריל של תנור.
בדרך כלל השימוש בו היה עם הרשת להכנת עוף,דגים וכן גם
ירקות לצלייה .
פשוט תנסי אותו" כיד הדימיון "
זה טוב לאוכל דיאטטי ,היות והשומן נוטף לתחתית.
חן חן מירי.
שנה נפלאה ומתוקה לך.
איזה יופי של מתכון ינוסה בקרוב
פריגה תודה רבה :lol: :lol: :lol:
אילנה יקרה
תודה כרגיל את נהדרת :lol:
שלום פריגה
האם אפשר להחליף את היין?
המשפחה לא אוהבת בישול ביין.
תודה :lol:
אדוה פשוט תמירי למים וזהו….מצויין.
יום נפלא
מ ע ו ל ה !!!
אכלנו ואכלנו ואכלנו……עד שהתפוצצנו. מזל שזו ארוחת יום שישי.
הבעל שלי לא מפסיק להיות נחמד אלי הערב אחרי שהוא אכל את העוף…….
חהחהחהחהחה,זה נהדר
מכל הלב תודה לשניכם ושיהיה לכם המשך טעים .
טוב…לשולחן ליל הסדר חסר לי רק את הניחוח ;)
אז החלטתי למרות שיש כל מיני מאכלים להוסיף גם את זה …. בשביל ריח הכניסה המהמם
וגם כדי לסחוט עוד קצת מחמאות…
האם מדובר בתפוחי האדמה הקטנים האדומים או הלבנים? האם אפשר עם תפוחי אדמה רגילים?
חייבים עם הקליפה?
ועוד משהו לא ברור לי
עם מה עושים מסג' לתפוחי האדמה? עם תערובת ההשרייה של העוף?
לברבורה היקרה
איזה תפוחי אדמה שאת רוצה ומכינה תמיד. לא אקשה עליך. לא חובה קליפה.
כתוב במתכון:
בתבנית ע מ ו ק ה מפזרים את תפוחי האדמה ומתבלים אותם ב-2 כפות גריל עוף,1/4 כוס שמן זית, מלח ופלפל שחור.
עושים מסג' שהתבלינים ייכנסו לחריצים.
שיהיה ליל סדר מקסים,טעים ומאושר
נכון , כתוב :oops:
רק אני עם הלחץ לא קוראת כמו שצריך :| ;) :|
ברבו ;) ר תקשיבי לי טוב מה שאומר לך עכשיו.
ה ל ח ץ זה שעושה את הכל טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם :lol:
הכי טוב לקרוא יותר מפעם אחת ובעיקר בעוגות , להכין את כל המצרכים על השיש מ ר א ש….
כן…אני זוכרת שלימדת אותי את הפטנט של השיש