ריבועיות שוקולדיות נמסות בפה . אחד הרעיונות שצצו לי והצליח מאד.
הם נפלאים ומומלצים במיוחד אחרי יום או יומיים ואין צורך בקירור.
המצרכים:
תבנית בגודל 27X33 משומנת היטב ולזרות עליה גם מעט פירורי לחם או עוגיות.
החיתוכיות יוצאות נמוכות . מי שרוצה טיפה יותר גבוהות ימיר לתבנית יותר קטנה.
200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
100 גרם חמאה/מרגרינה – רכה מאד
3/4 כוס סוכר
שקית פודינג אינסטנט וניל – יש גם כשר לפסח
5 ביצים שלמות –בהמשך להוראות מוסיפים ביצה אחר ביצה כשאחרי כל ביצה מערבבים היטב.
כוס אגוזים קצוצים או גרוסים
2 כפות גדושות קמח רגיל – בפסח קמח מצה
כפית אבקת אפיה
אופן הכנה:
ממיסים שוקולד למצב נוזלי דליל (אני ממיסה במיקרו בלי להוסיף כלום)
כל 1/2 דקה בודקת שלא נשרף. לערבב מדי פעם.
שמים בקערה את המרגרינה/חמאה עם הסוכר ומערבבים
מוסיפים את הפודינג האגוזים הקמח ואבקת האפייה
מערבבים כמה שאפשר כי יוצאת תערובת קשה.
מוסיפים ביצה אחר ביצה כשאחרי כל ביצה בוחשים הי ט ב עד שהיא נבלעת בבלילה.
יוצקים את הבלילה הנוזלית לתבנית .
מתקבל מ ש ט ח בלילה נ מ ו ך. ליישר ולנער את התבנית.
את השוקולד ה מ ו מ ס ו ה ח ם יוצקים בתנועות סיבוביות מעל לעוגה וגם בצדדים.
בעזרת מזלג מערבבים לדוגמת שיש.
אופים בתנור ח ם בחום 170 מעלות כ-30 דקות. לבדוק שמוכן/לאפות בהתאם.
מצננים היטב ורק אז פורסים.
לפרוס לריבועים קטנים. להניח כל ריבוע במנג'ט
שומרים בקופסה סגורה . א י ן צורך בקירור.
"טיפ"
למי שאין מיקרו ימיס את השוקולד על מחבת:
ממלאים את המחבת 1/2 מגובהו במים רותחים וממשיכים להרתיח על להבה קטנה
שמים על המחבת צלחת גדולה ומניחים עליה את קוביות השוקולד
מערבבים מדי פעם עד שהשוקולד הופך לנוזלי/דליל
לא להוסיף לשוקולד שום מרכיב נוסף.
תהנו
היי פירגה
הבראוניז ניראה מאוד נימוח ורך, אני חייבת לנסות ;)
יש לי רעיון לעוד עוגה עם הבראוניז הנפלא הזה – אפשר להכין עוגת קרמבו [עוגת קרם על קרם].
ניראה לי שיהיה מאוד מוצלח. מה דעתך, יתאים?
יפעתוש, תודה מתוקה.הגיונית זה אפשרי אבל בגלל המרכיבים ה"עשירים" בבראוניז ועוד תוסיפי לזה את קרם הוניל ועוד שוקולד למעלה זה כבר נראה יותר מדי. כמובן,זו דעתי שלי.לשיקולכם :lol:
תודה
פירגה שלום,
האם ניתן מבקום המרגרינה או החמאה להשתמש בשמן
ואם כן, מה כמות השמן
תודה,
שרה
שרה יקירה
תחילה אשמח אם להבא תרשמי את התגובה שלך אחרונה בשורה אחרי כולם ולא באמצע,כי קשה לי למצוא אותך בין כל התגובות.
תודה.
לא הכנתי עם שמן.
אם תכיני תעדכני איך יצא
באופן כללי אני ממירה בעוגות בחושות 200 גרם מרגרינה או חמאה ב-3/4 כוס שמן.
תודה
פירגה יקירה,
נראה מזה טעים.
אכין את העוגה באמצע השבוע ואדווח לך איך יצא.
נשתמע.
אירית :lol:
אירית,אשמח לחוות דעתך תודה :lol:
פשוט עושה חשק להושיט את היד ןלטעום.
בהחלט עושה חשק.חהחהחהחהחה
תודה שושן
תודה על מתכון פרוה טעים וקל להכנה!!!!
(אצלנו אסור חלב וגם אסור סויה ומתכונים אילו מקלים מאוד את רגעי ההתפנקות)
האם יש מתכון לסופגניות מטוגנות (ללא שמרים) בלי חלב?
