סמיך וצבעוני
מצרכים:
סיר גדול למרק. סיר המרק שלי בקוטר 24 ס"מ ובעומק 13 ס"מ.
4 כוסות גרגרי חומוס ושעועית יבשה (הכל מושרה, מבושל מראש ואפשר סנפרוסט)
לקט קפוא מעורב: גזר גמדי+שעועית ירוקה+שעועית צהובה = 800 גרם של חברת מילוטל
1/2 חבילה ירק טרי כמו פטרוזיליה
קופסה קוביות עגבניות של פרינור עם בזיליקום,שום ואורגנו (411 גרם)
קופסה עגבניות מרוסקות = 240 גרם
כף אבקת מרק בצל
כף אבקת מרק עוף
כף אבקת מרק ירקות
כף סוכר
כף או שניים מטבל פלפל חריף עם שום ועגבנייה
מלח ופלפל שחור אחרי טעימה ולפי טעם אישי
אופן הכנה:
בכפית שמן לטגן קוביות בצל ולהזהיב
להוסיף את כל המצרכים ולערבב דקה
למלא את הסיר 3/4 מגובהו במים
להרתיח ולבשל על להבה מאד קטנה כשעה
לטעום ולשבח
הסמכת המרק:
כשהמרק מוכן שמים בקערית מרק (מרקיה) 2-3 כפות קמח רגיל עם 1/2 כוס מים מהברז
מערבבים היטב ומוסיפים עוד מצקת של מים רותחים מהמרק ומערבבים היטב
את כל הרביכה הזו יוצקים למרק הרותח, מערבבים ומבשלים כדקה נוספת.
המרק אמור להסמיך. אם לא מסמיך להוסיף עוד קמח באותה שיטה.
מגישים עם קרוטונים או תוספות של אטריות/אורז
"טיפ"
אני אוהבת לפני ההגשה לכתוש שום טרי ולהוסיף למרק.
תהנו
פירגה יקירתי
נפלא זה מה שיהיה לשבת מה זה מטבל פלפל כמו אריסה?
תודה וחג אורים שמח
ריקה קונים בסופר תשאלי את המוכרות.
חג שמח
פירגה צהרים טובים
מתכון המרק כבר הועתק ובהזדמנות ראשונה הוא ישמח את משפחתי,היום בישלתי את מרק
הגולש של אמא שלך נוסטלגיה
חג אורים שמח ממני אנטה
אנטה חמדתי
אשמח לחוות דעתכם מתחת למתכון המקורי ;) כמובן אחרי טעימות
בברכת חג שמח וטעים
שלום פירגה
אתמול,לערב חג,המתכונים שלך חגגו אצלנו והכל הצליח נהדר.המלצתי לחברות שלי בעבודה וגם מחוץ לעבודה להצטרף לאתר שלך.
תוכלי לכתוב כמה כוסות מים את ממליצה להוסיף ? כתוב למלא3/4 סיר אבל אני מעדיפה כמות יותר מדוייקת.
תודה וחג שמח
סיון יקרה :lol:
תודה רבה ושימשיך להיות טעים. תודה שאת מפיצה את האתר שלי,את נהדרת.
אשמח לחוות דעתך מתחת למתכונים שהכנת שכולנו נראה.
(אם בא לך כמובן) תודה .
סיר המרק שלי בקוטר 24 ס"מ ובעומק 13 ס"מ.
חג שמח ומתוק
שלום פירגה
הכנתי את המרק ליום שיש בערב.הוספתי חצי חבילת פטרוזיליה וחצי חבילת שמיר והוצאתי אותם לפני ההגשה.המרק יצא מעולה.תודה על כל המתכונים הטעימים שלך.כל הכבוד!
סיון יקירה
תודה רבה על ששיתפת והבאת חוות דעתכם.
תודה על השידרוג לעשבי תיבול.נשמע נפלא ומוסיף בוודאי המון
בוקר טוב,
האם כאשר מבשלים ירקות קפואים זמן כה ארוך הם לא הופכים לדיסתיים?
האם לא כדאי לבשל קודם את החומוס והשעועית ורק כשהם כמעט מוכנים להוסיף את הירקות הקפואים?
חוץ מזה – נראה נהדר. רעיון מבורך.
יום נעים :P
לאה בקר אור
חומוס ושעועית אני מכינה לבד והם לא רכים כמו מוצרים קפואים.
המרק לא יוצא דייסתי. בדיוק כמו בתמונה