מתכון משופץ ויותר קל להכנה.
מצרכים בקערה:
כוס אורז מבושל
350 עד 500 גרם בשר טחון בקר או מעורב עם הודו/עוף
גזר מגורר או בטטה קטנה
ביצה גדולה
בצל קצוץ מטוגן בכפית שמן
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה
כף סלט חומוס
2 כפות קמח מכל סוג או פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
לערבב ולהכין כ-20 קציצות
לטגן לנסיון קציצה אחת ולוודא אם צריך להוסיף עוד כף קמח או עוד ביצה.
לטגן את כל הקציצות מ-2 הצדדים
לחכות עד שצד אחד יטוגן היטב לצבע שחום ובעזרת מרית ומזלג להפוך בזהירות ולהמשיך לטגן את הצד השני. להניח על ניר סופג.
לעביר את הקציצות לתבנית אפיה בשכבה אחת.
להכין רוטב בסיר קטן :
מטגנים 3 בצלים קצוצים ומזהיבים
מוסיפים קילו עגבניות קצוצות או מגוררות גס (או קופסה גדולה)
2 כפות פפריקה ומלח לטעם
כף אבקת מרק עוף
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית כמון,כפית כורכום,קורט קינמון
כוס מים
מבשלים את הרוטב 5 דקות ומדי פעם בוחשים.
יוצקים את הרוטב על הקציצות בתבנית
מחממים את התנור לחום 180 מעלות ומחממים כ-10 דקות לפני הארוחה. (אין צורך להמשיך באפיה/בישול כי הכל כבר מוכן ומבושל).מחממים וזהו.
תהנו
ידעתי שתדאגי לי לקציצות
אגב, גיסתי לימדה אותי להוסיף גם עגבניה אחת ופלפל אדום מרוסק (בלי הקליפה שלהם) על פומפיה לתערובת הקציצות
אני מעבירה גם אלייך את הטיפ הזה
נראה לי שלתערובת הזו זה ממש מושלם
ברבורה ערב טוב,לדעתי זה יתפורר דווקא באלה. אני מעדיפה להוסיף חומוס/טחינה שמחזק אותן.
אשמח להמלצה שלך אם תכיני את השילוב של הירקות.
תודה רבה
בהצלחה
גם לי נשמע נהדר לשלב את זה לקיצוצות ברבורה
ותודה על המתכון פירגה
האם ניתן ישר לאפות בלי לטגן
לא נראה שבלי הטיגון יהיה טעים. יש המון אחרות באתר.
יאמי של קציצות ! :lol:
תודה אילניתי
פירגה נראה מעולה, תודה
פירגה נראה מעולה ובהחלט ינוסה. תודה על המאמצים הרבים שאת עושה והשיתוף שלנו בהם.
מיריגולד תודה והמשך נפלא ביחד
כמה חבל שאני בדיאטה, אבל אני בטוחה שאחרים יהנו מאוד מהקציצות האלה.
(חמותי העירקית ז"ל הייתה קודם מבשלת ואח"כ מטגנת אבל אלה היו קציצות אורז ממולאות בבשר. כולם אהבו אותן עד כלות.)
תודה פירגה :P
תודה ורד
שלום רב,
ניסתי את הקציצות ומזמן לא הייתה לי אכזבה מתבשיל שעשיתי כמו מתכון זה.
אין ספק שהתערובת טעימה אבל הקציצות מתפרקות אני איכשהו הוספתי ביצים ופירורי לחם כדי
להוציא משהו מזה…… אבל מאכזב מאוד. צר לי
שבוע טוב
אורנה יקרה,צר לי יותר.מקווה שתצליחי ביתר המתכונים
אני בדרך להכנה :P
לא הבנתי לגבי האפייה בתנור
אם מכניסים לחום 180 אז מה פירוש אין צורך להמשיך באפייה? ומבשלים או אופים?