תהל,תרשמי את הבקשה בגוגל ובודאי יעלו לך מתכונים מתאימים.
אם יהיה לי משהו אעלה לאתר.
בהצלחה ובריאות
נראה טעים טעים, האם אפשר ללא אגוזים?
אפשר ללא אגוזים
נראה מטריף-יאמי
תודה אילניתוש
אין פירגה על המתכונים שלך את מקסימה תודה לך על הכל.
שלומית תודה יקרה וערב נפלא לך
צהרים טובים פירגה
הרגע הוצאתי את הבראוניז מהתנור,קיררתי וטעמתי חבל"ז הן נימוחות בפה.
בדרך כלל בראוניז הן עם הרבה חמאה ושוקולד ואני נמנעת מלאפות אותן.
טודה על מתכון מנצח.אשרי לך על היצירתיות, ואני אמשיך לבצע את ההוראות
ממני אנטה
אנטה חמודה
אני שמחה מאד מאד על התגובה שלך.חיכיתי כבר לשמוע מי הכין ואיך יצא?
במילה אחת מעולה
תודה רבה לך על המתכון הזה ישר כוח יצא לי נפלא
נירית חמדתי
תודה על התגובה הנפלאה והטעימה
תהנו וחג שמח
פירגה יקירתי
עכשיו יצא מהתנור מה לאמר לך פשוט נפלא הריח של השוקולד נמצא בכל פינה בבית
תודה על מתכון נפלא
ריקה יקרה
תודה מתוקה ואם יישאר למחר תראי…אף טעימה יותר.
תהנו
פירגה יצא טעיםםםםם מה אך מדוע האגוזים והשולד שקעו למטה למרות שעירבבתי כפי שכתבת.?
סמדר יקרה ערב טוב
חיממת תנור מ ר א ש ל170? ערבבת ר ק טיפה לדוגמת השיש? אולי הגזמת בערבוב?
זה מה שעולה לי לראש.
בכל אופן,טוב שיצא טעים ושתוכלו להנות.
שבת שלום
אני בת 11 ויצא מעולה!!!
האחים שלי עזרו לי וכולנו הבנו את ההוראות :P :P :P
מימי יקרה, את בת 11? את מתוקה אמיתית. כל הכבוד לך ולאחים שלך.
אני מקווה שתמצאי עוד מתכונים קלי הכנה שתוכלו להכין ולהנות.
חיבוקי מפירגה
פירגוש יקרה…
הרבה זמן לא התכתבנו…
יש לי שאלה לא קשורה למתכון הזה אבל לא ידעתי לאן לשרשר…
יש לך מתכון לעוגיות שושנים?הכנתי לפי מתכון מלאישה יצא מאוד טעים אבל לדעתי יש בו טעות,נשארה לי כמות מלית מאוד גדולה והבצק נגמר!
סבתא שלי תמיד מכינה אבל המתכונים שלה לא מדודים..היא אומרת "כמה שנכנס" ולי אין מושג מה זה אומר..
לימור הי
רשמי בחפש באתר: עוגיות שושנים עם קצף
ערב נעים :lol:
פירגה היקרה, עשיתי את הבראוניז לפי המתכון שלך יצא טעים, טעים.
מחכה כל שבוע למתכונים חדשים לפשטידות הנפלאות, בצק השקם שלך עם שמן נפלא. מקבלת המון חיזוקים ומחמאות ושולחת חברות לפורום שלך בהמון חיבוקים בחיבה רותי פרנקו :lol:
רותי יקרה
תודה על חוות הדעת הטעימה לעוגה.
מקווה להמשך טעים טעים
היי פירגוש…
הבראוניז יצאו מהתנור..אבל הם קצת רטובים מבפנים.הקפדתי על זמן האפייה וקיסם יצא יבש..
צריך לאפות עוד קצת?
לימור תחכי שיתקררו ותראי.הם אמורים להיות לחים.
תעדכני.
בסוף הכנסתי עוד קצת לתנור..עכשיו אני גם אופה ביסקוטי
אני יעדכן עוד מעט
מעדכנת…
יצא מאוד טעים הוספתי במקום אגוזים קצת שוקולד צ'יפס… כמובן שכבר חילקתי
שבת שלום פירגוש
לימור יקרה,תודה מקרב לב
יופי של תגובה ואני שמחה על החלוקה. את משהו….
אין בעד מה על מה תודה,תודה לך!
