התירס, הבטטה, שילוב המתוק והחריף
ח ג י ג ה לאוהבי הטונה. טעימה אפילו יותר יום למחרת.
מצרכים:
תבנית אובלית 36X22 —- לתבנית גדולה יש להכפיל כמויות
כף גדושה טחינה לשימון התבנית
9 דפי לזניה ללא בישול מוקדם
1/2 2 כוסות גבינה צהובה מגוררת
2 קופסאות קטנות טונה בשמן –סחוטות היטב מהשמן
המצרכים והרוטב ללזניה:
בסיר בינוני או מחבת עמוקה לטגן בצל גדול קצוץ ב-3 כפות שמן עד להזהבה קלה
להוסיף לסיר ולבשל על הלהבה הכי קטנה :
בטטה ק ט נ ה מגוררת במגררת הכי ד ק ה
קופסה תירס ללא הנוזלים (משקל הקופסה לפני סינון 340גרם)
קופסה עגבניות מרוסקות במשקל 260 גרם
למלא את הקופסה של העגבניות במי ברז 3/4 מגובהה ולהוסיף לסיר.
כף קטשופ רגיל או חריף
כף שטוחה סילאן
כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל בהדרגה אחרי טעימה
לרוטב חריף להוסיף כפית סחוג או אריסה
לבשל הכל ביחד כדקה ולסגור להבה
זה הזמן להוסיף את הטונה הסחוטה ולערבב קלות וזהו.
הרכבת הלזניה
משמנים את תחתית התבנית בטחינה
מסדרים 3 דפי לזניה שיכסו את התחתית – כמובן ששוברים את הדפים לפי הגודל והצורך .
יוצקים שכבה ראשונה של 1/4 מכמות הרוטב
מעל מפזרים 1/2 כוס גבינה צהובה
שוב מסדרים 3 דפי לזניה שבורים לפי הצורך כדי שיכסו את המלית
מצפים בעוד 1/4 מכמות הרוטב
מפזרים עוד 1/2 כוס גבינה צהובה
מניחים עוד 3 דפי לזניה שבורים
מעל יוצקים את כל הרוטב שנשאר
מפזרים את יתר הגבינה הצהובה
מקשטים את פני המאפה בתבלינים של פפריקה
פטרוזיליה יבשה ומעט גרעיני חמנייה
מכסים ביריעת ניר כסף ומנקבים בקיסם 4 חורים
מחממים תנור לחום 170 מעלות ואופים 30 דקות
מסירים ניר כסף
מכבים תנור
משאירים את הלזניה ללא הכיסוי ובתנור המכובה ו ה ס ג ו ר לפחות 10 דקות.
תהנו
איזו טחינה ? רגילה או גולמית ? 9 יחידות דפי לזניה זה לא מעט ?
לסיגל
טחינה גולמית אם לא כתוב אחרת.
התבנית די גדולה ראי את המידות
3 דפים בכל שכבה בדיוק כמו שרשום = 9 יחידות
לבריאות
פשששש,איזה תמונות טעימות
נראה מעולה :lol:
;) יצא טעים טעים
תודה אילניתוש
ניראה וניקרא קצת בלגו של טעמים.
יואלה,קחי את המתכון ותהפכי אותו לטעמך.
הי פירגה!!!
ראשית אדרוש בשלומך?מקוה שהוא טוב מאוד……..
שנית עלי לציין שהתמונות במבט ראשון "הצליחו" לגרות אותי ואמרתי לחברתי בעבודה ,שאני היום מכינה לילדי את הלזניה המשגעתתתתתת.אך כשנכנסתי לתפריט התאכזבתי כי אני לא מערבבת מאכלי חלב עם דגים :twisted: {גם מבריאות וגם מכשרות}…….בהזדמנות זו אאחל "חג אורים שמח" לך ולכל בני ביתך :lol:
בשם כל האמהות,
לא הבנתי את הקטע של הכשרות.דגים אסור לערבב עם חלבי?
בכל אופן,מקווה שתמצאי באתר מתכונים אחרים שתהני מהם.
חג אורים שמח וטעים
יש לי בבית קופסה של פסים ללזניה לא דפים. אפשר להשתמש איתם במקום הדפים? כמובן שצריך יהיה ודאי לשים את כל הקופסה!
השאלה שלי היא אם אפשר להשתמש בפסים במקום הדפים והאם ניתן לשים גם אותם כשכבות מבלי לבשלם תחילה?
מרים,אם הלזניה שיש לך היא ללזניה (כתוב על האריזה,אז אין בעיה.)
לגבי הכמות את פשוט מסדרת אותם בשכבות כמו שכתבתי ואם צריך שוברת אותם לגודל התבנית.אני שברתי לחתיכות קטנות כי זה לא הסתדר לי בגלל התבנית האובלית.
בהצלחה ותהנו
האם ניתן לערבב את תערובת העגבניות והטונה עם פסטה אחרת ללא שכבות ולאפות? אם זה אפשרי – לבשל את הפסטה מראש חלקית? פשוט אין לי בבית דפי פסטה ויש את כל שאר החומרים
תודה וחג שמח
מאוה הי
את יכולה אולי לערבב הכל כמו פשטידה. לא הכנתי. אז לשיקולך.
אבל תבשלי קודם את הפסטה לפי הוראות היצרן.