ברבור,
רק מניחים את הקציצות בתנור בתבנית שלא יתפרקו (אחת ליד השניה) את הרוטב יוצקים מעל ומחממים מעט
אין צורך להמשיך לאפות או לבשל כי הכל כבר מוכן.
בהצלחה ובהנאה
לא ענית אז בינתיים רק טיגנתי
הוספתי את העגבניה המגורדת ופלפל אדום מגורד על פומפיה שניהם ללא קליפה
לא היו לי פירורי לחפ אז הוספתי חלה קטנה סחוטה
פחדתי שזה יתפרק כמו שאורנה סיפרה אז הכנסתי למקרר את העיסה
אם לא מקפידים על הרבה זמן טיגון בצד הראשון זה אכן קצת מאבד צורה כשהופכים את הקציצות (אולי צריך לצפות בפירורי לחם? אבל בסיבוב השני כבר הקפדתי יותר לטגן ויצא בסדר גמור)
יש ריח שמזכיר פלפלים ממולאים (אולי בגלל הפלפל שגירדתי ;) )
התנפלתי על קציצה אחת וטעים טעים טעים
מחכה לך להוראות לגבי הרוטב
הי ברבורית
בקר פינוק עם הבעל לכן הדילייייי
סליחה
הרוטב מבושל כ-5 דקות
יוצקים על הקציצות ומחממים דקותיים.אין צורך להמשיך לבשל כלום. הכל כבר עשוי.
בהצלחה ותהנו
אההה…
איפה התפנקתם? :lol:
אגב, הקציצות צריכות להיות בגודל פינג פונג קטן
אלה שנתתי להם יותר גודל התפרקו קצת כשהפכתי אותם
ברבורי,
אני הכנתי גדולות ופשוט נזהרתי בהפיכתן. את הצד הראשון מטגנים הרבה זמן ולא נוגעים עד שהוא מוכן לגמרי.הופכים בעזרת מרית גדולה ומזלג או עדיף 2 מריות.
אבל……
אני אשנה את המצרכים שיהיה להבא יותר קל להכין.אוקי? מה לא אעשה בשבילכם. באהבה.
האם אפשר לעשותם ללא בשר?
לא
הכנתי את הקציצות לפי המתכון לפני השיפוץ פשוט הוספתי יותר אורז לתערובת וטחינה במקום חומוס. הקציצות יצאו מדהים טרפו אותן בבית וגם השווצתי בעבודה.כבר הזמינו אצלי סיבוב נוסף,אין ספק שאעשה אותן שוב!!!
לפעמים הקציצות אצלי נדבקות למחבת. מה סודות של טיגון?
תחממי היטב את המחבת
בוקר טוב ושבת שלום
עשיתי את הקציצות לפי ההוראות הוספתי בטטה וחלה קטנה יצא מעולה הקציצות לא התפרקו
ושמתי אותן בתוך רוטב
תודה רבה על המתכון
שבת שלום פירגה
אביבה הי
שמחתי מאד לקרוא שהצליח.
שבת שלום
בוקר טוב פירגה
שתי שאלות..
קראתי את התגובות. באחת מהן כתבת שתשפצי את המתכון.
המתכון כפי שהוא אחרי שיפוץ? אפשר להפשיל שרוולים ולהכין?
שאלה שניה וחשובה …
לא נוגעת בחומוס וטחינה. מה אוכל להוסיף במקום חומוס?
יום טוב ותודה
ציפי,המתכון מעולה. תוותרי על הטחינה חומוס. בהצלחה.
תודה רבה פירגה.
האם תוכלי לרשום לי את הקישור לאורז שאת מכינה במתכון זה.
תודה
לאילנית
האורז הפשוט שלי:
שמים בסיר 2 כפות שמן וכוס אורז יבש
מערבבים דקה.
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומעט מלח.
מבשלים על הלהבה ה כ י הכי קטנה בסיר מ כ ו ס ה 20 דקות
סוגרים להבה ומשאירים בסיר סגור עוד מספר דקות.
בהצלחה.