שבת שלום וחג שמח :P
היי פירגה,
הכנו אתמול בערב ופשוט מדהים
לא הצלחנו לחכות עד שתתקרר,
כל הזמן ישרנו בכפית ותוך חצי שעה נגמרה חצי עוגה
(היינו רק 3 אנשים)
טעים, טעים טעים
לימור יקרה
נפלא שהגבת.
תהנו
אין מילים לתאר כמה טעים ונימוח בפה. אחלה מתכון. אין עלייך פירגה!!
תודה !!!! :lol:
ש.בקר טוב
איזה יופי של תגובה שמחתי מאד מאד לקרוא שטעים לכם. תודה תודה.
המשך טעים וחג שמח
שאלה לפירגה:
האם אפשר להפחית את מספר הביצים במתכון הנפלא הזה?
ש. למה? הרי יצא מושלם ;)
זה יוצא פשוט מעולה!!!! התחסל לפני שנכנסה שבת!!!
תודה רבה על מתכונים נפלאים!!!!
את מלכה!!!!! :lol: ;)
תהילה יקרה
תודה על המחמאות לבראוניס שיש
שימחת אותי תודה :lol:
היי פירגה,
הכנתי את העוגה והיא יצאה טעימה מאוד, ממש שילוב בין בראוניז לעוגת שיש.
נראה לי גם שהמתכון יתאים לפסח, בגלל שכמות הקמח כל כך קטנה לא יהיה נורא להחליף אותו בקמח מצה, מה את אומרת?
שוב תודה על עוד מתכון פשוט להכנה ומעולה
גיל,מעולה. מיד מוסיפה .
המתכון המקורי רשום בפסח.גם את זה עם השידרוגים אוסיף.
תודה
וגם זה קצר ציקצוקי הנאה מכל הטועמים.
שילובים מנצחים
יפה יקרה,את מדהימה שמצאת זמן להחמיא לכל המתכונים כל אחד לגופו. עונג לי וכיף לי ושרק ימשיך להיות מוצלח וטעים כל הזמן
תודה
אהלן פירגה,
מהו הטעם הדומיננטי שיוצא לבראוניז, יותר שוקולדי או יותר ונילי? אני מתלבטת אם להכין את המתכון הזה או את הבראוניז שוקולד אגוזים שלך. מה יותר מומלץ בעינייך? תודה רבה!
שגית שלום
לדעתי זו יוצאת בטעם יותר שוקולדי ופחות ונילי.
לא יודעת מה יותר טעים :oops:
זו בדיוק התשובה שרציתי לשמוע. נראה לי שאכין את זו…
העוגה נהדרת.תהנו
הי פירגה,
רציתי לשאול אם ניתן להקפיא את הבראוניז כשהם כבר במנג'טים. האם המרקם נשאר זהה בהפשרה?
תודה רבה והמשך יום נעים,
שגית
הי שגית
אם את דואגת שהם לא יידבקו אחד לשני אז אין בעיה להקפיא.יוצא מעולה.
בהצלחה
הי פירגה!
רק לעדכן שהכנתי את הבראוניז והייתה התלהבות רבה סביבם..
תודה רבה על היחס והתגובות המהירות.
חג שמח!!
שגית
שגית התגובה שלך עושה לי טוב. תודה רבה מקרב לב
חג שמח
היי פירגוש :
הבראוניס הזה נראה סוף הדרך אני באה להכין אותו המרגרינה צריכה להיות מומסת או רכה ??? ריככתי אותה במיקרו לא ממש המסתי והשילוב עם הסוכר עושה אותו מאד סמיך לא נוזלי ואין נוזלים בתערובת רק ביצים ככה זה אמור לצאת ???
אשמח אם תעני לי בהקדם תודה תודה תודה !!!
לכל מי שהכין את הבראוניז הזה וראה תתגובה שלי בבקשה תעזרו לי המרגרינה צריכה להיות רכה או מומסת ????? השילוב עם הסוכר נהיה מאד סמיך ואין נוזלים בתערובת חוץ מביצים זה בסדר ??? תענו לי בבקשה !!!!
כתוב במתכון . נא להיצמד להוראות. לא מומסת אבל רכה מאד.
השוקולד מומס לגמרי.
הבלילה כולה די נוזלית.
בהצלחה. מקווה שיצא טוב וטעים.
ייצאו לי גושים אחרי שהוספתי את הפודינג מה אני עושה כולי על קוצים תעזרי לי בבקשה
למה גושים?
תמסי את המרגרינה במיקרו בהדרגה שתהיה מאד רכה אבל, (לא נוזלית)
תערבבי עם השוקולד המומס (לגמרי) ואת כל המצרכים ביחד
הבלילה צריכה להתקבל דלילה.
בהצלחה.