בהצלחה
תודה
האם יש אפשרות להשאר עם הטונה אך להחליף את הגבינה הצהובה למשהו פרווה?
אולי יש גבינה צהובה פרווה.תשאלי בסופר.
לי אין מושג.
שואלת בלחש…. :oops: …זה יצא טוב בלי גבינה צהובה? יש בכלל פיתרון להעלמת הגבינה הצהובה ממתכוני הפשטידות?
ברבורי,לא בבית ספרי. תנסי להכין עם גבינ"צ 5%. מקווה שעדיין יצא טעים.
לגבי פשטידות את יכולה להכין עם חמד 5% ולהוסיף כנ"ל גם בולגרית.
בהצלחה חמודה
פירגה ערב טוב!
הכנתי בתבנית פיירקס ,דפי הלזניה התאימו בדיוק,הכנתי בלי טונה יצא טוב מאוד.
הבעיה היחידה היתה שמיהרתי ולא שמתי ניר כסף,אז קצת התקשה מלמעלה,אבל לא נורא,
בכל זאת טעים.תודה פירגה.
דרך אגב זו פעם ראשונה שאני מכינה לזניה.
רוני יקרה
אני שמחה שהחלטת להתחיל עם הלזניה הראשונה שלך,ממתכון אצלי באתר.
מקווה שגם יתר הלזניות יערבו לך.
2 כללים חשובים בהכנת לזניה :
שהשכבה העליונה תהיה עם מספיק רוטב שיכסה את כולה ול כ ס ו ת בניר כסף. 2 הכללים האלה ימנעו מהלזניה לצאת יבשה והיא תהיה עסיסית.
בהצלחה
בוקר טוב פירגה :P
גם הפעם קצרתי בזכותך מחמאות :lol:
טעעעעעייייייםםםםםם ולבקשת בתי הכנתי ללא התירס
תודה ויישר כח
המשיכי לאתגר אותנו
דליה הי בקר אור חמודה
מאד שימחת אותי בתגובה שהילדה אהבה את לזנית הטונה .חיבוק לילדה ;)
תודה ויום נפלא
היי פירגה, הילדה הקטנה כבר בת 21. ה חיבוק יועבר . סתתתםםםםם
עבודה מהנה לכולנו לקראת ההכנות לארוחות שבת
שבת שלום
חהחהחהחהחה
בשבילינו הילדים הם ילדים בכל גיל.
הכנות נעימות עם תוצאות טעימות ;)
שבת שלום
היי פירגה,
הכרתי את האתר שלך לא מזמן, ומאז מה שאני מכינה ממנו – יוצא פצצה!
אתמול אירחתי את המשפחה עם הלזניה הזו והתגובות היו כל כך חמות שהחלטתי לכתוב לך. הרי מגיע לך!!!! תודה על מתכונים פשוטים, טעימים וקלי הכנה :lol:
ורד יקרה
תודה שהצטרפת לאתר שלנו.תודה על המחמאות.
שמחתי מאד ששיתפת אותי בהצלחת הלזניה.
המשך ושיתוף טעים
הכנתי אתמול, שידרגתי את המתכון בעזרת גמבה אדומה קצוצה וגבינת פטה
יצא מעולהההההההההההההההההההה!!!!!!!!!!!!!!!
נכנס למחברת עם המתכונים
ליאתוש חמדתי
כמה אהבתי את השדרוגים שעשית . ממש נפלא ששיתפת אותנו.
מעולה ונהדר גם מבחינתי.
שלך,פירגה
הי,
מתכוונת להכין מחרתיים..
שאלה לי: איך זה יוצא עם טונה במים ולא בשמן?
:P
לאה יקרה
פעם אחת השתמשתי בטונה במים .פעם אחת ואחרונה.
לא שווה להתאכזב. את יכולה לסחוט היטב את השמן וזהו……..
לבריאות ובהצלחה
תהנו
במטבח על כסא ישבתי
ומה להכין לערב חשבתי…
והנה, פחות משעה ומוכן
כזה אוכל טעים – פשוט מעדן!
הבעל יגיע הביתה רעב,
"מה יש לאכול?" בדרך חושב.
עכשיו מצפה לו בבית הפתעה
מאכל חדש ומלא הנאה.
תודה רבה פירגה על המתכון הנפלא
אין מה לומר, את פשוט גדולה
נ.ב.: גם עם טונה במים יצא נהדר
אך זה עניין של טעם, כך הבנתי כבר
וואי וואי אנושקה יקירתי,האתר שלי מוציא אותך משוררת.מה זה אומר? חהחהחהחהחה
אהבתי מאד את החמשיר הנפלא על לזניה הטונה והסובב אותה.
מקווה שהבעל יאהב ותקבלי מחמאות על מעשי ידייך
שלך,פירגה
היי פירגה מכינה את הלזניה כל שנה וכולם מתענגים..אגב מאחר שאמא שלי גלוטנית ובכלל למי שנתקע בלי דפי לזניה ..מכינה עם בלינצס של פסח או רגיל. שכבות שכבות..או בתבנית חד פעמית עגולה או בכל תבנית ומפזרת את עלי הבלינצס שופכת מהבלילה ושוב עלים..
הי ירדנה,
טוב ששיתפת אותנו,את נהדרת.
המשך טעים וחג שמח לכולכם